راه حلی طبیعی برای کاهش آلرژی بهاری با مصرف این محصولات غذایی
آلرژی فصلی در فصل بهار بیشتر به دلیل واکنش سیستم ایمنی به مواد حساسیتزا مانند گرده گیاهان رخ میدهد. برای کاهش علائم آلرژی، تغییر در سبک غذایی میتواند مفید باشد. به عنوان مثال، زنجبیل، مرکبات، زردچوبه، گوجه فرنگی، ماهیهای چرب و پیاز میتوانند به کنترل علائم آلرژی کمک کنند. مرکباتی مانند پرتقال، گریپفروت و لیموترش نیز میتوانند مشکلات تنفسی را کاهش دهند. امگا ۳ که در ماهی وجود دارد، میتواند مقاومت بدن در برابر آلرژی افزایش دهد. پیاز نیز به عنوان منبع کورستین، یک آنتیهیستامین طبیعی، میتواند علائم آلرژی را کاهش دهد. در نهایت، انتخاب غذاهای مناسب میتواند به مدیریت آلرژیهای فصلی کمک کند و علائم ناخوشایند این بیماری را کاهش دهد.
آلرژی فصلی که در فصل بهار بیشتر شایع است، زمانی رخ میدهد که سیستم ایمنی بیش از حد به مواد حساسیت زا مانند گرده گیاهان واکنش نشان دهد و منجر به احتقان، عطسه و خارش زیاد شود.
به گزارش ایسنا، تغییرات سبک غذایی گاهی ممکن است به کاهش مشکلات تنفسی و کنترل آلرژی کمک کند. افزودن برخی غذاها به رژیم غذایی سبب کاهش علائم مثل آبریزش بینی و چشم میشود که از جمله این مواد غذایی میتوان به زنجبیل، مرکبات، زردچوبه، گوجه فرنگی، ماهی سالمون وماهیهای چرب و پیاز اشاره کرد.
به طور مثال زنجبیل به کاهش علائم ناخوشایند آلرژی مثل تورم و تحریک در مجرای بینی و چشم و گلو کمک میکند، بنابراین چای زنجبیلی میتواند گزینه مناسبی برای این فصل و کنترل علائم آلرژی باشد.
در طول فصل آلرژی میتوان از مرکباتی همچون پرتقال، گریپ فروت، لیوم و لیموترش نیز استفاده کرد. استفاده از شربت لیمو یا افزودن آب لیمو ترش تازه به غذا و سالاد نیز میتوانند گزینه خوبی باشند. ماده فعال زردچوبه نیز که ضد التهاب شناخته شده است سبب کاهش تورم و تحریک ناشی از آلرژی میشود.
اگرچه هر وقت از ویتامین ث حرف میزنیم اسم مرکبات همیشه در ذهن ما میآید، اما گوجه فرنگی نیز تامین کننده ۲۶درصد از نیاز روزانه ما به این ویتامین است. لیکوپن موجود در گوجه فرنگی خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و سبب سرکوب التهاب میشود. لیکوپن در زمان پخت راحتتر در بدن جذب میشود بنابراین برای تقویت بیشتر میتوان گوجه فرنگی پخته شده را انتخاب کرد.
نکته مهم دیگر این است که امگا ۳ در ماهی میتواند مقاومت افراد را در برابر آلرژی بهبود بخشد. یک مطالعه جدید نشان داده که امگا۳ به کاهش باریک شدن راههای هوایی کمک میکند.
بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، پیاز نیز به عنوان عنصر اصلی طبخ هر غذایی و حتی بسیاری ازسالادها از جمله سالاد شیرازی اهمیت بالایی دارد و کورستین موجود در این ماده غذایی به عنوان یک آنتیهیستامین طبیعی عمل میکند و علایم آلرژی فصلی را کاهش میدهد. پیاز قرمز بیشترین غلظت کورستین را دارد و پس از آن پیاز سفید و پیازچه چنین ارزش غذایی را دارند. پخت و پز محتوای کورستین پیاز را کاهش میدهد بنابراین برای تاثیر حداکثری، خام مصرف شود.