تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

سریع٬ آسان و خوشمزه: اسرار پنیر گودا و تاثیرات آن بر سلامتی

پنیر گودا یکی از انواع پنیر‌های کلاسیک است که به خاطر طعم فوق‌العاده‌اش و فواید بهداشتی متعدد آن، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این نوع پنیر از شیر گاو تهیه شده و حاوی مقادیر زیادی کلسیم، پروتئین، و ویتامین D است که در حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها نقش بسزایی دارند، همچنین می‌تواند به مدیریت وزن، ارتقاء سلامت قلب، و حفظ سلامتی دستگاه گوارش کمک کند. این پنیر همچنین دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است و به هضم غذا کمک می‌کند. اما برای افرادی که مشکل کلسترول بالا، فشار خون بالا، یا عدم تحمل لاکتوز دارند، بهتر است با محدود کردن مصرف پنیر گودا و نظارت بر اندازه وعده غذایی، از مقدار مناسب استفاده کنند. برای حفظ سلامت، مناسب است که پنیر گودا را به میزان معقولی در رژیم غذایی خود گنجانید و با غذاهای دیگر با خواص غذایی متنوع همراه کنید.

چیزی جادویی در مورد پنیر وجود دارد که نه گفتن را غیرممکن می‌کند. علاوه بر افزودن طعم و بعد کاملاً جدید به غذا‌های شما، فواید سلامتی نیز دارد.
به گزارش همشهری‌آنلاین، یکی از این نوع پنیر‌ها پنیر گودا است که به خاطر طعم و فواید بی نظیرش برای سلامتی شناخته شده است. منشأ آن هلند است و از شیر کامل گاو با سن ۱ تا ۲۰ ماه تهیه می‌شود. بافت و طعم این نوع پنیر به سن آن بستگی دارد. هر چه پنیر قدیمی‌تر باشد، سفت‌تر و خردکننده‌تر می‌شود که طعمی شیرین و آجیلی دارد. برعکس، پنیر گودا جوان بافتی صاف و طعمی شیری دارد. در اینجا فواید پنیر گودا برای سلامتی و نحوه گنجاندن آن در رژیم غذایی خود آورده شده است.
فواید پنیر گودا برای سلامتی چیست؟
در اینجا برخی از مزایای قابل توجه افزودن پنیر گودا به رژیم غذایی شما وجود دارد که توسط متخصص تغذیه دکتر پریانکا روتاگی توضیح داده شده است.
۱. برای سلامت استخوان مفید است
برای حفظ سلامت استخوان ها، کلسیم یک ماده معدنی ضروری است. پنیر گودا به ساخت و تقویت استخوان‌ها کمک می‌کند، زیرا حاوی کلسیم زیادی است. بر اساس مطالعه‌ای که در مجله موسسه ملی آرتریت و بیماری‌های اسکلتی و عضلانی و پوست منتشر شده است، کمبود کلسیم و ویتامین D باعث کاهش سلامت استخوان در افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می‌شود. به علاوه، خوردن لبنیات کم چرب می‌تواند به تامین کلسیم و ویتامین D کمک کند، که می‌تواند استخوان‌ها را بسازد و از پوکی استخوان جلوگیری کند. این نوع پنیر علاوه بر ارائه کلسیم کافی، سلامت دندان‌ها را ارتقا می‌دهد.
۲. سلامت قلب را ارتقا می‌دهد
پنیر گودا دارای مقدار زیادی چربی اشباع شده است، اما همچنین دارای انواع مواد مغذی دیگر مانند پروتئین، کلسیم و ویتامین D است که ممکن است سلامت قلب را تقویت کند. اگرچه شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه غذا‌های لبنی پرچرب، مانند پنیر گودا، ممکن است برای قلب شما خطرناک نباشد، تحقیقات بیشتری برای تایید این موضوع مورد نیاز است. به عنوان مثال، طبق مطالعه‌ای که در مجله Frontier منتشر شده است، مصرف چربی لبنیات با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط است. با این حال، دانشمندان همچنین موافق هستند که مطالعات بیشتر برای درک کامل مزایای سلامت قلب محصولات لبنی پرچرب ضروری است.
۳. به مدیریت وزن کمک می‌کند
اغلب در رژیم‌های کم کربوهیدرات گنجانده می‌شود. این محصول لبنی پرچرب با سیر نگه داشتن شما و جلوگیری از خوردن بیشتر به مدیریت وزن کمک می‌کند. علاوه بر این، پروتئین به آرامی هضم می‌شود و شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد و به شما امکان می‌دهد کالری کمتری بخورید، که آن را برای کاهش وزن ضروری می‌کند.
۴. سرشار از آنتی‌اکسیدان
بر اساس مطالعه‌ای که در مجله علوم و فناوری غذایی منتشر شده است، پنیر گودا دارای خواص آنتی اکسیدانی است.
۵. به هضم غذا کمک می‌کند
اکثر افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند به دلیل نگرانی از مشکلات احتمالی معده از مصرف لبنیات دوری می‌کنند. با این حال، به دلیل محتوای کم کربوهیدرات، حاوی لاکتوز بسیار کمی است. در نتیجه، برای چنین افرادی ممکن است هضم آن آسان‌تر شود.
۶. متناسب با محبوب‌ترین رژیم‌های غذایی
بیشتر انواع پنیر گودا بدون گلوتن هستند، مگر اینکه به طور خاص برچسب دیگری داشته باشند، که آن‌ها را گزینه‌ای عالی برای افرادی می‌کند که باید از غذا‌های حاوی گلوتن اجتناب کنند.
چه کسانی باید از پنیر گودا اجتناب کنند؟
کسانی که کلسترول بالا، فشار خون بالا، عدم تحمل لاکتوز یا اضافه وزن دارند ممکن است نیاز به محدود کردن گودا و نظارت بر اندازه وعده غذایی داشته باشند. گودا می‌تواند سرشار از تیرامین باشد و برای کسانی که از مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز (MAOIs) استفاده می‌کنند، که نوعی ضد افسردگی هستند، نامناسب است.
آیا خوردن پنیر گودا هر روز اشکالی ندارد؟
در حالی که این پنیر بسیار مغذی است، کالری، سدیم و چربی اشباع شده بالایی دارد. برای سالم‌ترین رژیم غذایی بهتر است گودا را به ۲ تا ۳ بار در هفته محدود کنید. این متخصص می‌گوید: آن را با غذا‌های گیاهی حاوی فیبر، آنتی اکسیدان‌ها و چربی‌های غیر اشباع همراه کنید تا غنای آن متعادل شود.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!