توصیه های جذاب برای تغذیه در ماه مبارک رمضان
ماه مبارک رمضان زمانی است که مسلمانان در سراسر جهان از طلوع تا غروب آفتاب ، روزه میگیرند. طی این ماه، افراد باید دو وعده از غذاهای اصلی خود یعنی افطار و سحری را میل کند. وعده سحری بسیار مهم است زیرا به فرد انرژی کافی برای کل روز فراهم میکند. مصرف غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی کم نمک، کم چرب و کم شیرین پیشنهاد میشود. زیرا مصرف زیاد قند، نمک و چربی میتواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند. همچنین، مصرف سبزیخوردن و سالاد در وعده سحری توصیه میشود. این نوع غذاها هم ویتامینها و مواد معدنی بدن را تامین میکنند و هم از خشکی گلو و تشنگی جلوگیری میکنند. در عین حال از مصرف نوشیدنیهای گازدار، شربتها و چای خیلی شیرین در ساعات سحری پرهیز شود زیرا ممکن است باعث تشنگی و خشکی دهان و گلو شوند. همچنین، غذاهای سنگین و چرب در وعده سحری بهتر است از آنها پرهیز کرد تا آسانتر روز را سپری کنید.
دو وعده «افطار» و «سحری» بهعنوان وعدههای اصلی غذایی در ماه رمضان محسوب میشوند. افرادی که در طول روز فعالیت بدنی بیشتری دارند، باید غذاهایی را در وعده سحری میل کنند که انرژی و مواد مغذی مورد نیاز آنها را تأمین کند، چرا که مواد مغذی میتوانند از کم شدن آب بدن، ضعف و خستگی جلوگیری کنند.
به گزارش ایسنا، مصرف غذاهای کمحجم و غنی از مواد مغذی که کمنمک، کمچرب و کمشیرین هستند، برای وعده سحری توصیه میشود. بهطور کلی، مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود.
مصرف مناسب و به مقدار کافی سبزیخوردن و سالاد به همراه وعده سحری توصیه میشود. سبزیها دارای مواد مغذی و آب هستند؛ این مواد غذایی نه تنها ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین میکنند بلکه مانع خشکی گلو و تشنگی میشوند.
مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلولها سبب افت قند خون و گرسنگی زودرس در طول روز میشوند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مصرف سبزیهایی مانند کاهو، خیار و گوجهفرنگی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کمآبی بدن جلوگیری میکنند، توصیه میشود.
نوشیدنیهای گازدار، شربتها، چای پررنگ و چای خیلی شیرین موجب تشنگی و خشکی دهان و گلو در طول روز میشوند و توصیه میشود که این نوشیدنیها در وعده سحری مصرف نشود. چای پررنگ میتواند عاملی برای دفع آب بدن و در نتیجه کم آبی در طول روزهداری شود.
غذاهای پرپروتئین مانند انواع کبابها، جوجهکباب، ماهی و غذاهای پر روغن مثل کتلت و کوکو، سوسیس و کالباس، پیتزا، کلهپاچه و همچنین غذاهای چرب و سرخ شده و پر ادویه موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز میشوند و بهتر است در وعده سحر مصرف نشوند.
مصرف غذاهای ساده و سبک مثل انواع پلو و خورشت در حجم کم برای وعده سحری توصیه میشود.