تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

پیشگیری از اشتباهات رایج در خانه: راه‌هایی برای جلوگیری و تغییر

تمیز کردن خانه امری ضروری و حیاتی برای حفظ سلامت و آرامش در زندگی است. اما برای جلوگیری از دوباره کاری و زحمت بیشتر باید از اشتباهات رایج در این روند خودداری کرد. به عنوان مثال، این مطلب به اشتباهات رایجی که در خانه تکانی و تمیز کردن مرتکب می‌شویم، اشاره کرده است.
یکی از این اشتباهات استفاده از شوینده‌های خانگی برای تمیزی. این مطلب توصیه می‌کند که به جای تهیه شوینده خانگی، از محصولات آماده استفاده کنیم. همچنین، با تاکید بر اهمیت استفاده از دستمال‌های میکروفایبر برای زدودن غبار و آلودگی‌ها، توصیه شده است.
باور رایج در مورد شستن پنجره‌ها در روز‌های آفتابی نیز توسط این مطلب رد شده است. به جای این کار، توصیه شده است که این کار در روز‌های ابری یا بعد از غروب آفتاب انجام شود.
علاوه بر این، نکاتی مانند استفاده صحیح از جاروبرقی، تمیز کردن سیستم تهویه و عدم اسپری کردن مستقیم شوینده‌ها بر روی سطوح چوبی نیز در این مطلب برجسته شده است.
در نهایت، تقسیم کار تمیزکردن به دوره‌های کوتاه‌تر توسط این مطلب توصیه شده تا از خستگی زیاد خودداری شود و خانه همیشه به شکل بهتری تمیز باقی بماند.


در روند خانه تکانی و تمیز کردن گوشه و کنار اتاق ها، برای پیشگیری از دوباره کاری باید از برخی اشتباهات رایج دست بکشید. به طور مثال، برخلاف تصور عموم، پاک کردن شیشه پنجره‌ها زیر نور خورشید به هیچ عنوان کار درستی نیست. یا مثلا اسپری کردن مستقیم شوینده‌ها بر روی سطوح چوبی می‌تواند نتیجه عکس داشته باشد.
به گزارش روزیاتو، برای آگاهی از دلایل این امر توصیه می‌کنیم در ادامه مطلب با ما همراه باشید:
۱- درست کردن شوینده در خانه
درست است که در فضای وب مقاله‌های آموزشی بیشماری در رابطه با نحوه ساخت و تهیه انواع شوینده و ابزار و وسایل لازم برای تمیزی خانه وجود دارد، اما توصیه می‌کنیم از ساختن انواع پودر یا مایع شست‌وشو در خانه دست بکشید. دلیل هم این است که برخلاف تصورتان استفاده از نمونه‌های خانگی و دست‌ساز این محصولات نه تنها موجب صرفه جویی در هزینه‌ها نمی‌شوند، بلکه خرج بیشتری هم روی دستتان باقی می‌گذارد. بعلاوه، خاصیت تمیزکنندگی هم ندارند.
۲- استفاده از گردگیر دستی (چوب پر)
این گردگیر‌ها به هیچ عنوان خاصیت تمیزکننده ندارند و فقط گرد و غبار را از جایی به جای دیگر منتقل می‌کنند. به جای استفاده از این وسیله‌های غیرکاربردی، بهتر است از دستمال‌های میکروفایبر برای زدودن غبار و آلودگی از روی سطوح استفاده نمایید.
۳- شستن پنجره‌های در روز‌های آفتابی
بسیاری از ما تصور می‌کنیم که اگر شست‌وشوی پنجره‌ها را در طول روز و زیر نور خورشید انجام دهیم بهترین کار را انجام داده ایم. اما این باور درست نیست، زیرا در گرمای آفاب، مایه پاک کننده شیشه خیلی سریع روی پنجره خشک شده و اثرش به صورت لک روی شیشه باقی می‌ماند. بنابراین، برای اجتناب از این امر بهتر است این کار را به روز‌های ابری یا بعد از غروب آفتاب موکول نمایید.
۴- با کفش در خانه راه رفتن
برای پیشگیری از تراشیده شدن کار و زحمت اضافه، کفش‌های خود را در بیرون در درآورده و پابرهنه روی فرش و کفپوش‌ها راه بروید. بدون شک می‌دانید که کف کفش‌ها مملو از خاک و آلودگی است و با پوشیدن آن‌ها در فضای داخلی خانه فقط زحما خود را دوچندان نموده و دایم باید تی یا بخارشور دستتان باشد.
۵- تمیز نکردن دستگاه جاروبرقی
با توجه به اندازه جاروبرقی و تشخیص خودتان، هر چند وقت یکبار کیسه داخلی دستگاه را عوض کنید. در غیر این صورت به جای کشیدن آشغال‌ها به درون جاروبرقی، همه آن‌ها روی سطح زمین برخواهند گشت و کارتان را دوبرابر خواهند نمود.
۶- استفاده غلط از مایع تمیزکننده سطوح
یکی از اشتباهات رایج در میان خانم‌های خانه دار این است که هنگام تمیز کردن کاشی‌های آشپزخانه، اجازه نمی‌دهند مایع شوینده چند دقیقه روی سطح آن‌ها باقی بماند. این کار برای این است که شوینده یاد شده روی چربی‌ها و آلودگی‌ها اثر کرده و زدودن آن‌ها را آسان‌تر نماید.
۷- کم توجهی به سیستم تهویه سرویس بهداشتی
یکی از ساده‌ترین کار‌ها برای تمیز کردن سرویس‌های بهداشتی این است که ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پیش از شروع کار، هواکش را روشن کنید تا تمام رطوبت را بیرون کشیده و پروسه تمیزنمودن را برایتان آسان نماید.
۸- پاشیدن مایع تمییز کننده روی سطوح
برخلاف تصور، اسپری کردن مستقیم شوینده‌ها بر روی سطوح چوبی یا شیشه‌ای به تمیزی بیشتر آن‌ها کمک نمی‌کند، بلکه نوعی خاصیت چسبناک بودن از خود بر جای می‌گذارند که موجب جذب بیشتر گرد و غبار می‌شود. برای پیشگیری از چنین پیشامدی، مایع را روی دستمال اسپری نموده و سپس میز را پاک کنید.
۹- نداشتن برنامه‌ای منظم برای تمیزکاری
وقتی در طول هفته دست به سیاه و سفید نزده و همه کار‌ها را به آخر هفته موکول می‌کنید، در واقع به حجم و سختی این پروسه می‌افزایید. به جای اینکه یک بار در هفته جارو و دستمال بکشید و حسابی خد را خسته کنید، بهتر است این مسوولیت را به دست کم سه روز در هفته تقسیم کنید تا هم خانه همیشه تمیز باشد و هم اینکه خودتان را بیشتر از حد لزوم خسته نکنید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!