تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

مقایسه حیرت انگیز بین Xbox Series S و PS5: ۱۳ میلیون واحد فروشدهای متفاوت!

ایکس باکس سری S از نظر فنی با پلی‌استیشن ۵ تقریبا همواره رقابت می‌کند، اما از نظر قیمت و موارد مالی، ایکس باکس سری S با رقیب خود تفاوت‌های مهمی دارد. ایکس باکس سری S ارزان‌تر از پلی‌استیشن ۵ به فروش می‌رسد و این باعث می‌شود که برخی خریداران به این کنسول انتخاب کنند.

از نظر فنی، پلی‌استیشن ۵ دارای توانایی پخش تصاویر با رزولوشن 4K و سرعت 120 هرتز است در حالی که ایکس باکس سری S با قابلیت پخش تصاویر با کیفیت QHD و همچنین پشتیبانی از سرعت 120 هرتز عرضه شده است. همچنین پلی‌استیشن ۵ دارای حافظه SSD با ظرفیت بالا بوده و امکان ارتقا دقت تصویر تا 8K را دارد. اما ایکس باکس سری S دارای حافظه SSD با ظرفیت کمتر است و قابلیت ارتقا تصویر تا 4K را دارد.

بازی‌های انحصاری هر کنسول نیز مهم است و پلی‌استیشن ۵ بازی‌هایی مانند God of War، Marvel’s Spider-Man: Miles Morales، Horizon Forbidden West و… را داراست در حالی که ایکس باکس سری S بازی‌هایی مانند Forza Motorsport، Senua’s Saga: Hellblade II، Halo Infinite و… را ارایه می‌دهد.

در نهایت، انتخاب بین ایکس باکس سری S و پلی‌استیشن ۵ بستگی به سلیقه و نیاز هر فرد دارد. اگر از نظر مالی ایکس باکس سری S جذاب‌تر به نظر می‌رسد، اما اگر به تجربه بازی و بازی‌های انحصاری برای شما اهمیت بیشتری دارند، پلی‌استیشن ۵ انتخاب بهتری خواهد بود.

