آیا هر ایرانی یک دزد نرمافزار است؟
نصب ویندوز و برنامههای پرکاربرد برای یک کاربر ساده که نیاز چندانی به نصب نرمافزارهای تخصصی ندارد، در تمام دنیا حدود ۱۶ میلیون تومان خرج خواهد داشت. این رقم شامل قیمت نرمافزارهای ویندوز ۱۰، مجموعه آفیس، مدیریت فایلهای فشرده و مدیریت دانلود است. در ایران، اما امکان دانلود و نصب این نرمافزارها به صورت رایگان وجود دارد، به جای پرداخت هزینههای گزاف برای خرید آنها. به عنوان مثال، قیمت ویندوز ۱۰ در کشورهای خارجی حدود ۳۰۰ دلار است، اما با استفاده از فایلهای کرک، این هزینه به صفر میرسد. همچنین، نرمافزارهای مرورگر و پلیرها عموماً رایگان هستند، و برنامههای تخصصی مانند نرمافزارهای مهندسی با چند صد هزار تومان هم از طریق دانلود فایلهای کرک شده به دسترس هستند. این روش میتواند یک راهکار مقرون به صرفه برای کاربرانی با بودجه محدود باشد.
فرارو- نصب ویندوز و برنامههای پرکاربرد برای یک کاربر ساده که نیاز چندانی به نصب نرمافزارهای تخصصی ندارد، در تمام دنیا حدود ۱۶ میلیون تومان خرج خواهد داشت. این رقم تنها قیمت نرمافزارهای ویندوز ۱۰، مجموعه آفیس، مدیریت فایلهای فشرده و مدیریت دانلود است.
به گزارش فرارو؛ نرمافزارهای مرورگر و پلیرها هم رایگان هستند. آنهایی که نیاز به برنامههای تخصصی دارند، احتمالا علاوه بر هزینه ۱۶ میلیونی برای نصب ویندوز و برنامههای پرکاربرد باید برای هر کدام از نرمافزارهای مهندسی بین شش تا ۱۶۰ میلیون تومان هزینه کنند. در ایران، اما همهچیز با دانلود و نصب یک فایل کوچک و کمحجم رفع و رجوع میشود تا نیازی به پرداخت آن همه پول نداشته باشید: یک فایل چند مگابایتی که با نامهای کرک و فعالساز شناخته میشوند.
قیمت انواع سیستم عامل ویندوز
یک ویندوز ساده که بعد از نصب کردن آن در عرض چند دقیقه با فایلهای کرک به نسخه اصلی تبدیل میشوند، حدود ۳۰۰ دلار خرج دارند. ویندوز ۱۰ مایکروسافت با چنین قیمتی عرضه شده و اگر میخواستیم آن را از شرکت اصلی بخریم، با در نظر گرفتن دلار ۲۶ هزار تومانی احتمالا باید هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان پول پرداخت میکردیم!
ویندوز هشت در کشورهای خارجی ۲۰۰ دلار قیمت دارد و برای خرید آن باید حدود پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هزینه کرد. قیمت ۱۰۰ دلاری ویندوز هفت هم به پول ما رقمی حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان خواهد بود. همه این هزینهها با یک فایل چند مگابایتی به صفر میرسند. شرکتهای نرمافزاری داخلی که سیدیهای ویندوز را عرضه میکنند، قیمت ۲۰ تا ۳۰ هزار تومانی برای آن در نظر گرفتهاند.
قیمت انواع نرمافزارهای پرکاربرد
مجموعه مایکروسافت آفیس شاید پرکاربردترین نرمافزار باشد. اغلب بعد از نصب ویندوز، اولین برنامهای که نصب میکنند مجموعه مایکروسافت آفیس شامل ورد، اکسل، پاورپوینت و … است.
هزینه خرید این مجموعه در کشورهای خارجی حدود ۲۵۰ دلار است و اگر کسی بخواهد برای آن پول بدهد، احتمالا بودجه شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی کنار بگذارد.
این قیمت مربوط به نسخه پایه مجموعه آفیس ۲۰۱۹ است و قیمت نسخه حرفهای آن به ۴۴۰ دلار یعنی ۱۱ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان میرسد. آفیس ۲۰۱۶ کمی ارزانتر است.
نسخه پایه آن ۲۳۰ دلار معادل شش میلیون تومان و نسخه حرفهای یا پروفشنال ۴۰۰ دلار معادل ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد. نشرهای نرمافزار ایرانی نسخه کرک شده مجموعه آفیس را ۲۵ هزار تومان میفروشند و دانلود آن از سایتها رایگان است.
نرمافزارهای فشردهسازی فایلها که از پرکاربردترین آنها میتوان به Winrar و WinZip اشاره کرد، بودجه ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومانی لازم دارند. قیمت نرم افزار اورجینال Winrar در آمریکا ۲۱ دلار معادل ۵۵۰ هزار تومان است و نسخه اصلی نرمافزار WinZip با قیمت ۴۰ دلار معادل یک میلیون تومان فروخته میشود.
