تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

جلوگیری از سرطان با ویتامین دی و کلسیم: آیا این امر ممکن است؟

راهنمایی‌ها و پیشگیری از سرطان با استفاده از مصرف مکمل‌ها یا تغذیه مناسب برای هر فرد می‌تواند به پیشگیری از برخی از انواع سرطان‌ها کمک کند. مطالعات نشان داده است که مصرف مقادیر کافی از ویتامین دی و کلسیم می‌تواند خطر ابتلا به برخی از سرطان‌ها را کاهش دهد. اما باید توجه داشت که مصرف مکمل‌ها نیز باید با دقت و زیر نظر کارشناسان تغذیه انجام شود.

تحقیقات نشان داده است که مصرف ویتامین دی و کلسیم می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پستان و روده بزرگ را کاهش دهد، اما ممکن است برای برخی افراد باعث افزایش خطر بیماری‌های قلبی-عروقی شود. بنابراین قبل از مصرف هر گونه مکمل، بهتر است از متخصصان تغذیه و پزشکان مشورت بگیرید و توصیه‌های آن‌ها را رعایت کنید.

رژیم غذایی برای پیشگیری از سرطان بسیار مهم است و باید به تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی توجه شود. افراد بهتر است از مصرف غذاهای سالم مانند گیاهان، میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و آجیل بهره ببرند.

به طور کلی مکمل‌ها نمی‌توانند به تنهایی خطر ابتلا به سرطان را از بین ببرند و هر فرد باید با توجه به شرایط خود و توصیه‌های کارشناسان تغذیه تصمیم‌گیری مناسبی را برای مصرف مکمل‌ها انجام دهد.

تک فان-پیشگیری از سرطان با مصرف مکمل‌ها یا رعات تغذیه همیشه امکان‌پذیر نیست. اما به گفته یک کارشناس تغذیه می‌توان تا 30درصد با مصرف دو مکمل از برخی سرطان‌ها پیشگیری کرد.به گزارش تک فان، سینتیا تامسون، متخصص تغذیه و پیشگیری از سرطان از دانشگاه آریزونا، می‌گوید: «من وقتی درست در دهه پنجم زندگی به سرطان روده مبتلا شدم هم دونده ماراتن بودم و هم رژیم غذایی خاصی دنبال می‌کردم. سرطان‌های زیادی وجود دارند که قابل پیشگیری نیستند و ما هنوز نمی‌دانم که مردم چطور این سرطان‌ها را می‌گیرند.»اما آنطور که تامسون بعد از ده‌ها سال تحقیق روی تأثیرات مکمل‌ها بروی ده‌ها هزار نفر متوجه شده است، می‌توان با مصرف مقادیر کافی از کلسیم و ویتامین دی خطر برخی از مرگبارترین بیماری‌ها، شامل انواعی از سرطان‌ها را، کاهش داد.درحقیقت رژیم غذایی افراد مسئول 30درصد از خطر ابتلا به سرطان است.مطالعه اخیر او که در نشریه Annals of Internal Medicine منتشر شده است، 36280نفر از زنان یائسه را که به صورت تصادفی ویتامین دی، کلسیم یا شبه‌دارو مصرف می‌کردند به مدت 7سال ردیابی کرده است.او متوجه شد که این مکمل‌ها در طی زمان تأثیر اندک اما قابل اندازه‌گیری برای کاهش مرگ بر اثر سرطان داشتند. اما مصرف مکمل‌ها بی‌خطر نیست.کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان و روده بزرگ محققان بعد از 22سال به دریافت‌کنندگان مکمل‌ها مراجعه کردند تا آن‌ها را با کسانی که مکمل دریافت نکرده بودند مقیاسه کنند که متوجه شدند در میان زنانی که ویتامین دی و کلسیم مصرف کرده بودند 7درصد احتمال مرگ بر اثر سرطان کاهش پیدا کرده بود.این کاهش در مورد سرطان‌های تهاجمی مانند سرطان سینه (19درصد) و روده بزرگ (31درصد) بیشتر بود. اما این خبر به تمامی خوب نیست. زنانی که دو مکمل را مصرف کرده بودند 6درصد احتمال خطر بیماری‌های قلبی-عروقی مانند بیماری قلبی را در خودشان افزایش داده بودند؛ بیماری‌های قلبی علت اصلی مرگ در میان زنان و مردان در آمریکا است.تیم تحقیقاتی تامسون مطمئن نیست که علت این افزایش دقیقا چیست اما آن‌ها تصور می‌کنند که این تفاوت احتمالا به دلیل مصرف مکمل کلسیم است که باعث ایجاد رسوب بیش‌تر در شریان‌ها می‌شود.تامسون می‌گوید:«نمی‌خواهم که متخصصان قلب بگویند هیچ‌کس نباید مکمل کلسیم مصرف کند یا سرطان‌شناس‌ها بگویند همه باید مکمل‌ها را مصرف کنند ـ ما حقیقتا باید به ویژگی‌های خاص هر فردی نگاه کنیم. فکر می‌کنم وقتی پای درمان و پزشکی وسط است، نمی‌توان یک نسخه برای همه آدم‌ها تجویز کرد.»تامسون علی‌رغم خطر بیماری قلبی، ویتامین دی و کلسیم را هر روز مصرف می‌کند اما می‌گوید شما نباید از رژیم دارویی او تقلید کنید.مصرف مکمل‌ها برای افزایش طول عمر باید یک علم شخصی‌سازی‌شده باشد. او سه توصیه دارد که قبل از مصرف مکمل‌ها باید به آن‌ها توجه کنید:1.آزمایش خون برای تعیین میزان ویتامین دی بدهید.2.از آنجایی که نمی‌شود میزان کلسیم را از طریق آزمایش خون مشخص کرد (زیرا بدن در صورت کم بودن کلسیم آن را از منابع دیگر مانند ماهیچه‌ها تأمین می‌کند)، باید رژیم غذایی‌تان را بررسی کنید.3.اگر تاریخچه سرطان دارید می‌توانید با پذیرش خطر رسوب کلسیم در عروق آن را مصرف کنید.مکمل‌ها باید به رژیم غذایی کمک کنند نه آنکه جایگزین شوندتامسون می‌گوید اگر واقعا می‌خواهید تأثیر بزرگی روی پیشگیری از سرطان بگذارید، اول و مهم‌تر از همه باید تنوعی از غذاهای سالم مانند گیاهان، میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و آجیل را وارد برنامه غذایی‌تان کنید. این همان استراتژی‌ای است که افراد با عمر طولانی در سراسر جهان از آن استفاده کرده‌اند.تامسون تأکید می‌کند که مکمل‌ها نمی‌توانند خطر ابتلا به سرطان را در افراد از بین ببرند. هر فایده‌ای که مکمل‌ها برای سلامتی افراد دارند کند، تدریجی است و برای هر فردی متفاوت است. عاطفه رضوان نیا

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!