سراسری شوید! راهنمایی کامل برای درست کردن دمنوشهای شگفتانگیز در ماه مبارک رمضان
ماه مبارک رمضان پیش روی ماست و یکی از چالشهایی که روزه داران با آن روبرو هستند، برطرف کردن تشنگی و عطش در طول روزه داری است. در این ایام، مصرف مایعات در طول روز کاهش مییابد و بنابراین شربتهای مختلف و دمنوشهای طبیعی برای تامین این نیاز بسیار موثر هستند.
در این نوشیدنیها، از انواع گیاهان و مواد طبیعی مانند نعناع، بابونه، زنجبیل، پرتقال، بادام، سیب، دارچین و نارنج استفاده میشود که هر کدام خواص خاص خود را دارند. این نوشیدنیها علاوه بر پر کردن احساس تشنگی، انرژی بدن را تقویت میدهند، معده را آرام میکنند و به حفظ سلامتی بدن کمک میکنند.
تعدادی از نوشیدنیهایی که میتوانید در این ماه مصرف کنید عبارتند از دمنوش نعناع، بابونه، زنجبیل و پرتقال، شیر بادام، اسموتی سیب و دارچین و شربت نارنج. همهی این نوشیدنیها در تامین مایعات بدن و افزایش انرژی و سلامتی شما موثر هستند.
همشهری آنلاین نوشت: ماه رمضان فرا رسیده و یکی از دغدغههای روزهداران، داشتن احساس تشنگی و عطش در مدت ۱۲-۱۳ ساعت روزهداری است؛ چراکه این ایام معمولا میزان مایعات مصرفی در طول روز کاهش مییابد؛ از اینرو روزهداران باید آب موردنیاز بدن را با مصرف انواع نوشیدنیها و دمنوشهای مقوی و خوشطعم جبران کنند.بهگفته کارشناسان، گنجاندن نوشیدنیهای طبیعی، عرقها و دمنوشهای گیاهی در سفرههای افطار و سحر اهمیت زیادی دارد و روزهداران با نوشیدن آنها میتوانند مقاومت بدن خود را تضمین کنند. اگر میخواهید در این مدت، مفیدترین نوشیدنیها را تهیه و مصرف کنید، این مطلب را از دست ندهید.دمنوش نعناعمناسب: افطار و سحرویژگی: رفع نفخ و بهبود اختلال سیستم گوارشی، کاهش بوی بد دهانمواد لازم:نعناع: به مقدار کافی- عسل: یک قاشق مرباخوری-آب لیموی تازه: یک قاشق چایخوریروش تهیه:۱. چند برگ نعناع را در یک فنجان آبجوش بیندازید.۲. حدود ۵ تا ۸ دقیقه درپوشی روی فنجان بگذارید تا دم بکشد.۳. پس از آمادهسازی چند دقیقه آن را در یخچال بگذارید تا سرد شود.۴. سپس چند قطره آب لیموی تازه و کمی شکر یا عسل به آن اضافه کنید.نکته:اگر نعناع تازه در دسترستان نیست، میتوانید نعناع خشک را جایگزین کنید.دمنوش بابونهمناسب: بعد از افطار و قبل از خوابویژگی: رفع عطش، تسکیندهنده معده، آرامکننده اعصاب و خوابآورمواد لازم:بابونه: یک قاشق چایخوریدارچین: خیلی کمعسل: یک قاشق مرباخوریروش تهیه:۱. به ازای هر یک فنجان آب، یک قاشق چایخوری بابونه در قوری بریزید.۲. قوری را روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد.۳. بعد از ۵ دقیقه دمنوش بابونه را در لیوان یا فنجان مدنظر بریزید و سرو کنید.نکته:اگر میخواهید این دمنوش را بهصورت سرد مصرف کنید، بهتر است هنگام تهیه آن چند چوب دارچین هم در آب بیندازید و پس از خنک شدن کمی عسل و آبلیمو به آن اضافه کنید.