تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

آش بلغور گندم: طعمی ماندگار از سحر تا افطار

آش یکی از آشرکت‌ترین غذا های ایرانی است که در این کشور از زمان های قدیمی محبوبیت داشته است. این غذا با دستور و مواد تهیه مختلف در انواع مناطق ایران پخته می‌شود. انواع آش همچون آش رشته، آش جو، آش کشک و غیره، مواد غذایی غنی دارند و به عنوان یک غذای کامل شناخته می‌شوند. ویژگی اصلی آش این است که می‌توان انواع مختلفی از مواد غذایی در آن استفاده کرد. در ماه مبارک رمضان، آش یکی از غذاهای محبوب افطار است که معمولا به همراه نان و سالاد سرو می‌شود. آش بلغور از بلغور گندم و حبوبات تهیه می‌شود و دستور پخت آن نیز بسیار آسان است. طعم و عطر خوب آش بر اساس انواع سبزیجاتی که در آن استفاده می‌شود مشخص می‌شود. بنابراین انتخاب سبزیجات تازه و کمی درشت کردن آنها می‌تواند تأثیر بسزایی در طعم آش داشته باشد. اضافه کردن پیاز داغ نیز به طعم آش افزوده و آن را ارتقا می‌دهد. نکاتی همچون پیاز داغ ریز و خشک کردن و اضافه کردن نخود و لوبیا پخته به آش نیز می‌تواند از مهم‌ترین نکات در تهیه آش خوشمزه باشد.


فراروـ  آش یکی از غذا‌های محبوب و سنتی ایرانی است. آش‌ها بسیار متنوع هستند که در نقاط مختلف کشور با روش‌های متفاوتی تهیه می‌شوند. آش غذایی پرطرفدار است که به خاطر داشتن مواد مغذی یک وعده غذایی کامل محسوب می‌شود. با شروع ماه رمضان آش یکی از پرطرفدارترین غذا‌های افطار است که روزه داران دوست دارند حتما بر سر سفره افطار حاضر باشد. آش رشته، آش جو، آش کشک، آش ماش، آش گندم، آش ترخینه و… همگی انواع خوشمزه آش هستند که برای افطار بسیار مناسب‌اند. آش بلغور یکی از انواع آش‌های خوشمزه و مقوی است که از بلغور گندم و حبوبات تهیه می‌شود و دستور پخت آسانی دارد. اگر دوست دارید برای افطار این آش خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
سبزی آش: ۳۰۰ گرمبلغور گندم: نصف لیوانعدس ریز: نصف لیواننخود: نصف لیوانلوبیا چیتی: نصف لیوانپیاز: ۳ عددنمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازمنعناع داغ: به میزان لازمروغن: به میزان لازم
طرز تهیه

برای درست کردن این آش خوشمزه ابتدا نخود و لوبیا را که از شب قبل خیس داده‌اید، با مقداری نمک و آب روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا کم کم بپزد و له شود. عدس و بلغور را داخل قابلمه اصلی که می‌خواهید آش را بپزید، بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا عدس و بلغور بپزد. وقتی نیم‌پز شد، سبزی آش را به قابلمه اضافه کنید و اجازه بدهید حدود نیم ساعت سبزی همراه با آب و عدس و بلغور بپزد. در این فاصله پیاز داغ را با زردچوبه فراوان تهیه کنید و همراه با فلفل و نمک به آش اضافه کنید. وقتی لوبیا و نخود کاملا پخت، آن را به آش اضافه کنید و اجازه بدهید آش با حرارت کم بپزد و جا بیفتد. آش آماده را داخل ظرف سرو بریزید و روی آش را با نعناع داغ و پیاز داغ و مقداری کشک تزیین و میل کنید، نوش جان.
نکات مهم۱ ـ سبزی آش یکی از مهم‌ترین موادی است که در پخت انواع آش مورد استفاده قرار می‌گیرد. هرچند بسیاری از افراد تصور می‌کنند که حبوبات اصلی‌ترین ماده به کار رفته در آش است، حقیقت این است که عطر و طعم آش عمدتاً از سبزیجات استفاده شده در آن تأمین می‌شود؛ بنابراین هر چه سبزی آش شما تازه‌تر و خوش عطرتر باشد، غذای شما هم خوشمزه‌تر خواهد شد. سبزی آش شامل تره، گشنیز، جعفری و برگ اسفناج یا چغندر به میزان مساوی است. توجه داشته باشید که سبزی آش را نباید خیلی درشت خرد کنید. بعضی‌ها به هوای آش سبزی‌ها را خیلی درشت خرد می¬کنند که درنهایت ظاهر زیبایی ندارد. سبزی آش باید کمی درشت‌تر از سبزی خورشتی خرد شود.
۲ ـ پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به آش می‌دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. سپس روی سینی پهن کنید. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیاز‌های جدیدی را که سرخ کرده‌اید، روی پیاز داغ‌های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی‌ها می‌شود. علاوه‌بر این باعث می‌شود که پیاز داغ حالت خمیری پیدا کند.
۳ ـ نخود و لوبیا را حتما از قبل بپزید و به صورت پخته به آش اضافه کنید، چون زمان پخت نخود و لوبیا خیلی بیشتر از عدس و بلغور گندم است.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!