شیرینیهای طبیعی که ریسک ابتلا به دیابت را کم میکنند!
مطالعات نشان دادهاند که مصرف ماست میتواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند. این در حالی است که این تاثیر ممکن است به دلیل دیگر عوامل نیز مرتبط با سبک زندگی به وجود آمده باشد. به عبارت دیگر، مصرف ماست تنها نیست که میتواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد، بلکه تغییر در رفتارهای زندگی مثل تغییرات در رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی نیز میتواند نقش مهمی در این موضوع داشته باشد.
در واقع، توصیههای کلی برای کاهش خطر ابتلا به دیابت شامل افزایش فعالیت بدنی، کاهش مصرف کربوهیدرات غیر ضروری و شکرهای اضافه، حفظ وزن سالم و کاهش استرس میشود. از این رو، برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، توصیه میشود که افراد بهصورت کامل و هماهنگ، ترکیبی از تغییرات در رژیم غذایی، افزایش ورزش و مدیریت استرس را در نظر بگیرند و به مصرف ماست به عنوان یکی از مواردی که ممکن است در این فرایند موثر باشد، توجه کنند.
برخی شواهد معتبر وجود دارد که از رابطه بین مصرف ماست و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ حمایت میکند، اما این شواهد محدود است.
به گزارش مهر، به گفته محققان، مصرف ۲ فنجان یا ۳ وعده ماست در هفته به عنوان حداقل مقدار ماستی در نظر گرفته میشود که باید برای برآورده کردن ادعای سلامت مصرف این ماده غذایی مصرف شود.
شواهد علمی معتبر ارتباط آماری معنی داری بین کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ و ماست به عنوان یک غذا، صرف نظر از محتوای چربی یا قند نشان میدهد.
خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را میتوان از طریق تغییر سبک زندگی کاهش داد، بنابراین کارشناسان به مصرف کنندگان هشدار میدهند که فکر کنند ماست تنها راه حل برای کاهش این خطر است.
دکتر «جان مایلز»، متخصص غدد در دانشگاه کانزاس، میگوید: «نباید ماست را به عنوان نوعی محلول دارویی در نظر بگیریم که به خودی خود بدون هیچ توجه یا تلاش خاصی حالت بهتری به فرد میدهد.»
محققان معتقدند که کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ بسیار پیچیدهتر از افزایش مصرف ماست است و نیاز به اصلاح سبک زندگی و مصرف داروها دارد.
توصیههای کلی شامل افزایش فعالیت بدنی با شدت متوسط، کاهش زمان بی تحرکی، کاهش مصرف کربوهیدراتهای تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده، کاهش مصرف قند و کربوهیدرات، حفظ وزن طبیعی بدن یا کاهش ۵ تا ۱۰ درصد وزن بدن، کاهش استرس و بهبود کیفیت خواب و … است.