تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

7 غذای شیرین و شور برای پذیرایی مهمان در مراسم افطار

غذای مجلسی در افطاری که به مهمانان روزه‌دار ارائه می‌شود، معمولاً از غذاهای خورشتی و سنتی همراه با برنج مرغوب تشکیل شده است. در ماه مبارک رمضان، غذاهایی مانند آش رشته، شله‌زرد، حلیم، شیر برنج و فرنی، همچنین انواع حلوا و دسرها معمولاً در سفره افطاری قرار می‌گیرند. انتخاب غذای مجلسی باید به شکلی باشد که مهمانان بتوانند به اندازه کافی سیر شوند اما غذاها زیبا و خوشمزه باشند.

غذای اصلی معمولاً یک ساعت بعد از افطار سرو می‌شود و باید غنی، چشم‌نواز و اغلب همه‌پسند باشد. مهم است که غذاهای مجلسی زمان زیادی را نگیرد و پیچیدگی آماده‌سازی آن کم باشد. هدف اصلی از سرو غذای مجلسی، روحیه دوستی و خوشحالی در کنار هم است، نه بار زیادی بر دوش میزبانان.

مقاله حاضر به تهیه 5 غذای مجلسی برای افطاری پرداخته است که شامل عدس‌پلو، زرشک‌پلو با مرغ، قیمه نثار قزوینی، فسنجان، ته‌چین مرغ و قورمه سبزی می‌شود. این غذاها از جمله محبوب‌ترین غذاهای ایرانی برای مهمانی‌ها و افطاری‌های مجلسی هستند که می‌توانند سفره شما را زینت بخشند.

