راهنمای پزشکی برای روزه داران: نکات ضروری تازهخوری و تغذیه سالم
در ماه مبارک رمضان، تغذیه سالم و صحیح بسیار اهمیت دارد و از این رو، وزارت بهداشت برای حفظ الگوی صحیح غذایی در این ماه، توصیههایی ارائه کرده است. برای تغذیه سالم، باید در هر وعده شامل سحری، افطار و شام تمامی گروههای اصلی غذایی از جمله نان و غلات، سبزیها، میوهها، لبنیات، گوشتها و… به مقدار کافی دریافت شود. همچنین باید به مصرف آب نیز توجه داشته باشیم؛ زیرا باید در فاصله افطار تا سحر ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشیم. در وعده سحری، مصرف خرما، شیر، نان سبوسدار، گردو، تخم مرغ، و میوه فصل توصیه میشود. همچنین، از مصرف غذاهای حجیم، چرب و شیرین در سحری پرهیز کنید و در وعدههای افطار از موادی نظیر خرما، شیر، سبزی خوردن، پنیر، نان سبوسدار و… استفاده کنید. در کل، تغذیه سالم در ماه رمضان با توجه به توصیههای وزارت بهداشت، میتواند به حفظ سلامت و روزهداری کمک کند.
از آنجایی که تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان از اهمیت زیادی برخوردار است، در آستانه آغاز این ماه، وزارت بهداشت برای حفظ یک الگوی صحیح غذایی توصیههایی کرده که در ادامه میخوانید.
به گزارش همشهری آنلاین، یک اصل کلی در مورد تغذیه آن است که تمامی گروههای اصلی غذایی (۵ گروه نان و غلات، سبزیها، میوهها، لبنیات، گوشتها و…) باید در ۳ وعده سحری، افطار و شام به مقدار کافی دریافت شود.
حتما در فاصله افطار تا سحر ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید.
در وعده سحری ۲ عدد خرما، شیر، نان سبوسدار (سنگک، تافتون، بربری، نان جو کامل و سایر نانهای سبوسدار) ۲ عدد گردو، یک عدد تخم مرغ و ۲ عدد میوه فصل استفاده شود.
استفاده از لیموترش تازه در وعده سحری بهمنظور پیشگیری از احساس تشنگی در ساعات بعدی روز مفید است.
از مصرف غذاهای حجیم، خیلی چرب و خیلی شیرین به هنگام سحری پرهیز کنید.
در فاصله بین وعده افطار و سحری، ۲ تا ۳ واحد میوه فصل مصرف شود تا فیبر لازم به بدن رسیده و از ایجاد یبوست پیشگیری شود.
در وعده افطار بهتر است ۲ عدد خرما، یک لیوان شیر ولرم (نه داغ و نه سرد)، آب جوشیده ولرم، سبزی خوردن تازه، پنیر، نان سبوسدار، مربا، یا شله زرد، بیسکوئیت سبوسدار، چای کم رنگ، سبزی خوردن و یا خیار و گوجه مصرف شود.
چه در هنگام سحری و چه افطار، بهتر است نخستین غذای مصرفی یک لیوان آب جوشیده ولرم باشد.