مواد غذایی که میتوانند حمله میگرنی را تحریک کنند
میگرن یک نوع درد سر است که معمولاً با عوارض دیگری همراه است مانند تهوع، حساسیت به نور و صدا، و دستگاه گوارشی. این درد میتواند تحت تأثیر محرکهای مختلفی قرار بگیرد که از جمله غذاها و نوشیدنیها نیز میتواند باشند. بعضی از محرکهای غذایی که میتوانند باعث تشدید دردهای میگرنی شوند عبارتند از کافئین، شیرینکنندههای مصنوعی، الکل، شکلات و گوشتهای فرآوریشده. مصرف بیش از حد کافئین و شکلات، ممکن است باعث افزایش فشار خون شود که این موضوع یکی از عوامل تشدید میگرن محسوب میشود. همچنین، شیرینکنندههای مصنوعی میتوانند باعث عوارض جانبی مانند میگرن شوند. بنابراین، اهمیت تغذیه در کنترل و مدیریت میگرن بسیار حائز اهمیت است و از اهمیت ویژهای برخوردار است تا از میگرن جلوگیری شود و شرایط زندگی بهبود یابد.
غذاهای گوناگون زمانی که با سایر محرکها ترکیب شوند، میگرن را تشدید میکنند.
به گزارش خبرآنلاین، برخی از محرکهای رایج که میتواند در برخی افراد باعث بروز یا ایجاد دردهای میگرنی شود، عبارتند از:
۱. کافئین
مصرف بیش از حد کافئین و یا ترک یکباره آن میتواند باعث میگرن یا سردرد شود. خوراکیها و نوشیدنیهای حاوی کافئین عبارتند از: قهوه، چای، نوشیدنی انرژیزا و شکلات.
۲. شیرینکنندههای مصنوعی
بسیاری از غذاهای فرآوریشده حاوی شیرینکننده مصنوعی به نام «آسپارتام» هستند. مصرف این ماده جایگزین قند، باعث حملات میگرنی میشود.
۳. الکل
الکل یکی از رایجترین مواردی است که در ایجاد میگرن نقش دارد. این ماده میتواند باعث کمآبی بدن شود که عامل مهمی در ایجاد سردرد است.
۴. شکلات
شکلات حاوی کافئین و بتا فنیل اتیلامین است که در برخی افراد باعث سردرد میشود.
۵. گوشتهای فرآوریشده
گوشتهای فرآوریشده، مانند ژامبون، هات داگ و سوسیس، حاوی مواد نگهدارندهای به نام نیترات هستند و میتوانند اکسید نیتریک را در خون آزاد کرده و رگهای خونی مغز را گشاد کنند. شواهد نشان میدهد اکسید نیتریک باعث تشدید میگرن میشود.