رازهای شگفتانگیز دون کردن و فریز ذرت + چگونگی پخت آسان ذرت
ذرت یکی از غنی ترین منابع غذایی است که در طول سال به صورت تازه دسترسی پیدا نمیشود. برای این منظور، میتوان آن را به صورت کنسرو یا فریز شده نگهداری کرد. برای آموزش روش صحیح فریز کردن ذرت نیاز به برخی نکات است.
اولین مرحله در نگهداری ذرت این است که دانههای آن را جدا کنیم. میتوانید از دست، چاقو یا سیخهای کوچک برای این کار استفاده کنید. سپس، ذرت را میتوان به صورت خام در فریزر نگهداری کرد. برای این منظور، ذرت را درون کیسه نایلونی قرار داده و در فریزر قرار دهید.
همچنین، ذرت پخته را نیز میتوان در فریزر نگهداری کرد. برای این کار، ذرت را پس از پختن و دانه کردن آن، در کیسههای فریزر قرار دهید و هوا را از داخل کیسه خارج کنید.
نگهداری ذرت به صورت کنسروی نیز یک روش دیگر برای نگهداری طولانی مدت آن است. باید دانههای ذرت را درون یک شیشه با درب فلزی بریزید و آن را درون یک قابلمه حرارتی بگذارید. پس از پختن، شیشه را در فریزر قرار دهید.
به طور کلی، برای نگهداری طولانی مدت ذرت، باید اطمینان حاصل کرد که ذرت تازه و بدون هیچ گونه خرابی است و روش مناسب برای فریز کردن آن را انتخاب کرد. این کار باعث حفظ خواص و طعم ذرت میشود و میتوانید در تمام فصول از آن استفاده کنید.
نمناک نوشت: اگر شما هم می خواهید دانه های ذرت را برای مدت طولانی نگهداری کنید می توانید آن را فریز کنید که برای بهترین طریقه فریز کردن ذرت به دانستن برخی نکات نیاز دارید.آموزش روش صحیح فریز کردن ذرتذرت یکی از غنی ترین مواد غذایی است که در تمام سال به صورت تازه یافت نمی شود. این ماده با ارزش معمولا در انواع غذاها، سالادها و میان وعده ها مورد استفاده قرار می گیرد. برای داشتن ذرت در تمام سال باید آن را به صورت کنسرو یا فریز شده تهیه کرد.روش های مختلف برای جدا کردن دانه های ذرتدانه کردن ذرت با دست:برای جدا کردن دانه های ذرت ابتدا یک ریف از بلال را به طور عمودی با چاقو جدا کنید و دانه های ردیف های بعد را با دست به سمتی که خالی شده است فشار دهید تا دانه ها به راحتی از ریشه جدا شوند.جدا کردن دانه های ذرت با چاقو :بری جدا کردن دانه های ذرت می توانید از چاقو استفاده کنید، این روش سرعت کار را افزایش می دهد اما ظاهر دانه ها زیبا نخواهد ماند زیرا در اثر برخورد چاقو خرد می شوند. چاقو را بین یک ردیف از بلال قرار دهید و با لبه ی چاقو انتهای آن ردیف را برش بزنید، سپس تمام ردیف ها را به همین صورت برش بزنید تا دانه ها کمتر خرد شوند. اگر چاقو را از بالا به پائین بلال بکشید چند ریف از دانه ها با هم جدا می شوند اما دانه های زیادی خرد خواهند شد.دانه کردن ذرت با سیخ های کوچک:روش دیگر برای جدا کردن دانه های ذرت، استفاده از سیخ کوچک است.بعد از پوست گرفتن بلال و جدا کردن مو و پرزهای آن، سر سیخ را در انتهای دانه های بلال قرار داده و با فشار به سمت جلو حرکت دهید تا دانه ها جدا شوند.روش های نگهداری ذرت به مدت طولانینگهداری ذرت خام در فریزربرای نگهداری ذرت به صورت خام بای بلال را با پوست در فریزر قرار دهیم. این روش برای نگهداری یک هفته تا 10 روز مناسب است و بیش از آن بلال خراب می شود. پوست بلال برای حفظ تازگی آن نباید گرفته شود.بلال هایی را انتخاب کنید که دارای ساقه تازه و نرم باشند، همچنین بلال ها نباید دارای خرابی و یا کرم زدگی باشند. بلال ها را به طور جداگانه در کیسه نایلونی قرار داده و در فریزر بگذارید. با این روش ذرت تازه و ترد باقی می ماند.برای نگهداری ذرت خام در فریزر باید پوست بلال ها را گرفته و ذرت ها را به خوبی بشویید. سپس آنها را داخل آب در حال جوش بریزید و در ظرف را ببندید و پس از ده دقیقه بلالها را به مدت یک دقیقه در آب یخ قرار دهید. بعد از آن بلال ها را کاملا خشک کرده و در کیسه فریزر قرار دهید. این کار موجب آنزیم زدایی بلال(بلانچ) می شود. هوای درون کیسه های فریزر را به طور کامل خارج کنید. با این روش می توانید به مدت یکسال ذرت ها را درون فریزر نگهداری نمائید.نگهداری ذرت پخته شده در فریزربرای نگهداری ذرت پخته شده در فریزر دو روش وجود دارد :1. نگهداری ذرت پخته شده به طور کاملبرای نگهداری ذرت در فریزر به مدت طولانی، از نمک و شکر استفاده کنید. در این روش ابتدا پوست و دسته بلال را جدا کنید، سپس درون قابلمه آب ریخته و شعله را روشن کنید. بعد از جوشیدن آب، ذرت ها را به طور درسته درون قابلمه بگذارید و به آن یک قاشق سر پر شکر و یک چهارم قاشق چایخوری نمک اضافه کنید، البته نباید میزان نمک و شکر به اندازه ای باشد که طعم ذرت را تغییر دهد.