تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

برخورداری از یک پنجره جادویی که با کمترین مصرف انرژی، اتاق را خنک می‌کند!

در جهان امروزه با افزایش گرمای جهانی، نیاز به استفاده از دستگاه‌های تهویه مطبوع و خرید کولرگازی برای کنترل دما و حفظ راحتی در ساختمان‌ها بیشتر شده است. اما دانشمندان دانشگاه کیونگ هی سئول با استفاده از یادگیری ماشینی، موفق به ابداع یک پوشش پنجره جدید شده‌اند که قادر به مسدودسازی اشعه UV و مادون قرمز است.

این پوشش جدید می‌تواند تا ۳۱ درصد از مصرف انرژی دستگاه‌های خنک کننده را کاهش دهد و باعث کاهش دمای داخل ساختمان‌ها بدون نیاز به افزایش مصرف انرژی شود. این ابداع می‌تواند تأثیر مهمی در کاهش مصرف انرژی ساختمان‌ها و حفظ محیط زیست داشته باشد.

این پوشش جدید حتی می‌تواند اشعه UV و مادون قرمز را بازتاب داده و از ورود آن‌ها به داخل ساختمان‌ها جلوگیری کند. از این رو، این فناوری می‌تواند به شیشه‌های ساختمان‌ها و حتی شیشه‌های خودرو‌ها اعمال شود و به کنترل دما و انرژی مصرفی کمک کند. این پیشرفت در فناوری پوشش‌دهی شیشه‌ها نشان از توانایی و ابداع جدید دانشمندان تحقیقاتی دانشگاه‌ها دارد.

فرارو- با ادامه افزایش دمای جهانی، تقاضا برای خرید کولرگازی و دستگاه‌های تهویه مطبوع گران قیمت افزایش یافته است. دانشمندان دانشگاه کیونگ هی سئول اخیرا توانسته اند با استفاده از یادگیری ماشینی، نوعی پوشش پنجره برای مسدود کردن نور UV و مادون قرمز طراحی کنند.
به گزارش تک فانبه نقل از rahnamato، این پوشش در مناطق گرم و خشک می‌تواند میزان مصرف انرژی دستگاه‌های خنک کننده را تا ۳۱ درصد کاهش دهد. محققان می‌گویند این پوشش می‌تواند دمای داخل ساختمان‌ها را بدون صرف یک وات انرژی کاهش دهد.
گزارش‌ها نشان می‌دهند که تهویه مطبوع در حال حاضر حدود ۱۵ درصد برق ساختمان‌ها را در سراسر جهان مصرف می‌کند. اشعه فرابنفش و مادون قرمز خورشید به راحتی می‌توانند از پنجره‌های شیشه‌ای معمولی عبور کنند و سبب بالا رفتن دمای داخل اتاق‌ها شوند. از این رو دانشمندان به فکر ایجاد پوششی برای بازتاب این اشعه‌ها و مسدودسازی آن‌ها افتادند.
این پوشش حتی می‌تواند با بازتاب اشعه فرابنفش و مادون قرمز، آن‌ها را از سطح زمین خارج کند. این خنک کننده تابشی شفاف یا «TRC» از لایه‌های نازک متناوبی از دی اکسید سیلیکون، نیترید سیلیکون، اکسید آلومینیوم یا دی اکسید تیتانیوم تشکیل شده است. این لایه‌های متناوب بر روی یک پایه شیشه‌ای که توسط لایه‌ای از پلی دی متیل سیلوکسان پوشانده شده است، قرار گرفته اند.
محققان توانستند با استفاده از یادگیری ماشینی نوع، ترتیب و ترکیب این لایه را بهینه سازی کنند. این روکش را می‌توان علاوه بر پنجره ساختمان‌ها بر روی شیشه خودرو‌ها نیز مورد استفاده قرار داد.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!