فرارو- ایکس باکس سری S محصول مایکروسافت است و رقیب آرام و سربه‌زیر کنسول بازی پلی‌استیشن ۵ سونی به‌حساب می‌آید. از نظر فنی می‌توان ادعا کرد اختلاف زیادی بین ایکس باکس سری S و پلی‌استیشن ۵ وجود ندارد، اما وقتی بحث پول وسط می‌آید، اوضاع فرق می‌کند.
به‌گزارش فرارو؛ قیمت پلی‌استیشن ۵ نسخه استاندارد در ابتدای تابستان ۱۴۰۲ به حدود ۳۰ میلیون تومان می‌رسد. فروشنده‌ها حاضر هستند نسخه دیجیتال را تقریبا ۲۸ میلیون تومان بفروشند. به‌این ترتیب خرید پلی‌استیشن ۵ با یک کنترل اضافی حدود ۳۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خرج روی دست متقاضیان می‌گذارد. مقایسه ایکس باکس سری S و پلی‌استیشن ۵ از این نظر مهم است که بدانید کنسول بازی مایکروسافت را حدود ۱۳ میلیون ارزان‌تر می‌فروشند.
مقایسه ایکس باکس سری S با PS5؛ فنی
پلی‌استیشن ۵ دستگاهی با طول ۳۹ سانتیمتر، عرض ۲۶ سانت و ضخامت ۱۰ سانتیمتر است که چهار کیلوگرم وزن دارد. تقریبا با دستگاهی بزرگ و حجیم روبرو هستیم که برای اولین بار می‌توان رنگ سفیدش را بیشتر از رنگ مشکی دوست داشت. ایکس باکس سری S با طول ۲۷.۵ سانتیمتر، عرض ۱۵ سانتیمتر و ضخامت ۶.۵ سانتیمتر عرضه شده است و تنها دو کیلوگرم وزن دارد.
پلی‌استیشن ۵ دارای پردازنده هشت هسته‌ای ۳.۵ گیگاهرتزی ساخت AMD است و ایکس باکس سری S، به‌پردازنده هشت هسته‌ای ۳.۶ گیگاهرتز همین برند مجهز است. پس در همین شروع کار، پردازنده مرکزی ایکس باکس سری S عملکرد بهتری نسبت به پلی‌استیشن دارد. این در حالی است که این سری از ایکس باکس نسب به سری ایکس، پردازنده ضعیف تری دارد.
پلی‌استیشن ۵ توانایی پخش تصاویر با رزولشن 4K را دارد و این کار را با سرعت ۱۲۰ هرتز انجام می‌دهد. امکان ارتقا دقت تصویر تا 8K وجود دارد. ایکس باکس سری S دقیقا مانند کنسول سونی از حداکثر فریم‌ریت ۱۲۰ هرتز پشتیبانی می‌کند، اما تصاویر را با کیفیت QHD پردازش خواهد کرد. هرچند می‌تواند به‌شکل نرم‌افزاری کیفیت خروجی تصویر را تا 4K افزایش دهد. اگر بخواهید از نظر فنی باز هم در جزییات ریز شوید باید بگوییم پلی‌استیشن ۵، تراشه ۱۰.۳ ترافلاپس AMD RDNA 2 دارد و ایکس باکس سری S به تراشه گرافیکی چهار ترافلاپس RDNA 2 مجهز شده است.
کنسول PS5 با ۱۶ گیگابایت حافظه‌موقت از نوع پا به‌میدان رقابت می‌گذارد و از نظر تئوری برنده است، چون ایکس باکس سری S از ۱۰ گیگابایت حافظه‌موقت بهره می‌برد. با این حال به‌این دلیل که در بسیاری موارد هر دو دستگاه اصلا نیازمند حداکثر میزان حافظه‌موقت نمی‌شوند، نباید پلی‌استیشن پنج را پیروز مطلق دانست.
پلی‌استیشن ۵ برای ذخیره‌کردن بازی از حافظه SSD با ظرفیت اسمی ۸۲۵ گیگابایت و ظرفیت واقعی ۶۶۷ گیگابایت استفاده می‌کند. ایکس باکس سری S به‌حافظه SSD با ظرفیت اسمی ۵۱۲ گیگابایت مجهز شده که تنها ۳۶۴ گیگابایت آن در دسترس کاربر قرار دارد.
پلی‌استیشن ۵ را می‌توان در دو نسخه استاندارد و دیجیتال سفارش داد. پلی‌استیشن پنج نسخه استاندارد دیسک درایو بلوری دارد در حالی که ایکس‌باکس سری S، مانند پلی‌استیشن ۵ دیجیتال اصلا دیسک درایو ندارد و یک نسخه تمام دیجیتال محسوب می‌شود.
مقایسه ایکس‌باکس سری S با PS5؛ قیمت
قیمت پلی‌استیشن ۵ حداقل ۲۸ میلیون تومان است. نسخه دیجیتال را با یک عدد کنترل می‌توان در بازار دوروبر همین عدد پیدا کرد. نسخه استاندارد پلی‌استیشن ۵ که قابلیت استفاده از دیسک اورجینال را دارد، یک تا دو میلیون گرا‌ن‌تر به‌فروش می‌رسد.
خرید ایکس باکس سری S در کف قیمت، ۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان هزینه دارد
قیمت پلی‌استیشن ۵ سری 1216 که معمولا پرطرفدار است و کم‌پیدا تا ۳۰ میلیون و حتی در بعضی مواقع تا ۳۱ میلیون تومان پیش می‌رود. بستگی به میزان عدل و انصاف فروشنده دارد. بعضی‌ها با اضافه کردن یک کنترل اضافی، دیسک بازی و سایر لوازم جانبی، قیمت پلی‌استیشن ۵ را تا ۳۸ میلیون بالا می‌برند.