بعد از نرم شدن ذرت، ظرف را درون آبکش خالی کنید. پس از خشک شدن ، ذرت ها را درون کیسه فریزر قرار داده و در فریزر بگذارید.2. نگهداری ذرت پخته شده به طور دانه شدهبهترین روش برای نگهداری ذرت، دانه کردن بلال است. دانه های ذرت را جدا کرده و بپزید، همچنین می توانید بلال را به طور کامل پخته و سپس دانه ها را جدا کنید اما این روش پیشنهاد نمی شود زیرا جدا کردن ذرت پس از پخته شدن موجب له شدن دانه ها می شود.برای پختن دانه ها ذرت می توانید از روشهای آب پز یا بخار پز استفاده کنید، البته آب پز کردن ذرت موجب حفظ سلامت آن در فریزر به مدت طولانی می شود. افزودن نمک و شکر به ذرت باعث می شود ذرت های شما شبیه کنسرو های ذرت آماده، خوشمزه شوند.پس از نرم شدن ذرت ها، ظرف را در آبکش خالی کرده و پس از خشک شدن در کیسه های فریزر دسته بندی کنید و هوای اضافی درون کیسه ها را بگیرید.برای بخارپز کردن بلال شما نیاز به یک سبد یا یک صفحه فلزی دارید که بلال را روی آب در قابلمه بذارید تا ذرت ها درون آب نروند. با این روش نیازی به دستگاه بخار پز وجود ندارد. قابلمه را تا قبل از تماس با سبد پر از آب کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب بجوش بیاد. سپس بلال ها را با یک انبر روی سبد بچینید و درب قابلمه رو بذارید تا به مدت 15 دقیقه بلال بپزد. اگر زمان پخت کمی بیشتر طول بکشد ممکن است نیاز به آب بیشتری در قابلمه باشد، بنابراین از کنار بلال ها درون قابلمه آب بریزید. پس از اتمام زمان پخت، بلال ها را از قابلمه خارج کرده و بعد از خنک شدن، بسته بندی کنید.نگهداری ذرت به روش کنسرویشما باید دانه های ذرت را درون یک شیشه با درب فلزی بریزید و درون آن را با همان آبی که ذرت در آن پخته شده است پر کنید. درب شیشه را محکم کنید تا از ورود هوا جلوگیری شود. سپس شیشه را درون یک قابلمه روی حرارت بگذارید و به اندازه ای آب درون قابلمه بریزید که حداقل تا نصف شیشه داخل آب قرار بگیرد. پس از به جوش آمدن آب حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا ذرت ها 20 الی 30 دقیقه به آرامی درون شیشه بجوشد، پس حرارت را خاموش کنید تا ذرت ها خنک شود.دلایل سفت شدن ذرت پس از پختافزودن نمک به تنهایی در هنگام پخت، موجب سفت شدن دانه های ذرت می شود و شکر موجب نرم شدن آن می شود. به همین دلیل در هنگام پخت فقط مقدار کمی نمک برای طعم دهی ذرت استفاده می شود.علاوه بر این پخت بیش از حد نیز باعث سفت شدن ذرت می شود.روش های تشخیص ذرت تازه و با کیفیتهنگام خرید ذرت برای اطمینان ز کیفیت و تاز بودن به نکات زیر توجه کنید:وجود سوراخ هایی به رنگ قهوه ای نشان از عدم کیفیت بلال است، زیرا این سوراخ ها توسط کرم ها ایجاد شده است.پوست بلال تازه به رنگ سبز روشن و کمی مرطوب بوده و به سختی از دانه ها جدا می شود.در صورت امکان قسمتی از پوست بلال را کنار زده و دانه های آن را از نظر تازگی بررسی کنید. در غیر اینصورت از روی پوست بلال، نرمی یا سفتی دانه های ذرت را احساس کنید و در صورت سوراخ بودن دانه ها یا نامنظم بودن آن ها، بلال دیگری انتخاب کنید.ریش سر بلال را به خوبی بررسی کنید، اگر ریش بلال، خشک، سیاه یا سفید باشد از انتخاب آن خودداری کنید زیرا ذرت تازه و با کیفیتی نمی باشد.نکات مهم برای نگهداری ذرتپیش از فریز کردن ذرت، از سالم بودن و تازگی آن ها اطمینان کسب کنید.برای فریز کردن ذرت، شیر بلال ها را انتخاب کنید. بلال های تازه در ماههای شهریور و مهر وارد بازار می شوند.دانه های ذرت را قبل از پختن جدا کنید تا شیره آنها از بین نرود.بعد از جدا کردن دانه ها ، آنها را درون یک ظرف پر آب قرار دهید تا پرز و دانه های سفت روی آب قرار بگیرند.توجه داشته باشید که ذرت ها اید کاملا سرد شوند چرا که ذرت کنسرو و فریز شده دارای ویتامین C، کربوهیدرات، فیبر و پروتئین است و در صورت فریز شدن آن به صورت گرم، خواص خود را از دست می دهد.زمان پخت بلال 15 الی 20 دقیقه است.بسته بندی مواد غذایی باید خالی از هوا باشند، یعنی هوا داخل آنها نباشد.24 ساعت پیش از مصرف، ذرت را درون یخچال قرار دهید تا یخ زدایی شود.بعضی افراد ذرت را می پزند و بعد آن را دانه می کنند که این روش را اصلا پیشنهاد نمی کنیم زیرا سبب له شدن دانه های ذرت می شود.