چه خوراکی انتخاب کنم برای ناهار؟ (یکشنبه 27 اسفند)
امروز برای ناهار میتوانید یکی از پیشنهادات زیر را انتخاب کنید:
1- عدس پلو با گوشت و کشمش: عدس پلو یک غذای سالم و مقوی است که میتوانید با کشمش یا خرما همراه کنید.
2- مرصع پلو: یک غذای خوشمزه با مرغ، خلال بادام و زرشک که ارزش زمان و صبر را دارد.
3- آش رشته: یک غذای سنتی ایرانی با کشک فراوان که مناسب برای افطار هم هست.
4- کتلت گوشت چرخ کرده: یک غذای خوشمزه و ساده که میتوانید با نان یا سبزیجات سرو کنید.
5- تاکو گوشت مکزیکی: یک غذای محبوب و تند که میتوانید با سس سالسای تند سرو کنید.
با انتخاب یکی از این گزینهها، میتوانید یک ناهار خوشمزه و متفاوت برای خودتان و عزیزانتان تهیه کنید. حتما قبل از شروع آشپزی، مواد لازم را آماده کرده و مراحل تهیه غذا را به دقت دنبال کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. لذت بردن از خوردن غذاهای خوشمزه و با کیفیت، یک تجربه بینظیر است که به شما احساس خوبی میدهد.
امروز ناهار چی درست کنم؟ چی بپزم که تکراری نباشه؟ فرقی نمیکند دانشجو باشید، خانهدار یا شاغل، این سوال دغدغه همه افرادی است که به آشپزی علاقه دارند و میخواهند یک ناهار خوشمزه و متفاوت برای خود و عزیزانشان تدارک ببینند. از این رو ما امروز، در بیست و هفتمین روز اسفند ماه ۱۴۰۲، در این مطلب از تک فانبلاگ به شما ۵ غذای متنوع و خوشمزه معرفی خواهیم کرد تا با توجه به ذائقه خود یکی از آنها را برای ناهار امروزتان تهیه و نوش جان کنید.معرفی ۵ غذا برای ناهار امروز شمادر ادامه میتوانید با چند غذای متنوع برای ناهار به همراه طرز تهیه آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.۱- عدس پلو با گوشت و کشمشعدس پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که علاوه بر داشتن طعم خوب، به دلیل وجود عدس ارزش غذایی بالایی نیز دارد و همین امر آن را به یک غذای بسیار مقوی و سالم تبدیل کرده است.اما از آن جایی که برنج و عدس طبع سردی دارند، معمولا در کنار این غذا از خرما یا کشمش پلویی که هر دو طبع گرمی دارند، استفاده میشود تا طبع عدس پلو برای بدن مناسب باشد. مراحل تهیه عدس پلومراحل تهیه عدس پلو به شرح زیر است:عدس را از شب قبل خیس میکنیم و برنج را نیز از یکی دو ساعت قبل از پخت (بعد از شستن) با مقداری نمک خیس میکنیم.کشمشها را نیز هنگام شروع کار خیس میکنیم.عدس خیس شده را آبکش میکنیم و بعد آن را داخل قابلمه ریخته و روی آن آب میریزیم، به طوری که حدودا دو بند انگشت آب بالاتر از سطح عدس باشد. همراه با یک قاشق چای خوری نمک، اجازه میدهیم تا عدسها بپزند.بعد از حدود نیم ساعت میزان پخت آن را چک کنید؛ دقت کنید که اصلا عدس نباید تا حدی بپزد که له شود. بعد از ینکه عدس پخت، آن را آبکش میکنیم.برای ادامه رسپی این غذای مقوی و خوشمزه روی لینک طرز تهیه عدس پلو کلیک کنید.۲- مرصع پلومرصع پلو یک غذای خوشمزه، مقوی و پر از زیبایی است که میتواند رنگ و لعاب متفاوتی به سفره شما بدهد و با استفاده از مرغ، گوشت و یا ماهی همراه با خلال بادام، خلال پسته، زرشک، خلال پوست پرتقال و… درست میشود. البته محبوبترین نوع آن، مرصع پلو با مرغ است.