تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

مقابله با تشنگی در ماه مبارک رمضان با انتخاب درست غذا و نوشیدنی‌ها

روزه داران باید در ماه رمضان که روزه‌های گرم و طولانی دارند، برای رفع تشنگی و عطش خود در افطار و سحر نکاتی را رعایت کنند. این نکات شامل مصرف منابع غذایی مناسب در وعده‌های افطار و سحر، کاهش فعالیت بدنی در روزه‌های گرم، مصرف آب کافی، استفاده از میوه‌ها و سبزیجات آب‌دار، خوردن مقدار مناسب از زردآلو، هلو، مرکبات، توت فرنگی، خربزه، هندوانه، خیار، کرفس، تربچه، گوجه، تخم شربتی، تمبر هندی، عناب، آب هندی، کرفه، شربت بنفشه و سکنجبین، ماء الشعیر، زهره هندی، برگ و ریشه و تخم کاسنی، اسفناج، خرفه، خورشیدی، تربچه، گوجه، خرما و تخم شربتی می‌شود. همچنین باید از ادویه مثل نمک و غذاهای چرب و خشک و ادویه‌های گرم و خشک، هنگام سحر، استفاده کردند. با رعایت این نکات، روزه‌داران می‌توانند تشنگی و عطش خود را موثرتر مدیریت کنند و از نعمت‌های ماه مبارک رمضان بهره‌مند شوند.

