شش دلیل برای اضافه کردن پنیر گودا به رژیم غذایی سالم شما
پنیر گودا یکی از محصولات لبنی محبوبی است که به خاطر طعم آجیلی و خردکننده آن شناخته شده است. این پنیر دارای فواید بسیاری برای سلامتی است که از جمله آنها میتوان به تقویت استخوانها، حفظ سلامت دندانها، ارتقای سلامت قلب، کمک به مدیریت وزن، دارا بودن خواص آنتیاکسیدانی و تسهیل هضم غذا اشاره کرد.
اما برخی افراد باید از مصرف پنیر گودا خودداری کنند، از جمله کسانی که مشکلاتی نظیر کلسترول بالا، فشار خون بالا، عدم تحمل لاکتوز یا اضافه وزن دارند. همچنین، افرادی که از مهارکنندههای مونوآمین اکسیداز استفاده میکنند نباید این پنیر را مصرف کنند.
در نهایت، برای سلامتی بهتر از پنیر گودا به میزان مناسب و همراه با غذاهای دیگری که غنی از فیبر، آنتیاکسیدانها و چربیهای غیر اشباع هستند، استفاده کنید. همچنین، مصرف آن را به ۲ تا ۳ بار در هفته محدود کنید تا از مقدار مناسب آن برای مصرف بهره ببرید.
همشهری آنلاین نوشت: پنیر گودا یکی از شناختهشدهترین انواع پنیر در سراسر جهان است. درباره مزایای سلامتی گنجاندن پنیر گودا در رژیم غذایی خود بیشتر بدانید.چیزی جادویی در مورد پنیر وجود دارد که نه گفتن را غیرممکن می کند. علاوه بر افزودن طعم و بعد کاملاً جدید به غذاهای شما، فواید سلامتی نیز دارد. یکی از این نوع پنیرها پنیر گودا است که به خاطر طعم و فواید بی نظیرش برای سلامتی شناخته شده است. منشاء آن هلند است و از شیر کامل گاو با سن ۱ تا ۲۰ ماه تهیه می شود. بافت و طعم این نوع پنیر به سن آن بستگی دارد. هر چه پنیر قدیمی تر باشد، سفت تر و خردکننده تر می شود که طعمی شیرین و آجیلی دارد. برعکس، پنیر گودا جوان بافتی صاف و طعمی شیری دارد. در اینجا فواید پنیر گودا برای سلامتی و نحوه گنجاندن آن در رژیم غذایی خود آورده شده است.فواید پنیر گودا برای سلامتی چیست؟در اینجا برخی از مزایای قابل توجه افزودن پنیر گودا به رژیم غذایی شما وجود دارد که توسط متخصص تغذیه دکتر پریانکا روتاگی توضیح داده شده است.۱. برای سلامت استخوان مفید استبرای حفظ سلامت استخوان ها، کلسیم یک ماده معدنی ضروری است. پنیر گودا به ساخت و تقویت استخوان ها کمک می کند زیرا حاوی کلسیم زیادی است. بر اساس مطالعه ای که در مجله موسسه ملی آرتریت و بیماری های اسکلتی و عضلانی و پوست منتشر شده است، کمبود کلسیم و ویتامین D باعث کاهش سلامت استخوان در افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می شود. به علاوه، خوردن لبنیات کم چرب می تواند به تامین کلسیم و ویتامین D کمک کند، که می تواند استخوان ها را بسازد و از پوکی استخوان جلوگیری کند. این نوع پنیر علاوه بر ارائه کلسیم کافی، سلامت دندان ها را ارتقا می دهد.۲. سلامت قلب را ارتقا میدهدپنیر گودا دارای مقدار زیادی چربی اشباع شده است، اما همچنین دارای انواع مواد مغذی دیگر مانند پروتئین، کلسیم و ویتامین D است که ممکن است سلامت قلب را تقویت کند. اگرچه شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه غذاهای لبنی پرچرب، مانند پنیر گودا، ممکن است برای قلب شما خطرناک نباشد، تحقیقات بیشتری برای تایید این موضوع مورد نیاز است. به عنوان مثال، طبق مطالعه ای که در مجله Frontier منتشر شده است، مصرف چربی لبنیات با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مرتبط است. با این حال، دانشمندان همچنین موافق هستند که مطالعات بیشتر برای درک کامل مزایای سلامت قلب محصولات لبنی پرچرب ضروری است.۳. به مدیریت وزن کمک میکنداغلب در رژیم های کم کربوهیدرات گنجانده می شود. این محصول لبنی پرچرب با سیر نگه داشتن شما و جلوگیری از خوردن بیشتر به مدیریت وزن کمک می کند. علاوه بر این، پروتئین به آرامی هضم میشود و شما را برای مدت طولانیتری سیر نگه میدارد و به شما امکان میدهد کالری کمتری بخورید، که آن را برای کاهش وزن ضروری میکند.۴. سرشار از آنتیاکسیدانبر اساس مطالعه ای که در مجله علوم و فناوری غذایی منتشر شده است، پنیر گودا دارای خواص آنتی اکسیدانی است.۵. به هضم غذا کمک میکنداکثر افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند به دلیل نگرانی از مشکلات احتمالی معده از مصرف لبنیات دوری می کنند. با این حال، به دلیل محتوای کم کربوهیدرات، حاوی لاکتوز بسیار کمی است. در نتیجه، برای چنین افرادی ممکن است هضم آن آسان تر شود.۶. متناسب با محبوبترین رژیمهای غذاییبیشتر انواع پنیر گودا بدون گلوتن هستند، مگر اینکه به طور خاص برچسب دیگری داشته باشند، که آنها را گزینه ای عالی برای افرادی میکند که باید از غذاهای حاوی گلوتن اجتناب کنند.چه کسانی باید از پنیر گودا اجتناب کنند؟کسانی که کلسترول بالا، فشار خون بالا، عدم تحمل لاکتوز یا اضافه وزن دارند ممکن است نیاز به محدود کردن گودا و نظارت بر اندازه وعده غذایی داشته باشند. گودا میتواند سرشار از تیرامین باشد و برای کسانی که از مهارکنندههای مونوآمین اکسیداز (MAOIs) استفاده میکنند، که نوعی ضد افسردگی هستند، نامناسب است.آیا خوردن پنیر گودا هر روز اشکالی ندارد؟در حالی که این پنیر بسیار مغذی است، کالری، سدیم و چربی اشباع شده بالایی دارد. برای سالمترین رژیم غذایی بهتر است گودا را به ۲ تا ۳ بار در هفته محدود کنید. این متخصص می گوید: آن را با غذاهای گیاهی حاوی فیبر، آنتی اکسیدان ها و چربی های غیر اشباع همراه کنید تا غنای آن متعادل شود.راضیه میرزاحیدری