وقتی حرف از غذای مجلسی در افطاری است، مسلماً غذاهای خورشتی و سنتی با برنج مرغوب برای پذیرایی از مهمان به ذهن می‌رسد. ازآنجاکه در ماه رمضان در سفره افطاری غذاهایی مانند آش رشته، شله‌زرد، حلیم و انواع حلوا و دسرهایی مانند شیر برنج و فرنی وجود دارد، بنابراین در انتخاب غذای مجلسی به دلیل سیر شدن تقریبی روزه‌داران باید دقت لازم را کرد.غذای اصلی معمولاً یک ساعت بعد از افطار سرو می‌شود. تعریف مشخصی برای غذای مجلسی وجود ندارد اما این‌طور برداشت می‌شود که غذای مجلسی باید غذایی غنی، چشم‌نواز و اغلب همه‌پسند باشد.درعین‌حال بهتر است غذاهای مجلسی پر زحمت نباشد و وقتتان را زیاد نگیرد. هر غذایی که درست می‌شود، باید این را مدنظر داشته باشید که هدف دورهم و خوش بودن در کنار هم است. قرار نیست به خاطر مهمانی مجبور بشوید یک هفته تمام را استراحت کنید.ما در اینجا به شما ۵ غذای خوشمزه و مجلسی برای افطاری را آموزش خواهیم داد.۱- عدس‌پلو عدس‌پلو از سه ماده اصلی عدس و برنج و روغن تشکیل‌شده است. برای تهیه سس گوشت نیز می‌توان از موادی مانند گوشت چرخ‌کرده بدون چربی، پیاز، کشمش پلویی، خرما، رب گوجه‌فرنگی و کره، خلال پسته و بادام، خلال نارنج و زرشک استفاده کرد. برنج را ابتدا از یک‌شب قبل یا حداقل ۲ ساعت در آب و نمک خیس می‌کنیم. آب را روی حرارت قرار دهید. پس از جوشیدن، برنج خیس‌خورده که نمک آن شسته شده را به آب اضافه کنید و فرصت دهید تا به جوش بیاید.برای جلوگیری از جدا شدن پوست عدس، حتماً آن را در یک قابلمه بدون درب و همراه با مقداری نمک بپزید.برنج را پس از آبکش کردن با عدس مخلوط‌ کنید، اما هنگام تهیه این غذا در مقدار زیاد بهتر است عدس و برنج را در همان دیگ باهم مخلوط‌ کنید. سپس ادویه عدس‌پلو را به آن اضافه کنید.پیازها را در ماهیتابه تفت دهید. برای ادامه مطلب عدس‌پلو در اینجا کلیک کنید.۲- زرشک‌پلو با مرغ برای تهیه زرشک‌پلو برنج، زعفران دم‌کرده، زرشک، شکر، خلال پسته و کره نیاز است. زرشک‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه خیس کنید. سپس آبکش کرده و با مقداری کره و شکر تفت دهید. پس‌ از این که زرشک سرخ شد، ۱ قاشق چای‌خوری زعفران دم‌کرده به آن اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن از روی حرارت بردارید. به‌اندازه ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری از برنج را داخل یک‌کاسه بریزید.سپس مخلوط زرشک و زعفران را با مقداری مغز پسته به کاسه اضافه کنید و هم بزنید. حالا این مواد آماده زرشک‌پلو را روی برنج دم‌کرده که بهتر است کته باشد، تزئین نمایید. و اما برای تهیه مرغ زرشک‌پلو که قسمت مهم غذا است، از تکه‌های مرغ سینه یا ران به تعداد نفرات استفاده کنید. برای ادامه مطالب زرشک‌پلو با مرغ اینجا کلیک کنید.۳- قیمه نثار قزوینیبرای تهیه قیمه نثار قزوینی باید موادی ازجمله گوشت راسته گوسفندی یا گاوی، خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال و زرشک داشته باشید و از این مواد می‌توانید بر روی برنج بریزید و برنجتان را تزئین کنید.ابتدا پیازها را نگینی کنید. وقتی پیازها کاملاً خرد و یکدست شد درون قابلمه‌ای که روی گاز گذاشته‌اید و زیر آن روشن است مقداری روغن بریزید و بعد از داغ شدن کامل روغن پیازهای نگینی برای قیمه نثار را بریزید داخل آن و دائماً به هم بزنید تا پیازها نسوزد و کاملاً طلائی رنگ بشود.در مرحله بعدی تکه گوشت‌های خردشده را در قابلمه بریزید و اندکی تفت بدهید تا بوی زهم گوشت از بین برود و کمی رنگ آن عوض شود. رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و کاملاً با گوشت‌ها تفت بدهید. بگذارید رنگ رب گوجه‌فرنگی عوض شود و از قرمزی دربیاید. برای ادامه مطالب قیمه نثار در اینجا کلیک کنید.