غذاهای سرشار از سلامت مغز: راهکار هایی برای افزایش طول عمر و تندرستی!
تغذیه سالم و متعادل یکی از عوامل مهم برای حفظ سلامت و طول عمر است. بر اساس گفتههای پزشکان و متخصصان تغذیه، پنج نوع ماده غذایی برای داشتن سلامتی مغز، قلب، طول عمر و سلامتی کلی بسیار مفید هستند.
از جمله این مواد غذایی میتوان به سبزیجات برگدار، توتها، ماهی و پروتئین بدون چربی، حبوبات و آجیلها و دانهها اشاره کرد. سبزیجات برگدار باعث حمایت از سلامت مغز، کاهش احتمال ابتلا به افسردگی و ارائه مواد مغذی حیاتی مانند ویتامینها، آهن و کلسیم میشوند.
توتها نیز به عنوان یکی از بهترین منابع ویتامینها و آنتیاکسیدانها شناخته شدهاند و بسیار مفید برای سلامت چشم، مغز و سلامت کلی بدن هستند. پروتئینهای بدون چربی مانند ماهی سالمون نیز برای سلامت مغز و قلب بسیار مفید هستند.
حبوبات و آجیلها و دانهها نیز به عنوان منابع خوبی از پروتئین، فیبر، آنتیاکسیدان و مواد معدنی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامتی عمومی بسیار مفید هستند. بنابراین، مصرف این پنج نوع ماده غذایی میتواند به بهبود و حفظ سلامت بدن کمک کند.
داشتن یک رژیم غذایی متعادل یکی از کلیدهای داشتن زندگی سالم و موفق است، اما کارشناسان بر این باورند که برخی از غذاها به دلیل داشتن مواد مغذیتر و سالمتر از سایرین متمایز هستند.
به گزارش یورونیوز، در گفتگو با چندین پزشک تغذیه، پنج نوع ماده غذایی را که متخصصان درباره مصرف روزانه آن برای داشتن سلامت مغز، قلب، طول عمر و سلامتی کلی اتفاق نظر دارند منتشر شده است.
پنج غذایی که پزشکان و متخصصان تغذیه هر روز برای سلامتی بهتر مصرف میکنند:
۱. سبزیجات برگدار
اهمیت سبزیجات برگدار در رژیم غذایی روزانه شما را نمیتوان نادیده گرفت – متخصصان بارها و بارها آن را توصیه کردهاند. خوردن سبزیجات برگدار مانند اسفناج و کلم پیچ از سلامت مغز حمایت میکند. در واقع غذاهای غنی از فیبر با کاهش احتمال ابتلا به افسردگی مرتبط هستند.
همچنین این سبزیجات سرشار از مواد مغذی ضروری از جمله ویتامین A، اسید فولیک، ویتامین C، آهن، ویتامین K، پتاسیم و کلسیم هستند. سبزیجات برگدار سبز را به راحتی میتوان با سایر سبزیجات و میوههای مغذی به سالاد اضافه کرد.
۲. توتها
متخصصان پیشنهاد میکنند در صورت امکان هر روز میوه بخورید. به نظر میرسد از بین همه میوهها، توتها از نظر فواید سلامتی در صدر قرار دارند.
نیل پاولوین، محقق طول عمر، بلوبری را به طور خاص «مقدسترین» غذای طول عمر نامیده است. پاولوین میگوید این میوه سرشار از ویتامینها و آنتیاکسیدانهایی است که «مانند زرهای از بدن شما در برابر عفونت محافظت میکند». او همچنین میافزاید که توتها برای سلامت چشم، بازیابی عضلات، سلامت مغز و تقویت سلولهای شما عالی هستند.
تمام توتها رنگ خود را از فلاونوئیدها میگیرند که با بهبود سلامت مغز و کاهش زوال عقل مرتبط است. همچنین توتها نسبت به میوههای دیگر مانند موز و انبه قند کمتری دارند.
۳. ماهی و سایر پروتئینهای بدون چربی
پزشکان و متخصصان تغذیه در سراسر جهان شما را تشویق میکنند مصرف گوشت قرمز خود را محدود و آن را با گزینههای سالمتر مانند پروتئینهای بدون چربی از جمله ماهی سالمون، تخم مرغ، ماهی تن و توفو جایگزین کنید.
ماهی سالمون در بین کارشناسان محبوب است چرا که به گفته دکتر اوما نائیدو، روانپزشک تغذیه در هاروارد و نویسنده کتاب «ذهنتان را با غذا آرام کنید»، سرشار از ویتامینهای B است که برای سلامت مغز فوقالعاده است.
دکتر الیزابت کلوداس، متخصص قلب و عروق معتقد است که ماهی و صدف همچنین کلسترول کمتری نسبت به گوشت قرمز دارند و برای داشتن قلبی سالم گزینههای بهتری هستند. او ترجیح میدهد به سراغ گزینههای پروتئین بدون چربی مانند ماهیهای گوشتی سفید از جمله تیلاپیا، ماهی کاد، خارماهی و لوزیماهی برود.
۴. حبوبات
حبوبات، غذای «دست کم گرفته شده» برای طول عمر بیشتر هستند، اما سامانتا هلر، متخصص تغذیه برای تقویت سیستم ایمنی بدنش روزانه حبوبات مصرف میکند. او میگوید که حبوبات سرشار از پروتئین، فیبر، آنتیاکسیدان و مواد معدنی مانند منیزیم و آهن هستند.
برخی از حبوباتی که میتوانید به وعدههای غذایی خود اضافه کنید عبارتند از: عدس، لوبیا سیاه، نخود فرنگی، سویا، سویا سبز، لوبیا لیما، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز. میزان بالای فیبر موجود در حبوبات، آنها را به انتخابی عالی برای داشتن یک مغز سالم تبدیل میکند.
۵. آجیلها و دانهها
با اینکه آجیلها و دانهها اغلب نادیده گرفته میشوند، اما این خوراکیهای کوچک سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ هستند. به گفتهی لیزا جنوا، متخصص علوم اعصاب از دانشگاه هاروارد، امگا۳ به «سلامت سلولهای مغز کمک کرده و التهاب را کاهش میدهد».
دکتر نائیدو میگوید تخمه آفتابگردان هم «یکی از بهترین منابع گیاهی ویتامین B۵» است. او اشاره میکند که تنها ۳۰ گرم از این تخمهها میتواند ۲۰ درصد از نیاز روزانه شما به این ویتامین را تامین کند.
دکتر نائیدو ادامه میدهد که آجیل، به ویژه فندق و گردو، سرشار از پلیفنل هستند. او میگوید غذاهای غنی از پلیفنل «بسیار مهم هستند، زیرا دارای خواص ضدالتهابی، آنتیاکسیدانی و فیبر بوده و همچنین حاوی چندین ریزمغذی مورد نیاز بدن ما هستند.»