لپتاپ و کامپیوتر بدون نرمافزارهای PDF حسابی دردسرساز میشوند. Adobe flash player برای اجرای برنامههای فلش در مرورگرها رایگان است و حتی در کشورهای خارجی هم هزینهای ندارد.
نرمافزارهایی مثل Foxit reader برای اجرای فایلهای PDF شرایط مشابهی دارد، اما نرم افزار Adobe Acrobat Pro که نرمافزار تخصصی اجرا و تبدیل فایلهای PDF است، در کشورهای خارجی با قیمت ۴۵۰ دلار فروخته میشود. این رقم معادل حدود ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است.
پلیرها یا نرمافزارهای پخش فیلم مثل KMPlayer و VLC Media Player عموما رایگان هستند، اما در بین آنها برخی مثل JetAudio در حد پنج دلار قیمت دارند. البته همین پنج دلار به پول ما حدود ۱۳۰ هزار تومان است.
قیمت انواع نرمافزارهای مدیریت دانلود و اشتراک فایل
مرورگرها عموما رایگان هستند. گوگل کروم و موزیلا فایرفاکس را میتوان بدون پرداخت هزینه نصب کرد، اما نرمافزارهای لازم برای اینترنتگردی به مرورگرها محدود نمیشوند.
در حوزه اینترنت، نرمافزارهای مدیریت دانلود یکی از پرکاربردترینها هستند. طوری که IDM یا Internet Download Manager از پردانلودترین نرمافزارها در سایتهای ایرانی است.
همین نرمافزار پردانلود اگر قرار بود مثل دیگر کشورها پولی باشد، احتمالا باید برای خرید آن ۲۵ دلار معادل ۶۵۰ هزار تومان پول خرج میکردیم. بقیه نرمافزارهای مدیریت دانلود هم در همین محدوده قیمت دارند. مثلا Ant Download Manager در کشورهای خارجی ۲۲.۵ دلار معادل ۵۸۰ هزار تومان فروخته میشود.
نرمافزار uTorrnet برای دانلود فایلهای تورنت ۲۰ دلار معادل ۵۲۰ هزار تومان قیمت دارد و هزینه خرید نرمافزار Youtube Downloader به ۴۰ دلار معادل یک میلیون تومان میرسد.
نرمافزار TeamViewer از دیگر برنامههای پرکاربرد برای اشتراک صفحه کامپیوتر برای دیگر کاربران است. این نرمافزار حدود ۷۶۰ دلار قیمت دارد و یکی از گرانترین نرمافزارهای پرکابرد به حساب میآید. قیمت آن به پول ما رقمی بین ۱۹ تا ۲۰ میلیون تومان خواهد بود که با یک فایل کرک میتوان این هزینه را دور زد. TeamViwer آیپی کاربران ایرانی را مسدود کرده است.
نرمافزار Adobe Connect که با توجه به برگزاری کلاسهای غیرحضوری به فهرست نرمافزارهای پرکاربرد اضافه شده، ۵۵۰ دلار قیمت دارد و به پول ما حدود ۱۴، ۱۵ میلیون تومان خواهد بود. نرمافزاری که تعداد زیادی از دانشجویان برای شرکت در کلاسهای غیر حضوری آن را لازم دارند.
قیمت انواع نرمافزارهای آنتیویروس و امنیت
آنتیویروسهای ESET Smart Security و ESEST Nod32 Antivirus بسته به نسخه مورد استفاده بین ۴۰ تا ۶۰ دلار قیمت دارند. این یعنی اگر در کشورهای خارجی بخواهید از آنتیویروس ESET استفاده کنید، باید بین یک تا ۱.۵ میلیون تومان بودجه کنار بگذارید.
قیمت آنتیویروس Hitman Pro حدود ۲۵ دلار معادل ۶۵۰ هزار تومان است و آنتیویروس Avest، ۵۰ دلار معادل یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارد.
آنتیویروس Avira یکی از گرانترینها است و ۸۰ دلار معادل دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان فروخته میشود. با این حساب در کشورهای خارجی برای نصب آنتیویروس باید بین ۷۰۰ هزار تا دو میلیون تومان هزینه کرد.
نرمافزارهای امنیتی تنها آنتیویروسها و فایروالها نیستند. از جمله دیگر نرمافزارهای کاربردی این بخش میتوان به برنامههای قفل کردن پوشهها اشاره کرد. Gillisoft USB lock که برای رمزگذاری درگاه USB کامپیوتر و لپتاپ استفاده میشود حدود ۵۰ دلار معادل یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارد.Folder Guard برای رمزگذاری فولدرها ۴۰ دلار معادل یک میلیون تومان فروخته میشود و Folder Lock با کاربری مشابه، همین را دارد.
قیمت انواع نرمافزارهای ادوبی
نرمافزارهای مجموعه Adobe مثل فتوشاپ، ایلاستریتور، پریمیر، ایندیزاین و … که گرافیستها زیاد با آنها سروکار دارند، هر کدام ۳۰ دلار فروخته میشوند که به پول ما حدود ۷۰۰، ۸۰۰ هزار تومان است. این پایان ماجرا نیست.
