شاهکارهای خوراکی برای شام ماه رمضان
وعده افطار یکی از مهمترین وعدههای غذایی برای روزهداران در ماه مبارک رمضان است. در این وعده باید به مواد غذایی انتخابی دقت کرد تا بدن انرژی لازم را در طول روزهداری بدست آورد. برای شروع افطار، مصرف آب گرم، چای کمرنگ یا شیر گرم همراه با خرما یا عسل پیشنهاد میشود زیرا بدن نیاز به یک منبع انرژی مانند گلوکز دارد.
در این وعده، از غذاهای سبک و پر انرژی استفاده کنید مانند سوپ، آش، فرنی، شیربرنج، نان و پنیر و سبزیجات. همچنین سیب زمینی آبپز، سبزیهای پخته، تخم مرغ آبپز، کره و عسل نیز به عنوان گزینههای خوبی برای افطار هستند.
بهتر است از خوردن آشهای غلیظ و چرب، حبوبات فراوان، بامیه و زولبیا که حاوی مقادیر زیادی قند و چربی هستند، پرهیز کنید زیرا ممکن است منجر به مشکلات گوارشی شود.
به طور کلی، خوردن مواد قندی و شیرین در افطار به افزایش وزن و ضعف سیستم ایمنی منجر میشود. بنابراین باید مصرف این مواد را محدود کرده و به انتخاب غذاهای سالم و مناسب توجه داشت تا از مزایای روزهداری بهترین استفاده را برد.
با توجه به آغاز ماه رمضان رعایت برخی نکات برای وعده افطار بسیار مهم است تا به خوبی از مزایای روزهداری برخوردار شوید. در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری، از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده شود و سعی کنید که غذای خود را به آرامی بجوید.
به گزارش ایسنا، هنگام افطار بدن نیاز به یک منبع انرژی به شکل گلوکز دارد که کاهش قند خون در ساعات روزه داری را جبران کند بنابراین مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار، استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیربرنج، نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی ایرانی است و انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک، حلیم بــدون روغن که منبع خوبی از مواد نشاستهای، فیبر، پتاسیم و منیزیوم غذای مناسبی برای افطاردر این ایام است و بسیار برای تامین انرژی مورد نیاز میتواند کمککننده باشد.
در وعده سحری حتما این مواد غذایی را مصرف کنید | توصیههای تغذیهای مهم در آستانه ماه مبارک رمضان
بهترین غذا برای وعده افطار؛ جبران کاهش قند خون در ساعات روزه داری با این مواد غذایی | چه مواد غذایی را در وعده افطار نخوریم؟
سیب زمینی آب پز، سبزیهای پخته مثل کدو، کلم، گل کلم، هویج و نخود فرنگی، تخم مرغ آبپز، کره و عسل نیز غذاهای مناسبی برای افطار هستند.
اما مسئله مهم این است که خوردن آشهای غلیظ و چرب که مقدار زیادی پیاز داغ و نعناع داغ دارد همچنین حبوبات فراوان بهدلیل ایجاد مشکلات گوارشی در وعده افطار مناسب نیست و توصیه نیز نمیشود همچنین مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسیدهای چرب اشباع و ترانس است، بسیار محدود شود.
به نقل از دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بهطور کلی زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا، شله زرد خیلی شیرین و … در وعده افطار علاوه بر اینکه منجر به اضافه دریافت انرژی و چاقی میشود، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز میشود.