خرید پلی‌استیشن ۵ در کمترین حالت ۲۸ میلیون آب می‌خورد. برای کنترلر اضافی باید سه میلیون و ۴۰۰ هزار تومان پول بدهید و بدون درنظر گرفتن مخارج بازی، همین دو قلم حدود ۳۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خرج روی دستتان می‌گذارد.
خرید ایکس باکس سری S با همین شرایط حدود ۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان هزینه دارد. چون می‌توانید با ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خود کنسول را بخرید و با دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان یک کنترلر اضافی تهیه کنید.
خرید بازی اورجینال برای پلی‌استیشن ۵ به‌شکل باورنکردنی ارزان‌تر تمام می‌شود. محبوبیت کنسول سونی بیشتر است و بیشتر خواهان دارد، به‌همین دلیل دیسک اورجینال بازی‌های پلی‌استیشن ۵ سریع به پول نقد تبدیل می‌شود، اما دیسک اورجینال بازی ایکس باکس مشتری ندارد و به‌دلیل دور از دسترس بودن گران است.
مقایسه ایکس باکس سری S با PS5؛ بازی‌های انحصاری
پلی‌استیشن ۵ و ایکس باکس سری S هر کدام بازی‌های انحصاری خاص خودشان را دارند. اگر به‌خاطر پول کمتر دست روی ایکس باکس سری S بخرید دیگر نمی‌توانید God Of War بازی کنید، چون به‌شکل انحصاری تنها برای کنسول‌های سونی عرضه می‌شود. پلی‌استیشن پنج همچنین نام Marvel’s Spider-Man: Miles Morales، Horizon Forbidden West، Gran Turismo 7 ،Demon’s Souls، Final Fantasy XVI،Deathloop و  را در فهرست بازی‌های انحصاری خود می‌بیند.
ایکس باکس سری S در عوض، بازی‌های انحصاری مثل Forza Motorsport، Senua’s Saga: Hellblade II، Halo Infinite، Fable، The Gunk، Exo One و… را برای طرفداران خود به ارمغان می‌آورد.
مقایسه ایکس باکس سری S با پلی‌استیشن ۵ را در بخش بازی، باید به‌شکلی غیرمنتظره خاتمه دهیم. با توجه به گران بودن دیسک اورجینال بازی‌ها، در ایران کاربران ترجیح می‌دهند از نسخه‌های کرک شده با قیمت پایین استفاده کنند. پلی‌استیشن ۵ به‌خاطر رواج بیشتر، از این منظر برتری دارد و بازی‌هایش معمولا زودتر و راحت‌تر در دسترس قرار می‌گیرند، اما برای پیدا کردن بازی ایکس‌باکس سری S باید سختی بکشید.
ایکس باکس سری S یک فن خنک‌کننده معمولی دارد که سروقت و به‌موقع راه می‌افتد و مانع بالا رفتن دمای دستگاه می‌شود. عملکرد این دستگاه کاملا ساده، اما کاربردی است. سونی ادعا دارد پلی‌استیشن ۵ را به فناوری مجهز کرده که با ارسال دیتا به سرور‌های مرکزی شرکت، کمک می‌کند تنها زمانی که واقعا نیاز است فن روشن شده یا سرعت چرخشش تغییر کند.
سونی در مورد این قابلیت پلی‌استیشن ۵ اغراق نکرده، چون در عمل با دستگاهی روبرو هستیم که برخلاف نمونه‌های قبلی واقعا بی‌سروصدا است. اندازه پلی‌استیشن ۵ بدون تعارف بزرگ است و این مسئله گاهی دردسر درست می‌کند. ساده‌ترین معضل پیدا کردن جای ثابت برای PS5 در اطراف میز تلویزیون است.
پلی‌استیشن ۵ در بخش کنترلر‌ها یک انقلاب را تجربه می‌کند. دسته‌های DualSense می‌توانند با کلی شیوه و ترفند بهترین تجربه بازی با کنسول را به کاربر منتقل کنند و با استفاده از اسپیکر‌های کوچک یا موتور‌های لرزنده، کمک کنند خودتان با بیشتر از همیشه به حال‌وهوای بازی نزدیک ببینید.
ایکس باکس سری S، کنترلر‌های ساده و بی‌آلایشی دارد که از همان ارگونومی خوب قدیمی بهره می‌برند و تنها تغییر مهم آنها رنگ‌بندی جدید است. ایکس باکس سری S به‌طور کلی در مقایسه با پلی‌استیشن ۵ ابعاد کوچکتری دارد و سبک‌تر است. خرید ایکس باکس سری S نسبت به خرید PS5، از لحاظ مالی کمتر به جیب شما فشار وارد می‌کند و حتی با وجود این مسئله از نظر قدرت و توانایی نمی‌توان ایکس باکس سری S را ضعیف‌تر از پلی‌استیشن ۵ دانست.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!