تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

با اطمینان: هیچ کس از این بازار بدست خالی نمی‌گردد!

بازار تهران یکی از پرسروصدایترین و مهم‌ترین بازارهای تهران است که در طول سال‌ها به یک نماد و هویت برای تجار و بازدیدکنندگان تبدیل شده است. این بازار به بخش‌های مختلفی تقسیم شده است، هر کدام به یک صنف خاص اختصاص دارند. بازار تهران در منطقه ۱۲ قرار دارد و از سرای دلگشا گرفته تا بازار فرش، ابزارفروشی تا آجیل‌فروشی، هر صنفی از بازار، فعالیت خاص خود را دارد.

تاریخچه بازار تهران به دوران‌های گوناگونی بازمی‌گردد، اما برخی تاریخ‌نگاران معتقدند که بازار در دوران صفوی ساخته شد و در دوران قاجار به رونق خود رسید. این بازار در طول تاریخ، فراز و نشیب‌های زیادی را تجربه کرده و بارها بازسازی و مرمت شده است.

بازار تهران همچنین به انواع اجرا‌های فرهنگی و مذهبی همچون تعزیه‌خوانی در محرم، جشن‌های مذهبی در عیدقربان و عیدفطر، پرده‌خوانی و مراسم سنتی مانند چهارشنبه‌سوری و شب یلدا نیز شناخته شده است.

از مهم‌ترین بخش‌های بازار تهران می‌توان به بازار فرش، پارچه، مسگرها، آهنگرها و زرگرها اشاره کرد. همچنین تیمچه‌ها و سراها نیز بخش‌های مهمی از این بازار را تشکیل می‌دهند که هر یک به نوعی از فعالیت‌های اقتصادی و تجاری خود مشغول هستند.

همشهری آنلاین نوشت: بازار تهران مجموعه‌ای از راسته‌ها، تیمچه‌ها، سراها و حجره‌هاست که درمجموع به بیش از ۱۰۰ بخش تقسیم می‌شود. هر بخش از بازار به یک صنف خاص اختصاص دارد.بازار بزرگ تهران در طول سال‌های طولانی فعالیتش به یک مجموعه هویتی برای فعالانش تبدیل شده است. این بازار به بخش‌های مختلف و مشخصی تقسیم می‌شود و در هر کوی و گذر آن کسب‌وکاری مشخص رونق دارد. علاوه بر این تاریخ و آیین‌های مرتبط با این بخش قدیمی پایتخت نیز جزو جدایی‌ناپذیر آن به شمار می‌آید.تاریخچه بازار تهراندر مورد ساخت بازار بزرگ تهران اختلاف نظرهایی وجود دارد، اما عده‌ای از مورخان بر این باورند که این بازار در زمان صفویه ساخته شده و در دوران قاجار رونق گرفته است.در عین حال برخی می‌گویند؛ تاریخچه بازار تهران به دوران پیش از اسلام بازمی‌گردد. این بازار در طول تاریخ، فراز و نشیب‌های بسیاری را پشت سر گذاشته و بارها مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است. در ادوار مختلف، بازار تهران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز تجاری جهان شناخته می‌شد.بازار بزرگ تهران کجاست؟بازار بزرگ تهران در منطقه ۱۲ قرار دارد، شمال و جنوب بازار به خیابان ۱۵ خرداد و خیابان‌ مولوی محدود می‌شود و شرق و غرب آن را خیابان مصطفی خمینی و خیابان خیام احاطه کرده‌ است. در تقاطع این خیابان‌ها، چهارراه مولوی، میدان محمدیه و چهارراه سیروس قرار گرفته‌ است.نشانی بازار تهران: خیابان ۱۵ خرداد، بازار تهرانمهم‌ترین وقایع تاریخی مرتبط با بازار تهراندوران صفویه: رونق و گسترش بازار تهراندوران قاجار: احداث بناهای جدید در بازاردوران پهلوی: تخریب برخی از بخش‌های بازاربعد از انقلاب اسلامی: مرمت و بازسازی بازاراجزای بازار تهرانبازار تهران مجموعه‌ای از راسته‌ها، تیمچه‌ها، سراها و حجره‌هاست که درمجموع به بیش از ۱۰۰ بخش تقسیم می‌شود. هر بخش از بازار به یک صنف خاص اختصاص دارد.آیین‌ها و مراسم فرهنگی یا مذهبیتعزیه‌خوانی: در ایام محرم و صفرپرده خوانی: در ایام مختلف سالجشن‌های مذهبی: در ایام عید فطر و عید قربانمراسم سنتی: مانند چهارشنبه‌سوری و شب یلدااصناف فعال در بازار تهرانصنوف مرتبط با پوشاک: پارچه‌فروشی، خیاطی، پالتوفروشی، جوراب‌فروشی، روسری‌فروشیصنوف مرتبط با خوراک: عطاری، ادویه‌فروشی، قنادی، آجیل‌فروشی، زعفران‌فروشیصنوف مرتبط با لوازم منزل: فرش‌فروشی، لوستر فروشی، بلور و کریستال، ظروف مسی، مبلمان‌فروشیصنوف مرتبط با ابزار و یراق: آهنگری، مسگری، نجاری، رنگ‌فروشی، ابزارفروشیصنوف هنری: قلم‌زنی، خاتم‌سازی، میناکاری، نقاشی، تذهیببرخی بخش‌های مهم بازار تهرانبازار بزرگ: شامل راسته‌های مختلف مانند بازار فرش، بازار پارچه، بازار مسگرها، بازار آهنگرها و بازار زرگرهاتیمچه‌ها: فضاهای سرپوشیده با حجره‌های متعدد، مانند تیمچه حاجب الدوله، تیمچه امین‌السلطان و تیمچه سراج‌هاسراها: فضاهای سرپوشیده با حجره‌های متعدد، مانند سرای دلگشا، سرای وزیر و سرای عتیقهحجره‌ها: محل کسب‌وکار کسبهبازارهای اختصاصی صنوفهر قسمت از بازار تهران به یک صنف خاص اختصاص دارد.بازار فرش: محل عرضه انواع فرش‌های دستباف و ماشینیبازار پارچه: محل عرضه انواع پارچه‌های ایرانی و خارجیبازار مسگرها: محل تولید و عرضه انواع ظروف مسیبازار آهنگرها: محل تولید و عرضه انواع ابزار و یراق آهنیراضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!