تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

طرز تهیه حلوا ترکیه‌ای با شکر قند و بستنی خامه ای

حلوای ایرمیک یکی از خوشمزه‌ترین حلواهای سنتی ترکیه است که از آرد ایرمیک یا آرد سمولینا تهیه می‌شود. این حلوا با ترکیب موادی همچون شکر، آب، شیر، کره، گردو یا چلغوز و دیگر افزونه‌های خوشمزه ساخته می‌شود. برای تهیه حلوای ایرمیک ابتدا شربت را آماده کرده و سپس آرد را با کره در قابلمه تفت می‌دهیم. سپس چلغوز یا گردو را اضافه کرده و شربت را به مرحله‌های مختلف حلوا اضافه می‌کنیم تا حلوا بافت نرم و خوشمزه‌ای پیدا کند.

می‌توانید حلوای ایرمیک را به‌صورت ساده یا با افزودن بستنی نیز تهیه کنید. اگر از آرد ایرمیک دسترسی ندارید، می‌توانید از آرد سمولینا استفاده کنید. تزیین حلوا با مغزهای خرد شده و خلال پسته نیز میتواند زیبایی و شیکی به حلوا ببخشد. این حلوا یکی از حلواهای ارامش‌بخش و خوشمزه برای لذت‌بردن در هنگام نوشیدن چای و قهوه است.

