تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

آیا خوابیدن بر روی شکم واقعاً ضرر دارد؟

خوابیدن روی شکم یک عادت نسبتاً رایج است که ممکن است منجر به برخی از مشکلات سلامتی شود. خوابیدن روی شکم می‌تواند فشار روی کمر، گردن و شانه‌ها را افزایش دهد، باعث صاف شدن انحنای طبیعی ستون فقرات شود و به همین دلیل مناسب برای افرادی که به درد گردن و کمر دچار هستند، تلقی نمی‌شود. علاوه بر این، خوابیدن روی شکم می‌تواند سبب سفت شدن گردن یا درد آن شود و پوست صورت را به شکلی کج و معوج فشرده و چروک‌دار نماید. ولی خوابیدن روی شکم می‌تواند برای کاهش خروپف و بهبود وضعیت تنفس افراد مفید باشد. در صورتی که تصمیم به خوابیدن روی شکم دارید، بهتر است از یک بالش نازک زیر سر و دیگر بالش نازک زیر لگن استفاده کنید و از تشکی متوسط تا سفت استفاده نمایید. همچنین، قبل از بلند شدن از رختخواب، حرکات کششی انجام داده و برای کاهش احتمال ابتلا به درد، این نکات را رعایت کنید.


خوابیدن روی شکم هرچند یک مشکل جدی محسوب نمی‌شود، اما ممکن است پیامد‌های نامطلوبی به دنبال داشته باشد.
به گزارش ایسنا، کارشناسان معتقدند دراز کشیدن طولانی‌مدت روی شکم، فشار روی کمر، گردن و شانه‌ها را افزایش می‌دهد. با این حال، خوابیدن روی شکم برای افرادی که خروپف می‌کنند یا مشکل تنفس دارند، مفید است.
خواب شبانه خوب می‌تواند بر سلامتی و عملکرد روزانه افراد تاثیرات مثبتی داشته باشد. عوامل مختلفی از جمله استرس‌های کاری، مسوولیت‌های خانوادگی و برخی عوامل غیرمنتظره مانند بیماری‌ها می‌توانند در خواب شبانه افراد اختلال ایجاد کنند و بر کیفیت آن اثرات منفی بگذارند.
در حالی که نمی‌توان همه عوامل مختل کننده یک خواب خوب شبانه را کنترل کرد، اما می‌توان با انجام برخی از راهکار‌ها کیفیت خواب را بهبود بخشید.
همچنین به گفته متخصصان، نحوه خوابیدن افراد نیز می‌تواند بر سلامتی آن‌ها تاثیر بگذارد که در ادامه به مطالبی در این زمینه پرداخته خواهد شد.
خطرات خوابیدن روی شکم
اغلب متخصصان مراقبت‌های بهداشتی خوابیدن روی شکم را مناسب نمی‌دانند، به‌خصوص برای افرادی که به درد گردن و کمر دچارند. خوابیدن روی شکم موجب صاف‌شدن انحنای طبیعی ستون فقرات می‌شود و فشار روی کمر را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، مجبور می‌شوید سرتان را به پهلو بچرخانید که همین امر سفت شدن گردن یا درد آن را در پی خواهد داشت.
هنگام خوابیدن روی شکم یا به پهلو، صورت روی تخت فشرده می‌شود و همین امر پوست صورت را جمع‌شده وکج‌ومعوج می‌کند که موجب چین و چروک می‌شود.
خوابیدن روی شکم در دوران بارداری نیز مشکلاتی دوچندان ایجاد می‌کند، به خصوص در سه ماهه دوم و سوم بارداری که شکم سریع‌تر بزرگ می‌شود. در این دوران، خوابیدن روی شکم یا صاف به پشت، می‌تواند به یک رگ خونی مهم در شکم فشار وارد کند و فشار خون را کاهش دهد. متخصصان سلامت و بهداشت توصیه می‌کنند، افراد باردار به پهلوی چپ بخوابند تا جریان خون به رحم و جنین بهتر شود.
چه وقت خوابیدن روی شکم مفید است؟
با این حال خوابیدن روی شکم همیشه بد نیست و می‌تواند خروپف را کاهش دهد.
دراز کشیدن روی شکم وضعیت تنفس افراد مبتلا به مشکلات ریوی را بهبود می‌دهد، زیرا جاذبه به ریه‌ها کمک می‌کند در موقعیتی قرار گیرند که حین نفس کشیدن راحت‌تر باز شوند.
نکاتی برای خوابیدن روی شکم
اگر درد ندارید و می‌خواهید روی شکم بخوابید، با رعایت این چند نکته می‌توانید ستون فقرات را در موقعیت بهتری قرار دهید و خطر ابتلا به درد را کم کنید.
از یک بالش نازک زیر سر خود استفاده کنید یا اینکه اصلاً از بالش استفاده نکنید.
یک بالش نازک زیر لگن‌تان قرار دهید.
تشکی با فشار (سفتی) متوسط تا سفت انتخاب کنید.
 قبل از بلندشدن، در رختخواب حرکات کششی انجام دهید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!