خوراکیهایی که به طول عمر ما کمک میکنند
سبک زندگی نامناسب و تغذیه نادرست میتواند عوارض منفی جدی بر روی سلامت بدن ما داشته باشد. با گذشت زمان، مشاهده کردهایم که بیماریهای غیر معمولی و خطرناک شروع به گسترش یافتهاند، و این به دلیل عواملی همچون عدم تحرک، تغذیه نامناسب، و استرس روزمره است. از این رو، توجه به رژیم غذایی سالم و سبک زندگی فعال و منظم میتواند به پیشگیری از این بیماریها و افزایش دوران عمر کمک کند.
مواد غذایی سالمی مانند انجیر، کلم پیچ، سیب، سیر و چای سبز میتوانند به بهبود وضعیت سلامت کمک کنند. انجیر حاوی پتاسیم، ویتامینها و فیبر است که به حفظ فشار خون و هضم مناسب غذا کمک میکند. کلم پیچ نیز مواد مغذی زیادی از جمله فیبر و ویتامین دارد و میتواند در پیشگیری از بیماریهای مختلف کمک کند. همچنین، سیب، سیر و چای سبز نیز از خواص درمانی و پیشگیری برخوردار هستند.
بنابراین، انتخاب مواد غذایی مناسب و راههایی برای حفظ سلامتی از اهمیت بالایی برخوردار است و میتواند به بهبود کیفیت زندگی و افزایش طول عمر کمک کند. این انتخابها میتواند در پیشگیری از بیماریهای خطرناک و غیر معمول موثر باشد.
سبک زندگی غلط، تغذیه اشتباه، عدم تحرک و استرس روزانه، از طول عمر ما کم میکند و زمینه را برای بیماریهای حاد و غیر معمول فراهم میکند. یکی از راههای پیشگیری از بیماریهای تهدید کننده سلامت عمومی بدن، تغذیه درست است.
به گزارش همشهری آنلاین، سپری کردن اغلب اوقات در جلوی صفحه تلویزیون یا نمایشگر کامپیوتر و صفحه موبایل بدون هیچگونه تحرک جسمانی، حذف وعدههای غذایی به دلیل فشار کاری و البته متوسل شدن به غذاهای ناسالم پس از ساعتها گرسنگی و لذت بردن از پرخوری به گونهای که گویی آخرین روزی است که غذا میخوریم از عوامل افزایش خطر برای سلامتی و ایجاد بیماریهای غیر معمول است. شاید پدربزرگها و مادربزرگهای ما در طول زندگیشان چیزی درباره بیماریهای غیر معمول دوران معاصر نشنیده باشند. با این حال شاید دانستن این نکته برایتان جالب باشد که تنها با ایجاد چند تغییر در سبک زندگی میتوانید چندین دهه به زندگی خود بیافزایید. غذاهای زیر را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید و خودتان شاهد تغییر باشید.
انجیر
پتاسیم، ویتامین A، C و K گرفته تا روی، آهن و منگنز. محتوای پتاسیم موجود در انجیر فواید زیادی دارد: به حفظ فشار خون کمک کرده و هضم مناسب غذا را تضمین میکند. همچنین حاوی فیبرهای غذایی است که معده را برای ساعات طولانیتری سیر نگه میدارد و از هوسهای غذایی ناسالم جلوگیری میکند. وجود اسیدهای چرب مانند امگا ۶، امگا ۳ و فنل در این میوه خطر ابتلا به بیماریهای عروق کرونر قلب را کاهش میدهد و در عین حال حرکت سالم روده را تضمین میکند.
کلم پیچ
کلم پیچ میتواند جایگزین مناسب غذایی برای علاقهمندان به سیب زمینی سرخ کرده باشد. کلم پیچ یکی از اعضای خانواده کلم است که استفاده از آن در ایران نیز متداول و مرسوم است، حتی در شیراز ما غذایی داریم که به طور سنتی با این نوع کلم درست میشود و کلم پلو نام دارد. کلم پیچ سرشار از مواد مغذی مانند ویتامینها، کلسیم، فیبر و آنتی اکسیدانها است. استفاده از کلم پیچ یک راه درمانی مکمل و عالی برای بیماریهای مختلف قلبی و حتی بیماریهای کشنده مانند سرطان است و میتوان آن را به روشهای مختلفی مصرف کرد چه به شکل سالاد، چه سوپ یا حتی خام. این سبزی همچنین یکی از بهترین منابع ویتامین K است و به پیشگیری از پوکی استخوان، که معمولا در زنان دیده میشود، کمک میکند.
سیب
به طور معمول در سبدهای میوهای که روی میزهای غذاخوری اکثر خانوادهها نگهداری میشوند، سیب یک پیش غذای عالی در نظر گرفته میشود که میتواند به سرعت میل درونی شما به غذا را کاهش دهد. این میوه سرشار از فیبر و آب است و به طور قابل توجهی به کاهش سطح کلسترول کمک میکند و میتواند خطر بیماریهای قلبی را کاهش دهد. فیبر محلول یا پکتین و اسید مالیک موجود در سیب هضم راحتتری را تضمین میکند و از یبوست پیشگیری میکند. همچنین وجود پلی فنولها در سیب باعث درمان دیابت میشود و از آسیب بافتی به سلولهای بتا در پانکراس جلوگیری میکند. سلولهای بتا در بدن انسان اغلب به دلیل دیابت آسیب میبینند و هیچ درمانی بهتر از مصرف منظم سیب برای رفع این نگرانی وجود ندارد.
سیر
ثابت شده که سیر دارای ترکیباتی است که خواص دارویی دارند. ترکیبات فعال موجود در سیر میتوانند فشار خون و سطح کلسترول و حتی علائم بدن درد و سرماخوردگی را کاهش دهند. بهترین راه برای مصرف سیر، خوردن دو حبه خام در روز با معده خالی است.
چای سبز
چای سبز یکی از سالمترین نوشیدنیهای سرشار از آنتیاکسیدانها و مواد مغذی است که در صورت مصرف منظم فواید زیادی به بدن میرساند. این نوشیدنی که به عنوان مکمل چربی سوز نیز شناخته میشود، به کاهش چربی بدن و تسریع متابولیسم (سوخت و ساز) کمک میکند. خوردن یک یا دو فنجان از این نوشیدنی شگفت انگیز با داشتن اثر محافظتی در برابر رشد سلولهای سرطانی به مبارزه با سرطان کمک میکند. وجود آنتی اکسیدانهای قوی این امر را ممکن کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد. ترکیب مفید دیگری به نام کاتچین در چای سبز وجود دارد که آن را به ماده غذایی موثری در درمان بیماریهای مرتبط با مغز تبدیل میکند. این نوشیدنی اثر مثبت بر نورونها ایجاد میکند، عملکرد مغز را بهبود میبخشد و از آن در برابر آلزایمر محافظت میکند.