طعم لذت بخش حلیم بادمجان با دستور پخت سنتی
حلیم بادمجان یک غذای سنتی و خوشمزه ایرانی است که از مواد اصلی این غذا میتوان به پیاز، بادمجان، عدس، گوشت گوسفندی، برنج، سیر، زردچوبه، کشک، گردو، نعناع خشک، نمک و فلفل سیاه اشاره کرد. برای تهیه حلیم بادمجان ابتدا گوشت گوسفندی و پیاز تفت داده و سپس به آن عدس و برنج اضافه میشود. بادمجانها نیز سرخ شده و به آنها اضافه میشود. سپس زعفران و کشک به مواد اضافه میشود و همه با هم پخته میشوند. در پایان با تزئین از پیاز و سیر سرخ شده نتیجه حلیم بادمجان زیبا و خوشمزه خواهد بود. این غذا را میتوان با نان مازندرانی یا سبزیجات تازه سرو کرد و از طعم منحصر به فرد آن لذت برد.
55 آنلاین نوشت: حلیم بادمجان یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است شباهت هایی به حلیم گندم دارد.مواد لازم برای ۴ نفربادمجان۴ عدد متوسطعدسنصف فنجانگوشت گوسفندی۲۰۰ گرمپیاز۲ عدد متوسطبرنجنصف فنجانسیر۲ حبهکشک۲ قاشق غذاخوریمغز گردونصف فنجاننعناع خشک۱ قاشق غذاخورینمک و فلفل سیاهبه اندازه کافیزردچوبه و روغن مایعبه اندازه کافیطرز تهیه حلیم بادمجانمرحله اولبرای تهیه حلیم بادمجان مجلسی ابتدا گوشت گوسفندی که بهتر است از سردست استفاده شود را داخل قابلمه ای می گذاریم و ۱ عدد از پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم.مرحله دومسپس به گوشت اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم. مداوم گوشت و پیاز را به مدت ۵ دقیقه تفت می دهیم و زردچوبه نیز روی گوشت می ریزیم و ۱ حبه از سیرها را نیز پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم.مرحله سومسپس و به مواد می افزاییم و حرارت را کم می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت آب بیاندازد. حالا بعد ۴ الی ۵ لیوان آب جوش روی گوشت می ریزیم و اجازه می دهیم تا با حرارت کم به مدت ۲ الی ۳ ساعت کاملا بپزد.مرحله چهارمتا گوشت بپزد بادمجان ها را پوست می گیریم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود و بعد بادمجان ها را از وسط نصف می کنیم و در سینی می چینیم. سپس روی آن ها نمک می پاشیم.مرحله پنجمسپس کنار می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کنند تا اگر تلخی دارند از بین برود.عدس را می شوییم و در صافی می ریزیم و داخل قابلمه ای می ریزیم و ۲الی ۳ لیوان آب به آن اضافه می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهم تا زودتر به جوش بیاید.مرحله ششمبعد حرارت را کم می کنیم و اجازه می دهیم تا عدس کاملا بپزد. پس از پخت عدس، برنج را می شوییم و آب آن را بیرون می ریزیم و به عدس اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا برنج نیز کاملا بپزد و له شود و بعد از روی شعله قابلمه را بر می داریم و کنار می گذاریم.مرحله هفتمبادمجان ها را داخل آبکش قرار می دهیم و آن ها را می شوییم تا نمک موجود روی آن ها از بین برود و بعد با دست آب بادمجان ها را می گیریم.تابه ای بزرگ را روی حرارت کم قرار می دهیم و داخل آن روغن سرخ کردنی می ریزیم و اجازه می دهیم تا روغن داغ شود.مرحله هشتمسپس بادمجان ها را داخل تابه قرار می دهیم تا سرخ شوند و کمی زردچوبه نیز روی آن ها می پاشیم و زمانیکه سرخ شدند آن ها را بر می گردانیم تا طرف دیگر بادمجان ها نیز سرخ شود و بعد داخل صافی یا روی دستمال قرار می دهیم تا روغن اضافه آن ها خارج شود.مرحله نهمسپس تابه را می شوییم و مجددا روی اجاق می گذاریم و پیاز باقی مانده را پوست می گیریم و می شوییم و خلالی خرد می کنیم و تابه را روی شعله قرار می دهیم و حرارت را کم می کنیم و روغن داخل تابه می ریزیم و اجازه می دهیم تا داغ شود.مرحله دهمسپس پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا کمی نرم شود و صبر می کنیم تا طلایی شود و بعد در صافی می ریزیم تا روغن اضافه آن خارج شود و سیر باقی مانده را پوست می گیریم و می شوییم و رنده می کنیم.مرحله یازدهمسپس داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سرخ شود و داخل بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم.داخل شیرجوش ۴ الی ۵ قاشق غذاخوری روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا روغن داغ شود.مرحله دوازدهمحالا ۲ قاشق نعناع خشک داخل روغن می ریزیم و به مدت ۱ دقیقه نعناع ها را تفت می دهیم. نباید نعناع ها سیاه شود و رنگ سبز خود را از دست بدهد همین که کمی تفت دادید از روی حرارت شیرجوش را بر می داریم و کنار می گذاریم.مرحله سیزدهمبعد از پخت کامل گوشت قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم و تکه های گوشت را از داخل آب گوشت بیرون می آوریم.سپس داخل صافی می گذاریم و ( آب گوشت باید به اندازه ۱ لیوان باقی مانده باشد) صبر می کنیم تا خنک شود.مرحله چهاردهمبعد گوشت ها را به صورت ریش ریش خرد می کنیم و مجددا داخل همان قابلمه ای که آب گوشت ها هنوز داخل آن است می ریزیم و برنج و عدس پخته شده و همین طور بادمجان های سرخ شده را به آن اضافه می کنیم.مرحله پانزدهمحالا کمی زعفران دم کرده نیز به مواد می افزاییم و اجازه می دهیم تا حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه با حرارت کم مواد با هم بپزند، به طوریکه دیگر همه آب داخل غذا تبخیر شود و بعد مواد را داخل پارچ غذاساز یا مخلوط کن می ریزیم.مرحله شانزدهمسپس به صورت میکس شده تحویل می گیریم. در صورت نبود غذاساز یا مخلوط کن می توانید با گوشتکوب برقی یا دستی نیز این کار را نیز انجام دهید. در آخر ۲ قاشق غذاخوری کشک را به مواد اضافه می کنیم.مرحله هفدهمدر این مرحله خوب با قاشق مواد را زیر و رو می کنیم و هم می زنیم تا کشک به خورد مواد برود و کمی از پیاز و سیرداغی که سرخ کرده بودیم را برای تزئین کنار می گذاریم. سپس باقی آن را به حلیم بادمجان اضافه می کنیم.هجدهمسپس داخل ضرف مورد نظرمان می ریزیم و روی آن را با کشک سفید و یا کمی زعفران را آغشته به کشک کنید و روی آن را جذابتر کنید. علاوه بر این از پیازداغ و سیرداغ و نعناع نیز برای تزئین می توانید استفاده کنید و با نان نوش جان کنید.راضیه میرزاحیدری