پنج گروه غذایی جادویی برای لاغری و کاهش وزن شما!
دکتر مایکل موزلی، خبرنگار و نویسندهای است که با معرفی روشهای تغذیه مختلف، توانسته است مردم را به سمت سبک زندگی سالم و کاهش وزن هدایت کند. او اخیراً رژیم غذایی ۵:۲ (روزه متناوب پنج دو) و رژیم غذایی ۸۰۰ کالری را به جامعه معرفی کرده است. او تأکید دارد که پنج گروه غذایی اصلی برای کاهش وزن و رسیدن به وضعیت سلامت مناسب بسیار مهم هستند.
از جمله سبزیجات غیرنشاسته مانند کلم بروکلی، اسفناج و گل کلم، روغن زیتون، لبنیات پر چربی، مغزها و دانهها و پروتئینهای بدون چربی اهمیت زیادی برای سلامتی دارند. این مواد غذایی حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و مواد مغذی ضروری هستند که به کاهش کلسترول، پیشگیری از دیابت نوع دو و به هضم غذا کمک میکنند.
روغن زیتون نیز به عنوان یک منبع چربی مفید شناخته شده و استفاده از آن به جای سایر چربیها مانند کره و مارگارین، باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، فشارخون و افسردگی میشود. این روش تغذیه با توجه به تحقیقات جدید، یک روش کارآمد برای حفظ سلامتی و کاهش وزن است.
دکتر مایکل موزلی، نویسنده و مجری بیبیسی که رژیم غذایی ۵:۲ (روزه متناوب پنج دو) را به مردم معرفی و آن را محبوب کرد و رژیم غذایی ۸۰۰ کالری را که ترکیبی از روزهداری متناوب و غذا خوردن به شیوه مدیترانهای است، طراحی کرد، پنج گروه غذایی را معرفی میکند که با گنجاندن آنها در رژیم غذایی روزانه میتوانید وزنتان را کاهش دهید.
به گزارش نیویورکپست، موزلی بر مصرف سبزیجات غیرنشاستهای، روغن زیتون، لبنیات پرچرب، مغزها و دانهها و همچنین پروتئین بدون چربی تاکید فراوان دارد.
این روش تغذیه که نوامبر ۲۰۲۲ در وبسایت thefast ۸۰۰.com منتشر شده بود، هفته گذشته در روز چهارم مارس، یعنی روز جهانی چاقی، بازنشر شد.
سبزیجاتی که موزلی ترجیح میدهد، عبارتاند از: کلم بروکلی، اسفناج، گل کلم، خیار و بادمجان. زیرا این سبزیجات مجموعهای از ویتامینها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی مهم مانند فیتوکمیکالها [ترکیبات شیمیایی مفید برای سلامتی که به صورت طبیعی در گیاهان وجود دارد]را دارند که در کاهش سطح کلسترول و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ موثرند و در عین حال به هضم غذا کمک میکنند. موزلی حتی میگوید که هنگام محاسبه کالری مصرفی روزانه، لازم نیست کالری این سبزیجات را هم بشمارید.
روغن زیتون را هم میتوان بهعنوان سس سالاد یا سس کنار برخی غذاها (دیپ) استفاده کرد. به گفته موزلی، روغن زیتون یک «چربی مفید» است، زیرا ترکیبات ضدالتهابی مانند اسید اولئیک، اسیدهای چرب امگا ۳ و پلیفنول دارد.
او میگوید: «این ماده غذایی آثار افسردگی را کاهش میدهد، به سلامتی روده کمک میکند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی و فشار خون را کاهش میدهد.»
در سال ۲۰۲۲، نتیجه پژوهشی در دانشگاه هاروارد نشان میدهد در مدت ۲۸ سالی که این پژوهش انجام شد، خطر مرگ در افرادی که روزانه فقط نصف قاشق چایخوری روغن زیتون مصرف میکردند، ۱۹ درصد کمتر از افرادی بود که این کار را نمیکردند.
محققان معتقدند روغن زیتون باید جایگزین کره، مارگارین و مایونز شود.