حلوا ایرمیک ترکیه‌ای یک نوع حلوای سنتی و خوشمزه است که معمولا برای تهیه آن از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. برای درست کردن این حلوا معمولا از آردی به نام ایرمیک که در واقع آرد جوانه گندم خالص است استفاده می‌شود. اما برخی افراد آن را با آرد سمولینا نیز درست می‌کنند.در این مقاله از تک فانبلاگ می‌توانید با طرز تهیه حلوا ایرمیک ترکیه‌ای آشنا شوید.مواد لازم جهت تهیه حلوای ایرمیک:ایرمیک۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارآرد۲ قاشق غذاخوری پرکره آب شده۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارروغن مایع۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارچلغوز یا گردوبه مقدار لازم مواد لازم جهت تهیه شربت حلوای ایرمیک:شکر۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارآب۱ و نیم لیوان فرانسوی دسته‌دارشیر۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارمراحل تهیه حلوا ایرمیک ترکیه‌ای سادهدر ادامه این بخش می‌توانید با مراحل پخت حلوا ایرمیک آشنا شوید.مرحله اول: شربت را آماده کنیدبرای تهیه این حلوا ابتدا باید شربت مخصوص آن را آماده کنید. آب، شکر و شیر را در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملا حل شود. سپس شعله گاز را خاموش کنید و شربت را کنار بگذارید. مرحله دوم: آرد را تفت دهیدروغن و کره را در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. در ادامه ایرمیک و آرد سفید را اضافه کنید و مواد را مرتب هم بزنید تا آرد و ایرمیک به خوبی تفت بخورند. در این مرحله باید مواد را به سرعت هم بزنید تا نسوزند و رنگ مخلوط آرد و ایرمیک کمی تیره شود.مرحله سوم: چلغوز یا گردو با اضافه کنیدزمانی که رنگ آرد کمی تیره شد، می‌توانید گردو یا چلغوز خرد شده را اضافه کنید. دوباره مواد را روی حرارت تفت دهید و بعد از چند دقیقه که مواد تفت خوردند، شعله گاز را خاموش کنید.مرحله چهارم: شربت را به حلوا اضافه کنیددر این مرحله باید بلافاصله بعد از خاموش کردن شعله گاز، شربت را به حلوا اضافه کنید و مواد را به صورت مرتب هم بزنید تا شربت به خود مواد برود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوای اوماجمرحله پنجم: حلوا را آماده کنیدحلوا را دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید تا شربت به طور کامل یا حلوا مخلوط شود و حلوا بافت نرمی پیدا کند. در این مرحله می‌توانید بنا به سلیقه خودتان مقدار کمی شیره انگور به حلوا اضافه کنید.سپس شعله گاز را خاموش کنید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا حلوا برای ۵ دقیقه دم بکشد. بعد از ۵ دقیقه می‌توانید حلوا را در ظرف مناسب بریزید و با مقداری خلال پسته و گردوی خرد شده تزیین کنید.طرز تهیه حلوای ایرمیک با بستنیبرای تهیه حلوا ایرمیک می‌توانید به جای شربت مخصوص از مقداری بستنی نیز استفاده کنید.مواد لازم جهت تهیه حلوا ایرمیک با بستنی:شیر۱ و نیم لیوان فرانسوی دسته‌دارشکر۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارایرمیک یا آرد سمولینا۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارکره۷۵ گرممغز گردوی خرد شده۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دارپودر دارچینبه مقدار لازمبستنیبه مقدار لازممرحله اول: شربت را آماده کنیدبرای تهیه این حلوا ابتدا باید شیر و شکر را در قابلمه بریزید و بعد مقداری دارچین اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و مدام هم بزنید تا شکر کاملا در شیر حل شود.مرحله دوم: آرد را با کره تفت دهیددر ادامه مقداری کره در ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود. در ادامه ایرمیک یا آرد سمولینا را به کره اضافه کنید و برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.به خاطر داشته باشید که در این مدت باید مدام آرد را هم بزنید و مراقب باشید که آرد سمولینا زیاد تیره نشود.مرحله سوم: حلوا را آماده کنیددر ادامه پخت حلوای ایرمیک میان پر مجلسی باید گردوهای خرد شده را به حلوا اضافه کنید و مواد را به صورت مرتب هم بزنید. شربت شیر و شکر را در ۳ مرحله به مواد حلوا اضافه کنید و مواد را به سرعت هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.هر بار که شربت را اضافه می‌کنید، مواد را به خوبی هم بزنید و سپس مقدار دیگری شربت به حلوا اضافه کنید. در انتها باید شربت کاملا جذب آرد شود و حلوا بافتی روان پیدا کند.مرحله چهارم: بستنی را اضافه کنیدحلوا را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا کمی خنک شود. سپس یک قالب مناسب انتخاب کنید و کف آن را با کیسه فریزر بپوشانید. حلوا را در قالب بریزید و داخل آن را گود کنید.سپس داخل حلوای سرد شده مقداری بستنی بریزید. در ادامه مقداری حلوا روی بستنی قرار دهید و با پشت قاشق حلوا را فشار دهید تا سفت شود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوای عربی با شیر خشکمرحله پنجم: حلوا را آماده و سرو کنیدقالب را در فریزر قرار دهید تا حلوا کاملا سرد شود و بستنی داخل حلوا خودش را بگیرد. بعد از آماده شدن حلوا آن را از قالب خارج کنید و روی آن را با پودر پسته، پودر نارگیل و انواع مغزها تزیین کنید.فوت و فن‌های تهیه حلوا ایرمیک ترکیه‌ایدر ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه حلوا ایرمیک ترکیه‌ای اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.اگر به ایرمیک دسترسی ندارید می‌توانید برای تهیه حلوا ایرمیک از آرد سمولینا استفاده کنید.در پاسخ به این سوال که ایرمیک چیست باید بگوییم که ایرمیک به قسمت میانی گندم گفته می‌شود که از هر ۱۰۰ تن گندم می‌توان ۵ کیلو آرد ایرمیک تهیه کرد و از همین رو این آرد قیمت بیشتری نیست به دیگر انواع آرد دارد.ایرمیک به زبان فارسی به خالص‌ترین جوانه گندمی که هیچ سبوسی ندارد، گفته می‌شود. ایرمیک شبیه به آرد سمولینا است، اما سمولینا سبوس دارد و ایرمیک بدون سبوس است.برای تهیه حلوای ایرمیک ترکیه با بستنی می‌توانید از هر طعم بستنی که دوست دارید استفاده کنید.در صورتی که این حلوا را با بستنی سرو می‌کنید، حتما مقدار شکر کمی در حلوا استفاده کنید تا طعم آن بیش از حد شیرین نشود.برای تهیه این حلوا ترکی با شیر نیازی نیست آرد را به مدت طولانی تفت دهید. اما به خاطر داشته باشید که هر چقدر آرد بیشتر تفت بخورد، رنگ حلوای شما تیره‌تر می‌شود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا مرمری بوتیکیحلوا ایرمیک یک نوع حلوای مقوی با ظاهری شیک و طعمی بسیار لذیذ است که می‌توانید آن را به صورت ساده یا با بستنی تهیه کنید. طعم این حلوا با دیگر انواع حلوا متفاوت است و معمولا به صورت قالبی سرو می‌شود.اگر تجربه درست کردن این حلوای ترکی را دارید می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را در این مطلب از مجله آشپزی تک فانبا ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!