مرصع پلو غذایی است که تهیه آن نیاز به زمان و صبر زیادی دارد ولی نتیجه آن قطعا ارزش این زمان را خواهد داشت.مراحل تهیه مرصع پلومراحل تهیه مرصع پلو به شرح زیر است:در مرحله اول باید برنجها را پاک کنید، بشویید و دو الی سه ساعت بگذارید تا خیس بخورد.سپس پیازها را پوست بگیرید، بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. در ادامه کره را در یک تابه بریزید و حرارت دهید تا داغ شود. پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند. فیله مرغ را تمیز کنید و بشویید. سپس آن را به صورت درسته یا به صورت نگینی خرد کنید و به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید. مقداری زردچوبه برای خوشرنگ شدن به فیله مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید و تفت بدهید.بعد از این که حدود ۵ پنج دقیقه خوب مواد را تفت دادید، به میزان یک پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا فیلههای مرغ به خوبی مغز پخت و نرم شوند. این کار حدود ۱۵ دقیقه طول میکشد.بعد از گذشت این زمان، یک قاشق غذا خوری زعفران آب کرده را بر روی مرغها بریزید تا عطر و طعم بینظیری به آنها بدهد.برای ادامه رسپی این غذای مجلسی و مخصوص روی لینک طرز تهیه مرصع پلو کلیک کنید.۳- آش رشتهآش رشته یکی از غذاهای سنتی ما ایرانیهاست که در شهرهای مختلف به روشهای متفاوتی تهیه میشود. اما به طور کلی اصول درست کردن آش رشته تقریبا یکسان است. فراموش نکنید که خوشمزگی آش رشته به کشک فراوان به همراه رشته آشی و پیاز داغ زیاد بستگی دارد.ناگفته نماند که اگر روزه هستید نیز آش رشته گزینه مناسبی برای وعده افطاری است. زیرا بعد از تحمل مدتی گرسنگی و خالی بودن طولانی مدت معده، بهتر است که ابتدا غذایی سبک همچون آش رشته وارد معده شود و سپس سراغ غذای اصلی بروید.مراحل تهیه آش رشتهمراحل تهیه آش رشته به شرح زیر است:حبوبات را به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت قبل از پخت آش، با آب ولرم خیس میکنیم. ( چند مرتبه آب آنها را عوض میکنیم).بعد از اتمام زمان گفته شده، هرکدام را جداگانه میپزیم؛ بعد از پخت همهی حبوبات را آبکش میکنیم، به جز عدس که به همراه آب به آش اضافه میشود.قابلمهای بزرگ که بیشتر از حجم مواد جا داشته باشد، انتخاب میکنیم و نصف آن را آب میریزیم و روی شعله قرار میدهیم. اجازه میدهیم که آب به جوش بیاید.تا زمانی که آب جوش بیاید، ۲ سوم پیازهایی که خلالی خرد کردیم را سرخ میکنیم. زمانی که پیازها سبک شدند، چند برش سیر و ادویهها را به جز نمک به آن اضافه میکنیم و به همراه پیاز تا زمان آزاد شدن عطر ادویه، تفت میدهیم.برای ادامه رسپی این پیش غذای خوشمزه و پرطرفدار روی لینک طرز تهیه آش رشته کلیک کنید.۴- کتلت گوشت چرخ کردهکتلت با گوشت چرخ کرده یکی از خوشمزهترین غذاهای نونی است که از کودکی تا به امروز نوش جان کردهاید. کتلت در تنوع بسیار زیادی طبخ و سرو میشود که انواع کتلت با سبزیجات، گوشت، مرغ و ماهی از شناخته شدهترین کتلتهایی است که قطعا نام آنها را شنیدهاید.