تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

حلوای برنجی با شیره انگور: دستور پخت خوشمزه و مقوی برای افطار بازنویسی شده است

حلوا برنجی یکی از حلواهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که به عنوان یک محصول خوراکی معروف در جشن‌ها و مناسبت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این حلوا علاوه بر خوشمزه بودن، حاوی مواد غذایی مفیدی است که باعث افزایش انرژی و قدرت بدنی می‌شود. آماده‌سازی حلوا برنجی بسیار آسان است و تنها نیاز به دقت و توجه به جزئیات دارد.

با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، حلوا برنجی یکی از مواد مورد نیاز برای سفره افطار می‌شود و افراد زیادی این حلوای شیرین را در منزل خود تهیه می‌کنند. از دیگر نکات مهم در تهیه حلوا برنجی استفاده از مواد اصلی و خالص مانند زعفران دم‌کرده و گلاب اصیل است که برای حصول به طعم و رنگ اصلی حلوا بسیار حیاتی است.

با توجه به این که حلوا برنجی یکی از خوراکی‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است، تهیه و مزه‌دهی آن به مراسم‌ها و جشن‌های ایرانی رویایی و دلپذیری خواهد بود و تجربه‌ای لذت بخش برای همه خواهد بود.


فراروـ  حلوا یکی از خوراکی‌هایی شیرین و سنتی ایران است و در نقاط مختلف دنیا نیز به روش‌های گوناگون پخته می‌شود. ایرانیان معمولاً حلوا را برای مراسم ختم و مناسبت‌های مذهبی مثل عزاداری‌های ماه محرم و شب‌های قدر و سفره افطار تهیه می‌کنند. حلوا علاوه‌بر این‌که به صورت یک دسر شیرین سرو می‌شود، یک غذای کامل و مقوی نیز محسوب می‌شود. با نزدیک شدن به ماه رمضان درست کردن حلوا در منزل برای سفره افطار و پذیرایی از روزه داران هم رونق می‌گیرد. حلوا برنجی با شیره انگور نوعی حلوای غلیظ است که به دلیل داشتن شیره انگور و آرد برنج بسیار مقوی است و برای افطار گزینه مناسبی است. این حلوا دستور پخت بسیار آسان و متفاوتی با سایر حلوا‌های مرسوم دارد. اگر دوست دارید این حلوای خوشمزه و آسان را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
آرد برنج: ۱ پیمانهشیره انگور: ۱ پیمانهشکر: نصف پیمانهگلاب: یک چهارم پیمانهزعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوریپودر هل: نصف قاشق چای‌خوریروغن مایع: ۱ پیمانه
طرز تهیه

برای درست کردن این حلوای خوشمزه ابتدا شکر و شیره انگور را همراه با ۲ لیوان آب سرد داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید. مواد را هم بزنید تا با هم مخلوط شوند، سپس آرد برنج را با ۱ پیمانه آب سرد مخلوط کنید و وقتی آرد کاملا با آب حل شد، به مخلوط آب و شکر و شیره روی اجاق گاز اضافه کنید. زعفران دم کرده، گلاب و پودر هل را هم داخل قابلمه بریزید. حالا مواد را با حرارت متوسط مدام هم بزنید تا کم کم به غلظت فرنی برسد. وقتی حسابی به غلظت رسید، روغن مایع را کم کم و طی سه مرحله به حلوا اضافه کنید و مدام هم بزنید تا روغن کاملا به خورد حلوا برود. ۱۰ دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید و حلوای برنجی خوشمزه را داخل ظرف سرو بکشید و روی حلوا را با خلال پسته و گل محمدی تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم۱ ـ برای درست کردن این حلوا می‌توانید به جای شیره انگور از شیره خرما یا توت هم استفاده کنید. همچنین می‌توانید به جای روغن مایع از نصف پیمانه کره آب شده استفاده کنید. میزان روغن به جنس آرد شما بستگی دارد و ممکن است نیاز باشد مقدار بیشتر یا کمتری روغن به حلوا اضافه کنید، پس بهتر است روغن را کم کم داخل حلوا بریزید.
۲ ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.
۳ ـ همانطور که می‌دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب‌ترین نوع آن در شهر‌های کاشان و میمند فارس تهیه می‌شود. امروز در همه فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها شیشه‌های گلاب را در اشکال و با نام‌های تجاری گوناگون می‌بینیم که بسیاری از آن‌ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می‌دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی‌کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
۴ ـ برای تهیه شیرینی حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیش‌تری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسب‌تر است.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!