تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

مصرف این نوع آجیل می‌تواند به سلامتی کبد شما آسیب بزند!

آجیل‌ها یکی از خوراکی‌های محبوب و پرطرفدار در جشن‌ها، مراسم‌ها و اعیاد مختلف هستند. این محصولات خشک، مانند بادام، گردو، کنجد و پسته از آن دسته اولیه از محصولاتی هستند که از دیرباز تاکنون مورد توجه مردم قرار گرفته‌اند. با این‌حال، در سال‌های اخیر، روند افزودن انواع مواد براق و واکس به آجیل‌ها برای حفظ رنگ و لعاب آنها قرار گرفته است. این مواد، علاوه بر اینکه می‌توانند به بافت‌های بدن، به‌ویژه کبد، آسیب بزنند، می‌توانند باعث بروز حساسیت‌ها و آلرژی‌ها نیز شوند.

از آنجا که آجیل‌ها ممکن است در معرض آلودگی و هوا قرار گیرند، انتخاب آجیلی که در فضای باز نگهداری شده‌اند، توصیه نمی‌شود. همچنین، آجیل‌هایی که رنگ اضافه شده‌اند، حاوی مواد مضر می‌باشند و نباید مصرف شوند. بهتر است از آجیل‌های خام برای مصرف استفاده کنیم و از آجیل‌های شور در ماه مبارک رمضان خودداری کنیم. برای نگهداری بهتر، آجیل‌های مغز شده بدون پوست را در فریزر نگهداری کرده و از مصرف آجیل‌های رنگی که می‌توانند اثرات مخربی بر سلامتی داشته باشند، خودداری کنیم. از آنجایی که آجیل‌ها دارای کالری بالایی می‌باشند، بهتر است در مصرف آنها اعتدال داشته باشیم و به نکات تغذیه‌ای که کارشناس تغذیه مطرح کرده است، توجه کنیم.

