پیتزای خانگی: طرز تهیه سالم بدون خمیر، پنیر و فر گاز
پیتزا یکی از غذاهای پرطرفدار و مهم در جوامع مختلف است که اکنون در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد. اما برخی از والدین به دلیل محتوای ناسالم فست فودها، نگرانیهایی در خصوص سلامت کودکانشان دارند. بنابراین آموزش روشهای تهیه پیتزای سالم و خانگی برای خانوادهها بسیار ارزشمند است.
در این مقاله به روش آسان و سلامتی برای تهیه پیتزای خوشمزه بدون خمیر و پنیر پرداختهایم. با استفاده از مواد سالم و طبیعی مثل قارچ، فلفل دلمهای و سینه مرغ، میتوانید پیتزای خوشمزه و مغذی برای خانواده خود تهیه کنید.
خوشبختانه این روش نیاز به فر ندارد و میتوانید آن را با چند مرحله ساده در منزل خود پخته و سرو کنید. با رعایت نکات مهم و استفاده از مواد تازه و سالم، میتوانید یک وعده غذایی خوشمزه و سالم برای خانواده خود آماده کنید و از لذت آن ببرید.
با دنبال کردن مراحل این آموزش و تهیه پیتزای خانگی، میتوانید به راحتی و با لذت بیشتری از غذاهای خانگی خود لذت ببرید و سلامت خانواده خود را نیز حفظ کنید. به عنوان یک والدین مسئول، این امر بسیار اهمیت دارد و میتواند به بهبود کیفیت زندگی خانواده شما کمک کند.
فرارو نوشت: در این مطلب میتوانید با روشی آسان در منزل بدون نیاز به فر و بدون خمیر و پنیر پیتزا یک وعده پیتزای خوشمزه و سالم خانگی را برای کودکان و اعضای خانواده بپزید. پیتزا یکی از مهمترین و پر طرفدارترین نوع فست فودهاست که اولین بار در کشور ایتالیا تهیه شد؛ سپس پخت آن در سراسر جهان رواج پیدا کرد. پیتزا در طعمهای گوناگون مانند پیتزای سبزیجات، مرغ، گوشت، پپرونی، پنیر و… تهیه میشود که دارای طیف گستردهای از طعم و مزه است و از کودکان گرفته تا بزرگسالان و سالمندان کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که به خوردن پیتزا علاقهای نداشته باشد. برخی از والدین به دلیل مضراتی که فست فودها دارند، نگران سلامتی کودکانشان هستند که به پیتزا و غذای فست فودی علاقه زیادی دارند. ما در این مطلب میخواهیم خیال شما را از بابت خوردن پیتزای کودکانتان راحت کنیم. شما میتوانید با روشی آسان و بدون نیاز به خمیر و پنیر پیتزا که بسیار مضر است، یک مدل پیتزای خوشمزه و سالم خانگی را برای فرزندانتان در منزل تهیه کنید. اگر دوست دارید با ما این پیتزای خوشمزه را درست کنید، در ادامه مطلب همراه ما باشید.مواد لازمقارچ: ۵ عددفلفل دلمهای: نصف یک عددسینه مرغ پخته: ۱ عددتخم مرغ: ۲ عددآرد گندم: دو لیوانبکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوریآب سرد: نصف لیواننمک، فلفل و آویشن: به میزان لازمروغن: ۲ قاشق غذاخوریطرز تهیهبرای درست کردن این پیتزای سالم و خوشمزه ابتدا تخم مرغها را همراه با بکینگ پودر داخل یک کاسه مناسب بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا تخم مرغ باز شود، سپس آب سرد را اضافه کنید و ده ثانیه دیگر هم بزنید. در مرحله بعد سینه مرغ را که از قبل پخته و خرد کردهاید، همراه با فلفل دلمهای و قارچ خرد شده به مواد بالا اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا مواد با تخم مرغ مخلوط شود. حالا نمک، فلفل و آویشن بزنید و آرد را کم کم و طی سه مرحله به مواد اضافه کنید. از اینجا به بعد باید مواد را با دست هم بزنید و آرد را کم کم بریزید تا خمیر یکدستی شکل بگیرد.در مرحله آخر یک ماهی تابه نچسب را روی اجاق گاز بگذارید و یک قاشق غذاخوری روغن بریزید و صبر کنید روغن داغ شود. حالا با دست خمیر را داخل ماهی تابه بریزید و سطح خمیر را خوب صاف کنید. حالا با چاقو یا نوک کفگیر خمیر را مانند پیتزا برش بزنید و به ۸ یا ۶ قسمت مساوی تقسیم کنید. درب ماهی تابه را بگذارید و صبر کنید پیتزا با حرارت کم بپزد. وقتی یک طرف پیتزا سرخ شد و پخت، برشها را برگردانید و دوباره یک قاشق روغن اضافه کنید تا سمت دیگر پتیزا هم سرخ و پخته شود. حالا پیتزای خوشمزه و سالم شما آماده سرو است، نوش جان.نکات مهم۱ ـ برای درست کردن این پیتزا میتوانید مواد میانی را با هرچیزی که دوست دارید جایگزین کنید. میتوانید به جای سینه مرغ از سوسیس و کالباس، همچنین از موادی مانند ذرت و و گوجه هم استفاده کنید.۲ ـ آرد را کم کم به مواد اضافه کنید، چون جنس آردهای موجود در بازار با هم متفاوت است، به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید خمیر درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.۳ ـ قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و… است؛ همچنین در پیشگیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راههای تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچهایی را که روی پوست آنها لکه قهوهای دارند، خریداری نکنید و اگر هم خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید.۴ ـ فلفل دلمهای یکی از سبزیجات پرخاصیت است که مصرف آن برای تمامی افراد بهویژه کودکان توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قویتری دارد. فلفل دلمهای به دلیل مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرماخوردگی است و همچنین برای درمان کمخونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و رفع یبوست بسیار مفید است. ته فلفل دلمهای برجستگیهایی وجود دارد. فلفل دلمههایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند، ماده هستند. فلفل دلمهای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خامخواری مناسبتر از فلفل نر است. فلفل دلمهای که سه برجستگی در زیر خود دارد، نر است. تخم کمتری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده میشود و در آشپزی کاربردیتر است. برعکس فلفل دلمهای ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمیشود و خوشمزه باقی میماند.راضیه میرزاحیدری