برای فعالسازی این اپلیکیشنها لازم است تا کاربران اشتراک ماهانه Adobe CC بخرند. هر ماه اشتراک Creative Cloud حدود ۲۱ دلار معادل ۵۵۰ هزار تومان هزینه دارد و هزینه اشتراک سالانه آن به بین شش تا هفت میلیون تومان میرسد.
نسخههای قبلی نرمافزارهای Adobe CS بدون اشتراک بودند، اما قیمت آنها به حدود ۷۰۰ دلار معادل ۱۸ میلیون تومان میرسید. در بین این نرمافزارها، فتوشاپ و لایتروم برای ادیت عکس، ایلاستریتور برای طراحی و تصویرسازی، پریمیر و افترافکت برای ادیت فیلم، ایندیزاین و اینکپی برای صفحهآرایی و آئودیشن برای ادیت صدا کاربرد دارند.
قیمت انواع نرمافزارهای مهندسی
عنوان گرانترین نرمافزارهای دنیا، به برنامههای تخصصی مهندسی اختصاص دارد. استفاده از متلب به عنوان یکی از پرکاربردترین نرمافزارهای تخصصی ۲۵۰ دلار در کشورهای خارجی هزینه دارد که به پول ما رقمی حدود شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میشود. سالیدورکس یا SolidWorks از دیگر نرمافزارهای پرکاربرد مهندسی چهار هزار دلار قیمتگذاری شده است.
مهندسها در کشورهای خارجی برای استفاده از این نرمافزار حدود ۱۰۰ میلیون تومان هزینه میکنند! رقمی که قیمت پراید و تیبا برابری میکند. مجموعه نرمافزارهای AutoCAD که رشتههای مختلف مثل معماری، برق، مکانیک و عمران و … با آن سر کار دارند، دو هزار و ۱۰۰ دلار است و کاربران در کشورهای خارجی برای استفاده از آن باید حدود ۵۵ میلیون تومان هزینه کنند.
قیمت نرمافزار Wolframe Mathematica برای حل معادلات ریاضی، حدود ۳۰۰ دلار معادل هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است. CorelCAD برای طراحی صنعتی ۷۰۰ دلار معادل ۱۸ میلیون تومان قیمت دارد و قیمت نسخه کامل و پیشرفته Visual Studio برای برنامهنویسی و مهندسی نرمافزار شش هزار دلار معادل ۱۵۶ میلیون تومان است!
از جمله دیگر نرمافزارهای مهندسی میتوان به Sketchap برای معماری و عمران با قیمت ۷۰۰ دلار معادل ۱۸ میلیون تومان و SimLab Composer برای طراحی صنعتی و سه بعدی با قیمت ۱۵۰ دلار معادل چهار میلیون تومان اشاره کرد.
قیمت نرمافزارهای پرکاربرد با احتساب دلار ۲۶ هزار تومانی
نرم افزار
قیمت به دلار
قیمت به تومان
ویندوز ۱۰
۳۰۰ دلار
هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
ویندوز ۸
۲۰۰ دلار
پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
آفیس ۲۰۱۹ نسخه هوم
۲۵۰ دلار
شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
آفیس ۲۰۱۹ نسخه پروفشنال
۴۴۰ دلار
۱۱ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان
WinRar
۲۱ دلار
۵۰۰ هزار تومان
Win Zip
۴۰ دلار
یک میلیون تومان
Adobe Acrobat pro
۴۵۰ دلار
۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان
Internet Downlaod Manager
۲۵ دلار
۶۵۰ هزار تومان
Ant Downlaod Manager
۲۲.۵ دلار
۵۸۰ هزار تومان
uTorrent
۲۰ دلار
۵۲۰ هزار تومان
Youtube Downloader
۴۰ دلار
یک میلیون تومان
Tema Viewer
۷۶۰ دلار
۱۹ تا ۲۰ میلیون تومان
Adobe Connect
۵۵۰ دلار
۱۴ تا ۱۵ میلیون تومان
ESET Smart Security
۴۰ دلار
یک میلیون تومان
ESET nod32 Antivirus
۶۰ دلار
یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
Hitman Pro
۲۵ دلار
۶۵۰ هزار تومان
Avira
۸۰ دلار
دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان
Avest
۵۰ دلار
یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان
MatLab
۲۵۰ دلار
شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
SolidWorks
۴۰۰۰ دلار
۱۰۰ میلیون تومان
AutoCAD
۲۱۰۰ دلار
۵۵ میلیون تومان
Wolframe Methmatica
۳۰۰ دلار
هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
CorelCAD
۷۰۰ دلار
۱۸ میلیون تومان
Visual Studio
۶۰۰۰ دلار
۱۵۶ میلیون تومان
Sketchap
۷۰۰ دلار
۱۸ میلیون تومان
SimLab Composer
۱۵۰ دلار
چهار میلیون تومان