ایسنا نوشت: این روزها در برخی موارد، مواد براق و واکس مانندی برای ماندگاری و حفظ رنگ و لعاب به آجیل‌ها اضافه می‌کنند که مصرف مداوم آجیل‌های حاوی این مواد باعث آسیب به بافت‌ها به خصوص کبد خواهد شد. بهتر است آجیل‌هایی که در فضای باز و خارج از مغازه که در معرض آلودگی و هوا قرار داشته‌اند، خریداری نشود.یک کارشناس تغذیه در مورد آجیل گفت: آجیل خام بهترین نوع آجیل برای مصرف است. هر ۱۰۰ گرم آجیل حدود ۶۰۰ کالری دارد، استفاده از کشمش، نخودچی و میوه‌های خشک در آجیل ترکیب مفیدتر و اقتصادی‌تری را برای پذیرایی فراهم می‌آورد.لعیا عرب افزود: با توجه به استفاده از آجیل در مراسم‌ و اعیاد و برخورداری از یک اصالت دیرینه به یک نماد فرهنگی تبدیل شده است. به طوری که با فرا رسیدن عید نوروز ایرانیان به رسم هر ساله اقدام به خرید آجیل کرده و در واقع یکی از ارکان اصلی پذیرایی از میهمانان در این ایام محسوب می‌شود. آجیل مخلوطی از چند خشکبار است که بنا بر سلایق و فرهنگ‌های مختلف هر منطقه ترکیبات آن متفاوت بوده و شامل انواع مغزها، دانه‌ها و حتی میوه‌های خشک است.وی با بیان اینکه آجیل به غیر از اعیاد، در طول سال خریداری و مصرف همیشگی دارد؛ افزود: بهتر است بادام، گردو، فندق و پسته همراه با پوست خریداری و نگهداری شوند تا خواص این مغزها حفظ شود. چون آجیل‌های پوست کنده مصرف راحتری دارند، به میزان بیشتری هم مصرف شده و باعث اضافه وزن می‌شوند.این کارشناس تغذیه در مورد روش نگهداری آجیل گفت: اگر آجیل مغز شده و بدون پوست باشد، بهتر است که در فریزر نگهداری شود تا مانع از رشد قارچ آفلاتوکسین در سطح مغزها و دانه‌ها شود. چون این ماده باعث تضعیف سیستم ایمنی، ناهنجاری‌های جنینی، آسیب‌های کبدی و سرطان می‌شود. در هنگام خرید آجیل به طعم، بو، رنگ و تازگی آجیل باید دقت کرد. آجیل نباید بوی کهنگی بدهد، تغییر رنگ داده باشد و یا اینکه به دنبال احتمال نفوذ حشرات، حفره داشته باشد.عرب ادامه داد: این روزها در برخی موارد، مواد براق و واکس مانندی برای ماندگاری و حفظ رنگ و لعاب به آجیل‌ها اضافه می‌کنند که مصرف مداوم آجیل‌های حاوی این مواد باعث آسیب به بافت‌ها به خصوص کبد خواهد شد. بهتر است آجیل‌هایی که در فضای باز و خارج از مغازه که در معرض آلودگی و هوا قرار داشته‌اند، خریداری نشود.وی ادامه داد: آجیل‌هایی که به آنها رنگ اضافه شده مثل انواع بادام، تخمه و پسته عمدتاً با رنگ‌های غیرمجاز و با پایه فلزات سنگین آغشته شده‌اند که باعث ایجاد حساسیت و آلرژی در برخی از افراد می‌شود. همچنین بر حسب ماده و رنگ به کار رفته احتمال بروز بیماری‌های کلیوی، کبدی و سرطان‌ها خصوصاً در افراد آسیب پذیر مثل کودکان، زنان باردار و سالمندان افزایش می‌یابد. چنانچه هنگام مصرف آجیل‌های رنگی لب‌ها و دست‌ها رنگی شدند، نشانه مصرف رنگ در تهیه آنهاست که بهتر است از مصرف آن خودداری شود.این کارشناس تغذیه در خصوص آجیل‌های خام گفت: آجیل‌های خام بهترین گزینه برای خرید هستند. چون بسیاری از مواد غذایی مفید آجیل مثل ویتامین‌هایA و E به واسطه بو دادن از بین می‌رود. علاوه بر این آجیل‌های شور برای افراد سالمند و افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند و خانم‌های باردار مناسب نیست.عرب ادامه داد: آجیل‌ها می‌توانند به عنوان یک قسمت از رژیم غذایی در نظر گرفته شوند. آجیل‌ها در ایجاد احساس سیری و حفظ سلامت قلب و عروق مفید هستند به شرط آنکه فاقد نمک باشند. مصرف گردو، بادام و سایر مغزها در صورتی که به اندازه استفاده شوند حتی می‌توانند در کاهش کلسترول موثر باشند. اما افرادی که در معرض چاقی هستند و یا مبتلایان به دیابت و فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی باید با احتیاط بیشتری این مواد غذایی را استفاده کنند و حتماً از یک کارشناس تغذیه مشاوره بگیرند.این کارشناس تغذیه در ادامه بیان کرد: این ذهنیت که آجیل مفید و ‌مقوی است پس به هر مقدار می‌تواند مصرف شود؛ کاملاً اشتباه است. با توجه به اینکه آجیل جزو مواد غذایی چرب بوده و کالری بالاتری نسبت به سایر مواد غذایی دارد؛ بهتر است در مصرف آن اعتدال را نگه داریم. هر ۱۰۰ گرم آجیل تقریباً حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ کالری دارد. آجیل‌ها به خاطر مقدار امگا۳ مطلوبی که دارند می‌توانند در سلامت قلب و عروق موثر باشند. اما طبق گفته‌های قبلی توصیه می‌شود تعادل رعایت شود.وی در ادامه گفت: با توجه به اینکه ماه مبارک رمضان مقارن با عید نوروز است، بهتر است در این ایام از آجیل‌های شور استفاده نشود. چون باعث دفع آب از بدن و احساس تشنگی بیشتر برای روزه داران می‌شود. می‌توان در ترکیب آجیل‌ها از کشمش، توت خشک، نخودچی و میوه‌ خشک استفاده کرد و ترکیبات مغذی و اقتصادی تری را با افزودن این موارد داشته باشیم .راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!