مواد تشکیل دهنده و اصلی کتلتها تخممرغ، سیبزمینی و پیاز است که با سایر مواد دیگر به شکلهای گوناگونی میکس و ترکیب میشوند. این غذای لذیذ را میتوانید همراه با نان، گوجه فرنگی، خیار شور، سبزی و… در وعده ناهار میل کنید.مراحل تهیه کتلت گوشت چرخ کردهمراحل تهیه کتلت گوشت چرخ کرده به شرح زیر است:ابتدا سیب زمینیها را پوست کنده و رنده کنید. سپس پیاز را پوست کنده و در یک ظرف دیگر آن را رنده کنید. آب پیازها را بگیرید و به سیب زمینیهای رنده شده اضافه کنید. (اگر پیاز آب داشته باشد کتلت شما منسجم نمیشود. پس در رعایت این موضوع دقت کافی داشته باشید).حال گوشت چرخ کرده را به سیب زمینیهای رنده شده اضافه کنید. تخممرغها را نیز به این مخلوط اضافه کنید.نمک، فلفل و زردچوبه را هم به مخلوط بیفزایید و هم بزنید تا ادویه به خورد مواد برود.تمام ترکیبات را با دست ورز دهید تا حسابی با هم مخلوط شوند. حدود نیم ساعت مخلوط را در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.برای ادامه رسپی این غذای همه پسند و ساده روی لینک طرز تهیه کتلت گوشت چرخ کرده کلیک کنید.۵- تاکو گوشت مکزیکیتاکو از محبوبترین غذاهای مکزیکی است که به خاطر طعم تند و خوشمزه، طرفداران زیادی در تمام دنیا دارد. برای تهیه تاکو از نان مخصوصی به نام ترتیلا استفاده میکنند که داخل این نان U شکل با مواد مختلفی از جمله گوشت، مرغ، ماهی، میگو و حتی سبزیجات پر میشود.این غذا دستور پخت مختلفی در سراسر جهان دارد. از این رو هر شخصی با هر سلیقهای میتواند تاکوی محبوب خود را با نان ترتیلا، ادویه مخصوص، مواد گوشتی و سبزیجات تهیه و همراه با سس مخصوص مانند سس سالسای تند در وعده ناهار سرو کند.مراحل تهیه تاکو گوشت مکزیکیمراحل تهیه تاکو گوشت مکزیکی به شرح زیر است:در مرحله اول سراغ آماده سازی نان ترتیلا روید. پس آرد گندم، آرد ذرت، آب، روغن مایع و نمک را با هم مخلوط کرده و کمی ورز دهید تا خمیر شما آماده شود. از ١/۴ قاشق چای خوری بکینگ پودر هم میتوانید در این دستور استفاده کنید.خمیر را به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس هر قسمت را به اندازه گردو گلوله کرده و با وردنه صاف کنید. دراین مرحله میتوانید از کاتر یا قالب گرد استفاده کنید و خمیر را بوسیله کاتر گرد برش بدهید تا همهی نانها یک اندازه باشند.کف تابهای را چند قطره روغن بریزید. خمیر صاف شده را یکی یکی در تابه سرخ کنید. زمانی که یک سمت نان حباب زد، باید برگردانید تا سمت دیگر نان کمی حرارت ببیند و بپزد.نان ها نباید خیلی در معرض هوا باشند. هر نان را بعد از پخت داخل کیسه یا پارچه بپوشانید تا خشک نشوند. همانطور که گفتیم نان تاکو به شکل u است و مکزیکی ها آن را ترد سرو میکنند. برای ترد کردن نان، سطح نان ترتیلا را با فرچه کمی روغن بزنید.برای ادامه رسپی این غذای فانتزی و جذاب مکزیکی روی لینک طرز تهیه تاکو گوشت کلیک کنید.در این مطلب از مجله آشپزی تک فانلیستی متنوع از غذاهای مناسب برای وعده ناهار را در اختیارتان قرار دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان جای دهید و از طعم بینظیر آنها نهایت لذت را ببرید.