تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

گوشت تازه با کیفیت، قیمت مناسب فقط ۷۰۰ هزار تومان!

مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور اعلام کرده است که قیمت دام زنده در میادین فروش کیلویی میان 240 تا 255 هزار تومان است، که توضیح داده است قیمت گوشت با قیمت 600 تا 700 هزار تومان در برخی فروشگاه‌ها، عبارت است از سودجویی در بازار مصرف.

او اظهار داشته است که مقدار دام در کشور کافی نیست و سرانه مصرف گوشت قرمز به شدت کاهش یافته است. اگر بخواهیم سرانه مصرف را به سطح گذشته برگردانیم، نیازمند افزایش تولید دام هستیم.

با حذف ارز ترجیحی، هزینه‌های تولید دام افزایش یافته است، باعث افزایش قیمت تمام شده تولید شده است. او با تاکید بر این نکته که دامدار مقصر اصلی افزایش قیمت نیست، اعلام کرده است که باید راه حلی برای این مسئله پیدا کنیم.

دادرس به این نکته اشاره کرده که با توجه به قیمت دام زنده در میادین، تخمین زده شده است که قیمت لاشه در کشتارگاه حدود 530 هزار تومان است که با در نظر گرفتن هزینه حمل و نقل، سود مغازه و افت قیمت در مغازه‌های خرده فروشی به فروش می‌رسد.

وی اظهار کرده است که فروش گوشت با قیمت بالا در مغازه‌ها علامتی از سودجویی در بازار مصرف است و باید راه حلی برای این موضوع پیدا شود. او به این نکته اشاره کرده که افزایش واردات تنها راهکار مناسب برای این مسئله نیست و تجربه ۱۱ ماه گذشته نشان داده است که این اقدام تاثیر چندانی در تنظیم بازار نداشته است.


مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور با بیان اینکه قیمت دام سبک زنده در بازار کیلویی۲۴۰ تا ۲۵۵ هزار تومان است، ‌گفت: «اینکه گوشت با قیمت ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان در برخی مغازه‌ها به فروش می رسد، سودجویی در بازار مصرف است.»
به گزارش ایسنا، افشین صدر دادرس با بیان اینکه براساس رصد روز گذشته از میادین دام، میانگین قیمت دام زنده کیلویی ۲۴۰ تا ۲۵۵ هزار تومان است، گفت: «خریدوفروش دام در میادین انجام می‌شود، عرضه نیز مناسب است و رکودی در بازار نیست.»
وی در پاسخ به این سؤال که آیا دام به میزان کافی در کشور وجود دارد یا خیر؟ گفت: «سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور به شدت کاهش یافته و در ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ بر اساس آمار کشتار دام در کشتارگاه‌های رسمی مرکز آمار ایران، گمرک جمهوری اسلامی ایران و احتساب ۳۰ درصد کشتار غیر رسمی به حدود ۷.۱ کیلو رسیده است. برای این میزان سرانه، کمبود دام نداریم، اما اگر بخواهیم سرانه مصرف را از ۷.۱ کیلو به ۱۲ کیلو یعنی عددی که چندسال پیش بود برسانیم قطعا باید شرایط تولید تغییر کند، زیرا دام کم است.»
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور تصریح کرد:بعد از حذف ارز ترجیحی هزینه‌های تولید از جمله قیمت نهاده‌های دامی، دارو و واکسن، حمل و نقل و … به شدت افزایش یافت که نتیجه آن بالا رفتن قیمت تمام شده تولید بود، مقصر این افزایش هزینه تولید دامدار نیست بنابراین از عدالت به دور است که تولیدکننده از این بابت سرزنش شود.
وی در ادامه گفت: با توجه به قیمت دام زنده در میادین دام و حداقل ۴۵ درصد ضریب تبدیل، قیمت لاشه درب کشتارگاه حدود ۵۳۰ هزارتومان برآورد می‌شود که این لاشه با احتساب هزینه حمل، سود مغازه و افت در مغازه‌های خرده فروشی قیمت می‌خورد و به فروش می‌رسد.
دادرس در پایان گفت: اینکه گوشت با قیمت ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزارتومان در مغازه‌ها به فروش می‌رسد سودجویی در بازار مصرف است. باید برای آن راهکاری پیدا کرد. ولی می‌توان گفت که افزایش واردات راهکار مناسبی نیست و تجربه ۱۱ ماهه گذشته نشان داده که تاثیر چندانی در تنظیم یا حتی تعدیل بازار نداشته است.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!