۴- فسنجون خورشت فسنجون از خورشت‌های اصیلی است که اکثر ایرانی‌ها آن را دوست دارند و می‌شناسند. طرز تهیه آن در شهرهای مختلف متفاوت است. بعضی شهرها شیرین بعضی جاها ترش و در اکثر شهرها فسنجون را ملس می‌خورند. فسنجون با گوشت چرخ‌کرده و مرغ درست می‌شود و انتخاب گوشت آن سلیقه‌ای است.ماده اصلی فسنجون گردو چرخ شده است. درون قابلمه‌ای مقداری آب سرد ریخته و گردو را به آن اضافه کنید تا آب آن به جوش بیاید. بعدازاینکه آب جوش آمد، حرارت گاز را کم کرده و اجازه بدهید تا به مدت ۲ الی ۳ ساعت گردوها با آب بجوشد تا کاملاً روغن بی اندازد.پیازها را ریز کنید و به همراه تکه‌های مرغ درون قابلمه‌ای جداگانه ریخته و کمی روغن بریزید. فلفل، نمک، زردچوبه و دارچین را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید. بعدازاینکه مرغ کمی سرخ شد مقدار ۲ لیوان آب اضافه کرده و ۱ ساعت با حرارت ملایم بگذارید مرغ نیم‌پز شود.  برای ادامه مطالب خورشت فسنجون اینجا کلیک کنید.۵- ته‌چین مرغ غذای افطاری مجلسیبه‌طورکلی ته‌چین‌ها در دسته غذاهای اصیل ایرانی قرار می‌گیرند. این غذای دلپذیر معمولاً به‌عنوان وعده اصلی در مهمانی‌های رسمی مورداستفاده قرار می‌گیرد. هرچند نمونه‌های کوچک و لقمه‌ای آن نیز به‌عنوان پیش‌غذا رنگ و لعاب ویژه‌ای به سفره‌های ایرانی می‌بخشد.پایه اصلی ته‌چین برنج ایرانی؛ زعفران، ماست و تخم‌مرغ است که میان آن را می‌توان با مواد مختلفی ازجمله مرغ، گوشت، سبزیجات و مانند آن پر کرد. برای تزیین هم می‌توان از زرشک، خلال پسته، مغز گردو و ماست چکیده استفاده کرد. برای ادامه مطالب ته‌چین مرغ اینجا کلیک کنید.۶- قورمه سبزیبعید است فردی را پیدا کنید که قورمه سبزی دوست نداشته باشد. به همین دلیل قورمه سبزی نه تنها در حالت عادی همیشه یکی از گزینه های مناسب برای مجلل کردن سفره های شامه، بلکه برای شام در ماه مبارک رمضان هم مناسب است.قورمه سبزی رو میتوانید هم با گوشت و هم با مرغ درست کنید. اگر هم به سبزی تازه دسترسی ندارید، با سبزی خشک درست کنید. آموزش انواع قورمه سبزی را اینجا ببینید.۷- خورشت قیمهقیمه از جمله غذاهای سنتی ایرانی است که پایه ثابت خیلی از مناسبت‌های خاص و مهمانی‌های ما ایرانی‌ها به حساب می‌آید! این غذا خیلی راحت با مواد اولیه در دسترسی همچون گوشت خورشتی، لپه خیس خورده، پیاز، رب گوجه فرنگی، لیمو عمانی، ادویه و… تهیه می‌شود، اما نکات ریز و فوت و فن‌های کوزه گری دارد که رعایتش برای خوشمزه شدن و داشتن یک قیمه‌ی مجلسی لازم است.مراحل تهیه خورشت قیمهمراحل تهیه خورشت قیمه به شرح زیر است:در ابتدا لپه‌ها را به خوبی بشویید و از شب قبل از پخت یا حداقل چند ساعت قبل در آب بخیسانید و آب آن را عوض کنید. در غیر این صورت نیاز است قبل از تهیه خورشت، لپه‌ها را در کمی آب بجوشانید. حین جوشاندن لپه‌ها کف حاصل از جوشاندن را بگیرید و در آخر آب آن را دور بریزید.بعد از خیساندن یا پختن لپه، یک عدد پیاز درشت را نگینی ریز خرد کنید. روغن را در قابلمه‌ی مناسبی بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود و بعد پیاز را به روغن اضافه کنید.اجازه دهید پیاز کمی نرم و طلایی شود. نیازی به سرخ کردن پیاز نیست چون قرار است پیاز به همراه گوشت سرخ شود تا گوشت هم عطر پیاز را بگیرد. پیازها که نرم و طلایی شد، گوشت خورشتی را به پیاز اضافه کنید و به خوبی گوشت را تفت دهید تا گوشت کمی سرخ شود و تغییر رنگ دهد.ادویه‌های دلخواه که شامل زردچوبه، فلفل، چوب دارچین، هل و… هستند را هم اضافه کنید و با گوشت و پیاز به خوبی تفت دهید. برای ادامه رسپی این غذای اصیل ایرانی روی لینک طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی کلیک کنید.امیدوارم با تهیه این غذاها در ماه رمضان به شایستگی بتوانید از مهمانان روزه‌دار خود پذیرایی فرمایید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!