آجیل های خوشمزه، هوشمندانه برگیرید
مهدی انصاری، درباره تقلبات در آجیل و تنقلات اظهار داشته که انواع مختلف مغزیجات با مقادیر متفاوت به عنوان آجیل نوروز به بازار عرضه میشود که ممکن است کیفیت واقعی آنها متفاوت باشد. او افزوده که برخی فروشندگان برای افزایش جذابیت آجیلها از رنگهای مصنوعی به جای زعفران استفاده میکنند که ممکن است خطرناک و ناسالم باشد. به همین دلیل انصاری توصیه میکند که مردم آجیلهایی با رنگ طبیعی و کمنمک انتخاب کنند و حتماً به عدم نمناکی، خشکی و تازگی آجیل توجه کنند. او همچنین به اهمیت ناتریم بالا در آجیل برای افرادی که مشکل فشارخون دارند اشاره کرده و توصیه کرده است که آجیل خام یا کمنمک مصرف کنند تا از خطرات آلودگیهای مختلفی نظیر فلزات سنگین و آفلاتوکسین در این محصولات جلوگیری کنند. انصاری در پایان به اهمیت نگهداری مناسب آجیل و پیشگیری از رشد میکروبها و قارچها در این محصولات تاکید کرده و به مصرفکنندگان توصیه کرده است که از آجیلهای بی نمک، بی رنگ و تازه استفاده کنند.
مهدی انصاری، با اشاره به برخی تقلبات در آجیل و تنقلات، گفت: «یکی از تنقلات مهمی که در ایام عید بسیار مورد توجه مردم قرار میگیرد، انواع مختلف مغزیجات با مقادیر متفاوت به عنوان آجیل نوروز است که میتواند کیفیت بسیار متنوعی داشته باشد.»
به گزارش مهر، وی افزود: نکتهای که باید در مورد آجیل توجه شود این است که برخی سودجویان برای اینکه رنگ و لعاب قابل توجه به آن دهند از رنگهایی استفاده میکنند که به ظاهر زعفرانی است، اما با توجه به قیمت بالای زعفران، در برخی موارد از زعفران استفاده نشده و از رنگهای مصنوعی و بعضی موارد رنگهای خطرناکی استفاده میشود که برای سلامتی به شدت مضر است.
انصاری ادامه داد: در صورتی که آجیل به عنوان به ماده مغذی در حد معقول مصرف شود، مفید است، ولی استفاده از آجیلهایی با رنگ مصنوعی به شدت خطرناک بوده و میتواند آسیبهای جبران ناپذیری را ایجاد کند.
وی به مردم توصیه کرد تا جایی که امکان دارد آجیلهایی با رنگ طبیعی و کم نمک تهیه و مصرف کنند.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در آجیل معمولاً نمک زیادی وجود دارد که برای مصرف کنندگان به خصوص مبتلایان به فشارخون خطرآفرین بوده، همچنین ممکن است از نمکهای متفرقه استفاده شود که همین نمکها حاوی آلودگیهای متعددی از جمله فلزات سنگین، آرسنیک و…، است، لذا در صورت مصرف آجیل بو داده ترجیحاً آجیل خام یا کمنمک تهیه کنند.
وی با تاکید بر اینکه هنگام تهیه آجیل حتماً به عدم نمناکی و خشک بودن آن دقت کنید، گفت: اگر آجیل در محیط مرطوب نگهداری شده و حالت نم زدگی داشته باشد، محیط بسیار مناسبی برای رشد قارچ و انواع میکروبها است و میتواند سمومی از جمله آفلاتوکسین را تولید کند.
انصاری در پایان گفت: گاهی نمناکی به علت شرایط نگهداری نامناسب است و گاهی متأسفانه عمداً به آجیل زده میشود که سنگینتر شود. در هر دو حالت علاوه بر بحث تقلب، رشد قارچی هم ایجاد شده که بسیار خطرناک است؛ بنابراین آجیل بی نمک و یا کم نمک بی رنگ و ترد و تازه قابل قبول است.