نمناک نوشت: روزه داران در روزهای گرم و طولانی ماه رمضان برای رفع عطش و تشنگی خود باید در افطار و سحر نکاتی را در تغذیه خود رعایت کنند.نکاتی مفید برای رفع تشنگی در ماه رمضان با راه های سادهدر ماه رمضان و تقارن آن با روزهای گرم بیش از اینکه تحمل گرسنگی برای روزه داران سخت باشد، تشنگی در طول روز آنها را کلافه می کند. مصرف برخی از مواد غذایی در افطار و سحر و انجام برخی از کارها می تواند به رفع تشنگی در طول ماه مبارک رمضان کمک کند.نکات تغذیه و رفع تشنگی در ماه رمضانبرای اینکه در ماه رمضان تحمل روزه داری برای ما مشکل نباشد بهتر است مقداری از عادات غذایی خود را قبل از شروع ماه رمضان کنار بگذاریم تا در روزهای ابتدای روزه داری افراد دچار علائمی مانند سردرد و سرگیجه نشویم.برخی از افراد در روزهای قبل از ماه جهت افزایش ذخیره بدن حجم غذایی خود را افزایش می دهند، که این کار سبب سخت تر شدن روزه داری برای این افراد می شود.برای کاهش تشنگی و گرسنگی در ماه رمضان بهتر است یک هفته تا 10 روز قبل از شروع این ماه، حجم غذای مصرفی به تدریج کم شود.این کار سبب کاهش سطح متابولسیم و سوخت و ساز بدن شده و موجب می شود بدن به شرایط کم غذایی در زمان روزه داری عادت کند.قبل از ماه رمضان باید تمام مواد غذایی به خصوص مواد نشاسته ای را کاهش داد زیرا این کار سبب می شود بدن در روزهای مانده به ماه مبارک رمضان به برداشت قند از منابع دیگر بدن عادت کند.قبل از ماه رمضان تمام عادات غذایی مانند مصرف میان وعده ها و مصرف بیش از حد چای و سایر نوشیدنی ها مانند قهوه و نیز مصرف موادی مانند شکلات و شیرینی را کنار بگذارید زیرا این کار سبب می شود تا سطح این مواد در خون کاهش یابد و وابستگی به آنها کاهش پیدا کند.کاهش فعالیت بدنیبرای پیشگیری از کاهش شدید آب بدن در ماه رمضان در صورت ضرورت از منزل خارج شوید و فعالیت های بدنی را کاهش دهید. اگر در طول روزبه بیرون از منزل می روید حتما در مناطق سایه دار و خنک بایستید و از نور خورشید فاصله بگیرید و هنگام بیرون رفتن از کلاه استفاده کنید.خوردن مقدار کافی آباز یک ساعت بعد از افطار تا زمان خواب سعی کنید 8 لیوان آب و مایعات خنک بنوشید و در صورت امکان چای، قهوه و نوشابه که کافئین و شکر زیادی دارد مصرف نکنید زیرا این مایعات سریع تر آب بدن را کاهش می دهند.استفاده از میوه و سبزیجاتاستفاده از میوه ها سبب کاهش تشنگی هنگام روزه داری خواهد شد .شما می توانید از طریق نوشیدن آب میوه ها و مصرف سبزیجات و میوه های آبکی مواد مغذی از دست رفته بدن خود را جایگزین نمایید.زردآلو و هلواستفاده از میوه ها سبب کاهش تشنگی هنگام روزه داری خواهد شد .شما می توانید از طریق نوشیدن آب میوه ها و مصرف سبزیجات و میوه های آبکی مواد مغذی از دست رفته بدن خود را جایگزین نمایید.زردآلو و هلومصرف زردآلو و هلو در ماه رمضان در کاهش درد و ناراحتی ناشی از اسید معده موثر است و مواد معدنی از دست رفته ناشی از تعریق را جبران می کند.مرکبات و توت فرنگیمصرف میوه هایی مانند مرکبات و توت فرنگی در ماه رمضان سبب تامین آب بدن و مواد ضروری مانند کلسیم و فیبر، آهن، پتاسیم و دیگر مواد معدنی، و ویتامین های c، b1 و b2 می شود. مصرف لیموترش نیز در پیش گیری از تشنگی و گرمازدگی موثر است.میوه های آبدارمصرف میوه های آب دار مانند هندوانه و خربزه در فاصله افطار و سحر سبب تامین مایعات بدن می شوند.خیاراین میوه 95 درصد از آب تشکیل شده و دارای ویتامین E زیادی است و می تواند جایگزین آب در طول روز شود.کرفساین سبزی آب زیادی در خود دارد و سرشار از ویتامین های A، C و K است و برای ماه رمضان بسیار مفید است.تربچهمصرف تربچه برای رفع تشنگی و جایگزین شدن آب بسیار مناسب است.گوجهگوجه میزان بسیار زیادی آب دارد و 94 درصد آن را آب تشکیل داده است و خوردن آن سبب جلوگیری از تشنگی در طول روز می شود.مصرف شربت خاکشیرخاکشیر دارویی مفید به منظور کاهش عوارض ناشی از گرمای هوا، تب های شدید، تشنگی و دهیدراتاسیون است. بنابراین مصرف آن در ماه مبارک رمضان سبب می شود تا روزه دار کمتر احساس تشنگی نماید.مصرف تخم شربتیتخم شربتی در درمان عطش و عوارض ناشی از گرمازدگی و پیشگیری از بروز تشنگی اثرات بسیار سودمندی دارد بنابراین بهتر است از این فواید در طول ماه رمضان بهره ببرید تا کمتر تشنه شوید.مصرف تمبر هندیتمبر هندی نیز در اختلالات ناشی از غلبه خلط صفرا و عوارض گرمای شدید بسیار سودمند است.مصرف ماء الشعیرمصرف خیسانده جو در آب یا ماء الشعیر نقش موثری در برابر عوارض ناشی از گرمای هوا و تعریق شدید دارد و مانع از بروز دهیدراتاسیون در ماه رمضان می شود. همچنین مصرف ر نیز می تواند در این زمینه اثرات مفیدی داشته باشد.برگ و ریشه و تخم کاسنیمصرف برگ و ریشه و تخم کاسنی در کاهش عوارض ناشی از گرمای هوا و روزه داری مفید بوده و باعث افزایش مقاومت بدن در برابر بروز دهیدراتاسیون می شود.اسفناجاسفناج دارای 92 درصد آب و انواع ویتامین هاست؛ چنانچه در بخش سلامت نمناک اشاره کرده ایم شما می توانید برای جلوگیری از تشنگی در طول روز از اسفناج که سرشار از ویتامین B و آنتی اکسیدان است در وعده افطار یا سحری استفاده کنید.مصرف خرفهمصرف خرفه از بروز گرمازدگی پیشگیری می کند و موجب افزایش توان بدن در برابر عطش مفرط در شرایط آب و هوایی گرم و خشک می شود.شربت بنفشه و سکنجبینمصرف شربت بنفشه و سکنجبین در درمان اختلالات ناشی از گرمای هوا و بروز عطش و پیشگیری و درمان دهیدراتاسیون موثر است.مصرف عنابعناب از گیاهان مفید برای پیشگیری از بروز دهیدراتاسیون در ماه مبارک رمضان می باشد.کارهایی که در ماه رمضان شما را تشنه تر می کنندمصرف کردن زیاد آب در وعده سحریدر هنگام سحر آب بیش از حد ننوشید زیرا بدن آب اضافی را دفع می کند و نوشیدن آب زیاد تأثیری در پیشگیری از تشنگی ندارد بهتر است آب مورد نیاز بدن خود را از افطار تا سحر به تدریج و از طریق مصرف آب و میوه های آب دار تأمین نمایید.مصرف کردن شیرینیمصرف شیرینی های مصنوعی مانند زولبیا و بامیه سبب افزایش غلظت مایعات بدن و احساس تشنگی زیاد می شود. به جای این نوع شیرینی ها و برای پیش گیری از افزایش غلظت مایعات بدن از قندهای گیاهی مانند خرما استفاده کنید.خوردن چای پر رنگبرای رفع تشنگی در هنگام سحری چای پر رنگ، مصرف نکنید زیرا مصرف چای نه تنها سبب کاهش تشنگی نشده بلکه دفع مکرر کلیه را در بر دارد.مصرف نمکمصرف بیش از حد نمک نیاز بدن برای نوشیدن آب را افزایش می دهد بنابراین در ماه رمضان غذاهای خود کم نمک بپزید.در ماه رمضان ادویه مصرف نکنیددر ماه مبارک رمضان افراد باید از مصرف ادویه های با مزاج گرم و خشک اجتناب کنند، زیرا مصرف این ادویه جات سبب تشدید دفع آب از بدن شده و بروز دهیدراتاسیون را بالاتر می برند.خوردن خوراکی های چربخوردن خوراکی های چرب، مخصوصا در وعده سحری، باعث عطش و تشنگی زیادشما طی روز می شود. همچنین مصرف بیش از حد گوشت و سایر منابع پروتئینی در وعده سحری باعث دفع آب از بدن شده و شما را در طول روز تشنه تر می کند.خوردن غذاهای خشکخوردن غذاهای خشک مانند کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کتلت و گوشت های سرخ شده و کباب شده مانند کباب، جوجه کباب و ماهی در وعده سحری باعث عطش زیاد و ترش کردن معده شما می شود.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!