دمنوش زنجبیل و پرتقالمناسب: افطار و سحرویژگی: سرشار از ویتامین C، رفع خشکی گلو، بازگرداندن انرژی ازدست رفته بدنمواد لازم:زنجبیل: چند برشپرتقال: یک پیمانه آبآب لیموترش: ۲ قاشق غذاخوریروش تهیه:۱. زنجبیل را در یک پیمانه آب با حرارت ملایم بجوشانید.۲. پس از چند دقیقه جوشیدن، زنجبیل را از آب خارج کنید.۳. آب پرتقال و آب لیموترش را به محلول بیفزایید.۴. دمنوش را از روی حرارت بردارید و در فنجان مناسب سرو کنید.نکته:برای شیرینکردن این دمنوش میتوانید از عسل استفاده کنید.شیر باداممناسب: سحرویژگی: انرژیبخش، تقویت مغز و سیستم ایمنی بدنمواد لازم:مغز بادام بدون پوست: یک فنجانعسل: ۲ قاشقروش تهیه:۱. ابتدا باید بادامها را پوست بگیرید.۲. برای پوست کندن بادامها میتوانید آنها را در آب در حال جوش بریزید و پس از جوش خوردن، ظرف را از روی حرارت بردارید و بادامها را با آب سرد بشویید. بعد از این مرحله بهراحتی میتوانید پوست بادام را جدا کنید.۳. مغز بادام را به همراه عسل و ۲ لیوان آب سرد در مخلوطکن بریزید.۴. پس از یک دقیقه هم زدن مخلوط کاملا بهصورت شیر درمیآید و میتوانید آن را در ظرف مدنظر بریزید و میل کنید.نکته:با کم و زیاد کردن عسل میتوانید مقدار شیرینی نوشیدنی را کنترل کنید. برای بیماران دیابتی این نوشیدنی بدون عسل توصیه میشود.اسموتی سیب و دارچینمناسب: افطارویژگی: کنترل قند خون، ضدالتهاب و انرژیدهندهمواد لازم:سیب: ۲ عددموز: یک عددپودر دارچین: کمشیر: نصف فنجانماست: نصف فنجانروش تهیه:۱. ابتدا پوست سیب و موز را بگیرید و آنها را به قطعات کوچک تقسیم کنید.۲. میوههای خرد شده را در یک کیسه پلاستیکی بگذارید و در فریزر قرار دهید و صبر کنید تا میوهها یخ بزنند.۳. میوههای یخزده را در مخلوطکن بریزید و سپس شیر، ماست و پودر دارچین را اضافه و حدود ۲ تا ۳ دقیقه، مخلوطکن را روشن کنید. اجازه دهید همه مواد با هم ترکیب شوند و مخلوط یکدستی داشته باشید.نکته:اگر میخواهید نوشیدنیتان رقیق شود، میتوانید مقدار موز را کم و به جای آن شیر را اضافه کنید.شربت نارنجمناسب: افطارویژگی: کنترل قند خون و افزایش انرژی بدنمواد لازم:نارنج: ۴ عددشکر: ۴ پیمانهپوست پرتقال رنده شده: یک قاشق مرباخوریروش تهیه:۱. ابتدا آب نارنج را بگیرید.۲. آب و شکر را داخل یک قابلمه بریزید و بدون هم زدن ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر کاملا حل شود.۳. آب نارنج را به همراه رنده پوست پرتقال به قابلمه اضافه کنید و ۲۰ دقیقه صبر کنید تا شربت قوام پیدا کند.۴. شربت را از روی حرارت بردارید و از صافی رد و در لیوانی مناسب با آب و چند تکه یخ سرو کنید.نکته:هنگام قوام آمدن شربت بهتر است کف روی قابلمه را بگیرید تا شربت خوشرنگ و شفافی داشته باشید.