مصرف ماری جوآنا و خطرات آن بر روی قلب و مغز
مطالعهای حاوی اطلاعاتی در مورد اثرات مصرف ماریجوانا بر سلامت قلب و عروق انجام شده است که نشان میدهد کشیدن، بخار کردن یا مصرف خوراکی ماریجوانا حتی در افرادی که قبلاً هیچ بیماری قلبی نداشتهاند و دخانیات مصرف نمیکردند، با افزایش قابل توجه خطر حمله قلبی و سکته مغزی همراه است. در این مطالعه، گروههای مصرفکننده روزانه و غیرروزانه ماریجوانا با افرادی که این ماده مخدر را مصرف نمیکردند، مقایسه شده و نتایج نشان داده است که خطر بیشتری برای حملات قلبی و سکته مغزی در مصرفکنندگان روزانه وجود دارد. این مطالعه به اهمیت افزایش مصرف ماریجوانا و کاهش مصرف دخانیات برای سلامت قلبی عروقی اشاره کرده و نیاز به توجه بیشتر به این موضوع را تأکید کرده است. به علاوه، این تحقیق نشان داده که تعداد روزهای مصرف ماریجوانا در ماه، شدت و احتمال وقوع حملات قلبی و سکته را بیشتر میکند. این نتایج نشاندهنده اهمیت آگاهی و پیشگیری از اثرات مصرف ماریجوانا بر سلامت قلب و عروق میباشد.
براساس نتایج این مطالعه، کشیدن، بخار کردن یا خوردن ماریجوانا حتی در افرادی که هیچگونه بیماری قبلی ندارند و دخانیات مصرف نمیکنند، با افزایش قابل توجه خطر حمله قلبی و سکته مغزی همراه است.
به گزارش ایرنا، این مطالعه همچنین نشان میدهد که هر دو گروه مصرفکنندگان روزانه و غیرروزانه ماریجوانا در مقایسه با افرادی که این ماده مخدر را مصرف نمیکردند، با افزایش خطر بیشتر قرار گرفتن در معرض حمله قلبی و سکته مغزی روبرو بودند.
این در حالی است که خطر ابتلا به عوارض یادشده برای مصرف کنندگان روزانه به طور قابل توجهی بالاتر است، به نحوی که خطر سکته مغزی در میان این افراد ۴۲ درصد و خطر حمله قلبی نزد آنها ۲۵ درصد افزایش مییابد.
علاوه بر این، با افزایش تعداد روزهای مصرف ماریجوانا در ماه، شدت و احتمال وقوع این حملات نیز بیشتر میشد.
بر اساس گزارشی که بهتازگی یورونیوز منتشر کرده، “آبرا جفرز” تحلیلگر داده در بیمارستان عمومی ماساچوستِ شهر بوستون آمریکا و محقق در زمینه تبعات مصرف دخانیات و ترک سیگار میگوید: «دود ماریجوانا تفاوت چندانی با دود تنباکو ندارد جز آنکه اولی حاوی ماده روانگردان THC (تتراهیدروکانابینول) و دومی آغشته به نیکوتین است.»
به گفته وی، این مطالعه نشان میدهد که کشیدن (دود کردن) ماریجوانا مانند کشیدن سیگار، خطرات قابل توجهی برای سیستم قلبی عروقی به همراه دارد؛ این یافته به ویژه با توجه به افزایش مصرف ماریجوانا و کاهش مصرف سنتی دخانیات، اهمیت زیادی پیدا میکند.
“رابرت پیج” استاد داروسازی بالینی و طب فیزیکی در مدرسه اسکاگزِ دانشکده داروسازی کلرادو آمریکا نیز میگوید: «یافتههای این مطالعه با تحقیقات دیگری که نشان داده مصرف روزانه ماریجوانا به افزایش بیماری عروق کرونر قلب، حمله قلبی و سکته مغزی مرتبط است، همخوانی دارد.»
به گفته این محقق، نتایج این مطالعه پیامدهای بسیار مهمی برای سلامت عمومی دارد و باید به عنوان فراخوانی برای عمل نزد تمامی متخصصان حوزه سلامت مورد توجه قرار گیرد، چرا که این تحقیق به حجم انبوهی از تحقیقات و دادههای دیگر افزوده میشود که نشان میدهند مصرف ماریجوانا و بیماریهای قلبی عروقی ممکن است ترکیب بالقوه خطرناکی باشند.
آقای پیج در انجام این مطالعه نقشی نداشته، اما پیشتر ریاست گروه نویسندگان داوطلب بیانیه علمی سال ۲۰۲۰ در رابطه با مصرف پزشکی و تفریحی ماریجوانا و سلامت قلب و عروق را بر عهده داشته است.
این مطالعه که به تازگی در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شد، دادههای مربوط به ۴۳۰ هزار فرد بزرگسال را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است؛ این دادهها در سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ میلادی از طریق سامانه ملی نظارت بر عوامل خطر رفتاری به صورت نظرسنجی تلفنی سراسری توسط مراکز کنترل و پیشگیری بیماریهای ایالات متحده جمعآوری شده بود.
شرکت کنندگان در این نظرسنجی بین ۱۸ تا ۷۴ سال سن داشتند و میانگین سنی آنها ۴۵ سال بود. تقریباً ۹۰ درصد از سوالشوندگان بزرگسال از ماری جوانا استفاده نمیکردند، در حالی که بیش از ۶۳ درصد آنها گفته بودند هرگز از دخانیات استفاده نکردهاند.
در میان مصرف کنندگان ماری جوانا، تقریباً ۷۴ درصد سیگار کشیدن را رایجترین روش مصرف اعلام کردند که ۴ درصد آنها مصرف کنندگان روزانه بودند، در حالی که ۷ درصد کمتر از میزان روزانه مصرف میکردند.
جالب توجه است که تقریباً ۲۹ از مصرف کنندگان روزانه ماری جوانا و ۴۴ درصد از مصرف کنندگان غیر روزانه هرگز از سیگارهای معمولی استفاده نکرده بودند.
این تحقیق نشان میدهد که جوانان، مردان زیر ۵۵ سال و زنان زیر ۶۵ سال که از ماری جوانا استفاده میکنند، صرف نظر از اینکه از دخانیات سنتی استفاده میکنند یا خیر، ۳۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب، حمله قلبی و سکته مغزی قرار دارند.
مصرف ماری جوانا در میان افراد مسن در حال افزایش است. یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ نشان داد که تعداد سالمندان آمریکایی بالای ۶۵ سال که طی سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ ماری جوانا مصرف میکردند دو برابر شده است.