چه دوست داشتنی بپزم امروز برای ناهار؟ (سهشنبه ۲۲ اسفند)
در روزهای که نانپنیر یا سرخ کردن مرغ به آشپزی کنترل نشده میشود، این مجموعه کتاب برای شبهای که میخواهند یک زبان خارجی بخوانند، غذای مناسبی را پیشنهاد میدهد. با این ۵ رسپی خوشمزه و متنوع، در یکی از روزهای پرمشه و خوشطعم، میتوانید خانهتان را به یک رستوران خاص تبدیل کنید. از کشمش پلو مازندرانی با مرغ، ته چین بادمجان با مرغ، خورشت قیمه، استانبولی پلو (دمی گوجه) تا کتلت عدس بدون گوشت، هر کدام از این انتخابها خوشمزه و غنی از مواد مغذی هستند. اگر به دنبال راهی برای تنوع و خلاقیت در آشپزی میگردید، این ۵ غذای متنوع و خوشمزه، گزینههای مناسبی برای ناهار امروز شما خواهند بود. به همراه گرماو جو بنشینند و لذت ببرید از طعم خوب زندگی.
امروز ناهار چی درست کنم؟ چی بپزم که تکراری نباشه؟ فرقی نمیکند دانشجو باشید، خانهدار یا شاغل، این سوال دغدغه همه افرادی است که به آشپزی علاقه دارند و میخواهند یک ناهار خوشمزه و متفاوت برای خود و عزیزانشان تدارک ببینند. از این رو ما امروز، در بیست و دومین روز اسفند ماه ۱۴۰۲، در این مطلب از تک فانبلاگ به شما ۵ غذای متنوع و خوشمزه معرفی خواهیم کرد تا با توجه به ذائقه خود یکی از آنها را برای ناهار امروزتان تهیه و نوش جان کنید.معرفی ۵ غذا برای ناهار امروز شمادر ادامه میتوانید با چند غذای متنوع برای ناهار به همراه طرز تهیه آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.۱- کشمش پلو مازندرانی با مرغکشمش پلو، یکی از غذاهای بسیار پرطرفدار و خوشمزه با طبع گرم است که در اکثر شهرها به روشهای مختلفی طبخ میشود. کشمش پلو مازندرانی اصیل با مرغ تهیه میشود اما برخی آن را با انواع گوشتها نیز طبخ میکنند. در گویش مازندرانی به این غذا طام پلا یا ممیج پلا نیز گفته میشود. مراحل تهیه کشمش پلو مازندرانی با مرغمراحل تهیه کشمش پلو مازندرانی با مرغ به شرح زیر است: در اولین مرحله به سراغ آمادهسازی برنج روید. برنج را تمیز کنید و بشویید. با مقداری آب و نمک آن را بخیسانید و به سراغ مرحله دوم روید.حال به سراغ کشمشهای پلویی روید. آنها را تمیز کنید و بشویید. سپس کشمشهای تمیز شده را با مقدار کمی آب بخیسانید. برای خوشطعمتر شدن کشمشها میتوانید آنها را در کمی گلاب خیس کنید.اکنون به سراغ پخت مرغ روید. درون قابلمه مناسبی مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. منتظر بمانید تا آب درون قابلمه شروع به جوشیدن کند.حال تکههای مرغ شسته شده را به آب در حال جوش بیفزایید. ۵-۸ دقیقه زمان دهید تا تکههای مرغ در آب بجوشند. با این کار تا حد زیادی بوی زهم و هورمونهای مرغ گرفته میشود.پس از گذشت زمان اعلام شده حرارت را خاموش کنید و مرغها را با کمی آب بشویید. تکههای مرغ را درون آبکش قرار دهید تا آب اضافیشان گرفته شود. حال مقداری محلول زعفران به مرغها زنید و به خوبی ماساژ دهید تا مرغها طلایی و طعم دار شوند. برای ادامه رسپی این غذای مجلسی و مخصوص روی لینک طرز تهیه کشمش پلو مازندرانی با مرغ کلیک کنید.