تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

پیشگویی تاریخی: تفال به حافظ – بازگوکننده ارادت ما به حضرت دوست

فرارو- فال گرفتن از آثار ادبی، از باور‌های قدیمی ایران است. همیشه در فرهنگ ادبیات ایران، مردم به اشعار و آثار ادبی افراد مشهور توجه و احترام خاصی داشتند. حافظ یکی از شاعران معروف ایران است که تاکنون آثار او مورد توجه قرار می‌گیرد. از جمله شعرهای حافظ باید به این موارد اشاره کرد:

– در بیت نخست شاعر از ارادت و احترام خود نسبت به دوست خود صحبت می‌کند، اشاره دارد که این ارادت نشان‌دهنده عشق و محبت واقعی است.
– در بیت دوم شاعر به رونق و زیبایی گلها و دیگر آفرینش‌های طبیعت اشاره می‌کند و زیبایی و ارزش روح دوست را با آنها مقایسه می‌کند.
– در بیت سوم، شاعر از زیبایی و جذابیت دوست خود صحبت می‌کند و خواهان دیدن روی او و به دست آوردن نظر اوست.

در کل، شاعر در این شعرها از عشق، احترام و زیبایی و محبت ارادتمندانه به دوست خود صحبت می‌کند که تاکنون در فرهنگ و ادبیات ایران جایگاه خود را حفظ کرده است.


فرارو- فال گرفتن از آثار ادبی، از باور‌های کهن این مرز و بوم است. در گذر زمان ساکنان این خاک به ادیبانی که گمان می‌بردند بهره‌ای از کلام حق دارند رجوع می‌شد. با این حال، اما در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی مانده است.
سر ارادت ما و آستان حضرت دوستکه هر چه بر سر ما می‌رود ارادت اوست
نظیر دوست ندیدم اگر چه از مه و مهرنهادم آینه‌ها در مقابل رخ دوست
صبا ز حال دل تنگ ما چه شرح دهدکه، چون شکنج ورق‌های غنچه تو بر توست
نه من سبوکش این دیر رندسوزم و بسبسا سرا که در این کارخانه سنگ و سبوست
مگر تو شانه زدی زلف عنبرافشان راکه باد غالیه سا گشت و خاک عنبربوست
نثار روی تو هر برگ گل که در چمن استفدای قد تو هر سروبن که بر لب جوست
زبان ناطقه در وصف شوق نالان استچه جای کلک بریده زبان بیهده گوست
رخ تو در دلم آمد مراد خواهم یافتچرا که حال نکو در قفای فال نکوست
نه این زمان دل حافظ در آتش هوس استکه داغدار ازل همچو لاله خودروست
شرح لغت: 
تفسیر عرفانی:‌
۱- از اینکه دیگران ارزش واقعی شما را نمی‌دانند، ناراحت و نگران نباشید. زیرا مردم اصولا بی توجه و حسود هستند. شما ارزش‌های واقعی خود را که همان گشاده رو، نجابت، ایثارگر و ازخود گذشتگی، کمک و مساعدت، لبخند و تبسم، شریک غم و اندوه دیگران است، انجام دهید که به قول معروف تو نیکی می‌کن و در دجله انداز، که ایزد در بیابانت دهد باز.
۲- حضرت حافظ در بیت سوم به این معنا اشاره دارد و می‌فرماید:
یاد بهاری نمی‌تواند حال دل آزرده ما را بیان کند و گشایش از غم داشته باشد. زیرا مانند برگ‌های غنچه پرده در پرده است و نسیم را به درون آن راهی نمی‌باشد.
حال خود باید نیت خود را تفسیر نمایید.
۳- آن کسی که به شما خیانت ورزید و نارو زد، بالاخره رسوا میشود. عصمت و پاکی شما بر همگان روشن و واضح است. هیچ ناراحت نباشید. از اینکه به شما ضرر رسیده، زیرا این امتحان الهی بوده است و باید توکل به خدا کنید.
تعبیر غزل:
عنان و اختیار زندگی خود را به دست دوستی سپرده‌ای که به او اعتقادی عجیب داری و اکنون هرچه بر سرت می‌آید به پای ارادت خود به او می‌گذاری. در انجام تصمیمات مهم زندگی کورکورانه از دیگران تقلید مکن، چون هر کسی باید با توجه به شرایط زندگی خود تصمیم بگیرد. نیتی در دل داری، هرچه سریعتر عملی کن که فال تو بسیار نیکوست. از بیهوده گویی بپرهیز که اکنون زمان عمل است.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!