تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راز تهیه شیرینی های شهری ساوه: لذیذ و عالی برای مراسمات

شیرینی روح افزا یکی از شیرینی‌های سنتی و محبوب در ایام عید، به ویژه در شهر ساوه است. این شیرینی به عنوان یک نماد اصالت و ارزش همیشگی در برگیرنده‌ی آرمان‌ها و انتظارات شادی ایام عید شناخته شده است. مردم شهر ساوه با آماده کردن و پختن این شیرینی به استقبال عید می‌روند و با افتخار این شیرینی را به مهمانان خود پذیرایی می‌کنند.

مواد لازم برای تهیه شیرینی روح افزا شامل گلاب، آب، شکر، مغز بادام، زعفران، خلال پسته و ممکن است به نظر برسد که تهیه این شیرینی زمان‌بر است اما ارزش این زحمت با طعم خوشمزه و خاص این شیرینی جبران می‌شود. طرز تهیه این شیرینی اصیل و خوشمزه نیز بسیار ساده و قابل فهم است.

به عنوان یکی از شیرینی‌های معروف و محبوب در مناطق مختلف، شیرینی روح افزا با طعم و ظاهری دلچسب و منحصر به فرد، می‌تواند هر جشن و مراسم را به یک تجربه خاص و خوشمزه تبدیل کند. پس اگر به دنبال یک شیرینی سنتی و خوشمزه هستید، حتما باید شیرینی روح افزا را امتحان کنید.

شیرینی روح افزا از جمله شیرینی‌های سنتی مخصوص ایام عید است که در شهر ساوه پخته می‌شود. مردم این شهر با درست کردن این شیرینی به استقبال عید می‌روند و از مهمانان خود با شیرینی روح افزا و نون قندی پذیرایی می‌کنند.از آنجایی که ساوه‌ای‌ها بدون روح افزا عید رو شروع نمی‌کنند پس حتما باید این شیرینی را امتحان کنید. در ادامه با این آموزش از تک فانبلاگ همراه ما باشید تا طرز تهیه این شیرینی اصیل و خوشمزه را یاد بگیرید.مواد لازم جهت تهیه شیرینی روح افزا:گلاب۲ استکانآب۲ استکانشکر۲ کیلومغز بادام ۱ کیلوزعفران دم کردهبه میزان لازمخلال پستهبه میزان لازممراحل تهیه شیرینی روح افزاهمانطور که پیش از این نیز گفتیم روح افزا شیرینی سنتی و اصیل شهر ساوه است که با مواد مختلفی از جمله شکر، آب، مغز پسته و بادام تهیه می‌شود. در ادامه طرز تهیه این شیرینی را شرح خواهیم داد.مرحله اول: بادام‌ها را آماده کنیدابتدا بادام‌ها را از دو روز قبل داخل قابلمه‌ای با اندازه مناسب به همراه مقداری آب ریخته، تا جایی که به اندازه یک بند انگشت روی بادام‌ها آب باشد.سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید تا بجوشد و پس از چند قل خوردن می‌توانید پوست بادام‌ها را به راحتی جدا کنید و بادام‌ها را کنار بگذارید تا خنک شود. مرحله دوم: بادام‌ها را آبکش کرده و پوست آن‌ها را جدا کنیددر این مرحله قابلمه را آبکش کنید و همانطور که در انتهای مرحله قبل گفته شد پوست بادام‌ها را جدا کنید. بادام‌های پوست گرفته را روی پارچه نخی تمیز ریخته و بگذارید به مدت دو تا سه روز کاملا خشک شود.مرحله سوم: بادام‌ها را آسیاب کنیددر این مرحله بادام‌های پوست گرفته و خشک شده را داخل آسیاب ریخته و کاملا آسیاب کنید. دقت کنید بادام‌ها به قدری آسیاب شود تا به روغن نیفتد.مرحله چهارم: شهد شیرینی را درست کنیدداخل قابلمه مناسبی روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس گلاب ، آب و شکر را درون آن بریزید. چند دقیقه زمان بدهید تا شکر داخل آب و گلاب حل شده و کاملا ترکیب شود و شربت کاملا قوام بیاید. حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا شهد غلیظ شود و سپس کنار بگذارید تا خنک شود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی چرخی قزوینمرحله پنجم: بادام‌های آسیاب شده را به شهد اضافه کنیدپس از خنک شدن شهد شیرینی نوبت به اضافه کردن بادام آسیاب شده به آن می‌رسد. در ادامه زعفران دم کرده را نیز افزوده و کاملا هم بزنید تا به شکل خمیر دربیاید.مرحله ششم: خمیر شیرینی را روی کاغذ روغنی پهن کنیددر این مرحله به میزان خمیر شیرینی، سینی مناسبی را انتخاب کرده و کف آن را چرب کرده یا کاغذ روغنی پهن کنید. سپس خمیر شیرینی را کف سینی پهن کرده و روی آن را با خلال پسته پر کنید. در نهایت با دست خلال پسته‌ها را فشار دهید تا در سطح خمیر شیرینی فرو روند.مرحله هفتم: شیرینی‌ها را برش بزنیددر این مرحله می‌توانید شیرینی را با استفاده از کاتر مناسب برش بزنید. یا اینکه با کمک چاقو شیرینی‌ها را به شکل لوزی برش بزنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی آب دندون مازندرانمرحله هشتم: شیرینی‌های برش زده را سرو کنیدپس از برش زدن شیرینی‌ها آن را داخل ظرف مناسب سرو کنید و به مدت سه ساعت داخل یخچال نگه دارید تا خوب سفت شده و قوام بیاید.فوت و فن‌های پخت شیرینی روح افزای خوشمزهدر ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه شیرینی روح افزا اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.بادام‌های پوست گرفته را می‌توانید به جای آسیاب با استفاده از چرخ گوشت آسیاب و پودر کنید.در تهیه شیرینی روح افزا می‌توان به میزان نصف قاشق چای‌خوری دارچین نیز به ترکیب مواد آن اضافه کرد.برای پخت شیرینی روح افزای نارگیلی نیز می‌توانید یک استکان پودر نارگیل استفاده کنید.میزان زعفرانی که در این شیرینی استفاده می‌شود کاملا سلیقه‌ای است، اما هرچه زعفران بیشتر استفاده شود شیرینی خوش‌عطر و طعم می‌شود.برای داشتن شیرینی روح افزای دو رنگ نیز می‌توانید خمیر شیرینی را دو قسمت کنید و یک بخش آن را زعفران بزنید و بخش دیگر را ساده و بی‌رنگ تهیه کنید.به جای آب می‌توانید، از مقدار آن کم کرده و به همان میزان گلاب اضافه کنید.در این مطلب از مجله آشپزی تک فانطرز تهیه شیرینی روح افزا، شیرینی سنتی شهر ساوه را آموزش دادیم. با مشاهده این آموزش و استفاده از دستور پخت آن می‌توانید برای ایام عید شیرینی خوشمزه‌ای را تهیه کنید.امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش می‌برم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقه‌ام رو با هم ترکیب کنم!

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!