۲- ته چین بادمجان با مرغتهچین، این غذای بسیار پرطرفدار و خوشمزه به روشهای مختلفی طبخ میشود. برخی ته چین را با گوشت گوسفندی و برخی با مرغ تهیه میکنند. افزودن سبزیجاتی مانند سیبزمینی، گوجه و بادمجان نیز در طبخ ته چین کاملا ذائقهای و سلیقهای است. مراحل تهیه ته چین بادمجان با مرغمراحل تهیه ته چین بادمجان با مرغ به شرح زیر است:ابتدا تکههای مرغ را بشویید و کنار گذارید. درون قابلمه مناسبی مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. منتظر بمانید تا آب درون قابلمه به نقطهجوش رسد. سپس تکههای مرغ را درون آب جوش گذارید.۵-۸ دقیقه زمان دهید تا مرغ در آب بجوشد. این کار موجب گرفتن بخش زیادی از هورمونها و بوی زهم مرغ میشود. پس از گذشت زمان گفته شده قابلمه را از روی حرارت بردارید و تکههای مرغ را بشویید و کنار گذارید.حال تکههای مرغ آبکشی شده را درون قابلمه تمیزی قرار دهید. هویج و یکی از پیازها را بشویید و به چند قسمت برش زنید. تکههای هویج، پیاز و چوب دارچین را به قابلمه اضافه کنید. ۱-۲ پیمانه آب جوش به محتوای درون قابلمه بیفزایید و درب قابلمه را ببندید. حرارت را کم کنید و ۲۵-۳۵ دقیقه زمان دهید تا مرغ به خوبی بپزد و نرم شود.پس از تبخیر شدن آب مرغ، تکههای مرغ پخته شده را از قابلمه خارج کنید و کمی زمان بدهید تا مرغها خنک شوند. سپس استخوانهای آن را جدا سازید و با کمک چنگال مرغ را ریشریش کنید.برنج را بشویید و با مقداری آب بخیسانید. زرشک را به همین ترتیب تمیز کنید و با مقداری آب بشویید، سپس آن را بخیسانید تا زرشک تازه و نرم شود.برای ادامه رسپی این غذای مجلسی و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه ته چین بادمجان با مرغ کلیک کنید.۳- خورشت قیمهقیمه از جمله غذاهای سنتی ایرانی است که پایه ثابت خیلی از مناسبتهای خاص و مهمانیهای ما ایرانیها به حساب میآید! این غذا خیلی راحت با مواد اولیه در دسترسی همچون گوشت خورشتی، لپه خیس خورده، پیاز، رب گوجه فرنگی، لیمو عمانی، ادویه و… تهیه میشود، اما نکات ریز و فوت و فنهای کوزه گری دارد که رعایتش برای خوشمزه شدن و داشتن یک قیمهی مجلسی لازم است.مراحل تهیه خورشت قیمهمراحل تهیه خورشت قیمه به شرح زیر است:در ابتدا لپهها را به خوبی بشویید و از شب قبل از پخت یا حداقل چند ساعت قبل در آب بخیسانید و آب آن را عوض کنید. در غیر این صورت نیاز است قبل از تهیه خورشت، لپهها را در کمی آب بجوشانید. حین جوشاندن لپهها کف حاصل از جوشاندن را بگیرید و در آخر آب آن را دور بریزید.بعد از خیساندن یا پختن لپه، یک عدد پیاز درشت را نگینی ریز خرد کنید. روغن را در قابلمهی مناسبی بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود و بعد پیاز را به روغن اضافه کنید.اجازه دهید پیاز کمی نرم و طلایی شود. نیازی به سرخ کردن پیاز نیست چون قرار است پیاز به همراه گوشت سرخ شود تا گوشت هم عطر پیاز را بگیرد. پیازها که نرم و طلایی شد، گوشت خورشتی را به پیاز اضافه کنید و به خوبی گوشت را تفت دهید تا گوشت کمی سرخ شود و تغییر رنگ دهد.ادویههای دلخواه که شامل زردچوبه، فلفل، چوب دارچین، هل و… هستند را هم اضافه کنید و با گوشت و پیاز به خوبی تفت دهید. برای ادامه رسپی این غذای اصیل ایرانی روی لینک طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی کلیک کنید.۴- استانبولی پلو (دمی گوجه)استانبولی یا دمی گوجه فرنگی یک غذای سنتی با برنج است که از کشور ترکیه وارد فرهنگ ایرانیها شده است. این غذا را معمولا با ماست و سالاد شیرازی سرو میکنند که ترکیبی بینظیر برای یک ناهار خانوادگی است.برای تهیه این غذا به مواد اولیه در دسترسی همچون گوشت چرخ کرده یا بدون استخوان، برنج، گوجه فرنگی، پیاز و… نیاز دارید. درست کردن آن زمان زیادی نمیگیرد و سختی خاصی هم ندارد.مراحل تهیه استانبولی پلومراحل تهیه استانبولی پلو به شرح زیر است:در مرحله اول برنج را کاملا پاک کنید و با آب نسبتا ولرم بشویید.سپس گوجه فرنگیها را بشویید و آنها را رنده کنید یا آب آنها را بگیرید. سپس گوجههای رنده شده را همراه با آب به برنجها در یک قابلمه مناسب اضافه کنید. مقدار آب باید به قدری باشد که به اندازه نصف بند انگشت از سطح برنج بالا باشد.اکنون نوبت اضافه کردن نمک است. بعد از اضافه کردن نمک آب برنج را بچشید و مواظب باشید که خیلی برنج شور نشود. به دلیل اینکه برنج به صورت کتهای درست میشود. حتما در میزان نمک آن دقت کافی را داشته باشید. بهتر است نمک را ذره ذره اضافه کنید تا به مقدار شوری مناسب برسید.سپس ۳ تا ۴ قاشق روغن به قابلمه برنج اضافه کنید و بگذارید تا برنج مدتی خیس بخورد (حدود یک تا دو ساعت).حالا نوبت به آماده کردن گوشت میرسد. در ابتدا گوشت را تمیز کنید و بشویید.برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و مخصوص روی لینک طرز تهیه استانبولی پلو کلیک کنید. ۵- کتلت عدس بدون گوشتکتلت عدس یکی از انواع غذاهای خوشمزه و در عین حال ساده است که می توان بدون استفاده از گوشت آن را تهیه کرد. مراحل تهیه کتلت عدس بدون گوشتمراحل تهیه کتلت عدس بدون گوشت به شرح زیر است:در ابتدا عدسهای پاک شده را شسته و داخل قابلمه مناسب بریزید، سپس با مقداری آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا بپزد.سیب زمینی را با مقداری آب داخل یک قابلمه قرار دهید و شعله گاز را روشن کنید تا با حرارت متوسط سیب زمینی بپزد.پس از پخت عدس، قابلمه آن را از روی حرارت برداشته و داخل آبکش خالی کنید تا آب اضافی آن خارج شود.عدس های پخته را با کمک گوشتکوب برقی کاملا مخلوط کنید تا پوره و له شود. در ادامه سیب زمینی پخته شده را از قابلمه خارج کرده و پوست آن را جدا کنید. سیب زمینی پوست گرفته را نیز با گوشتکوب برقی له کنید.سیب زمینی له شده را با پوره عدس داخل ظرف مناسب مخلوط کنید و باقی سیب زمینیها را پوست کنده و با رنده زیر رنده کنید.برای ادامه رسپی این غذای ساده و لذیذ روی لینک طرز تهیه کتلت عدس بدون گوشت کلیک کنید.در این مطلب از مجله آشپزی تک فانلیستی متنوع از غذاهای مناسب برای وعده ناهار را در اختیارتان قرار دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان جای دهید و از طعم بینظیر آنها نهایت لذت را ببرید.