تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راهنمایی برای خرید اندروید باکس؛ سرگرمی و کنترل تلویزیون خانه به شیوه‌ی هوشمند!

پخش‌کننده های اندروید باکس یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای تبدیل تلویزیون معمولی به یک تلویزیون باهوش و هوشمند است. انواع مختلف از این دستگاه‌ها از شرکت‌های مختلفی عرضه می‌شوند و هر یک دارای ویژگی‌ها و قیمت‌های متفاوتی هستند. از جمله محصولات مناسب که می‌توان به آنها اشاره کرد عبارتند از: هوما A1000، شیائومی Mi Box S، جی پلاس T95S1، تسکو TAB-100 و سینماتیو Prime.

هوما A1000 از پردازنده RK3328 استفاده می‌کند و قابلیت پخش فیلم‌های 4K و HDR را داراست. شیائومی Mi Box S از سیستم‌عامل اندروید TV نسخه 8.1 استفاده می‌کند و قابلیت‌های کاملی برای نصب برنامه‌ها و بازی‌ها دارد. جی پلاس T95S1 و تسکو TAB-100 نیز امکانات مشابه دارند اما قیمت‌های مقرون به صرفه‌تری دارند. سینماتیو Prime دارای پردازنده Cortex H6 است که عملکرد بهتری نسبت به دیگر دستگاه‌ها دارد.

با توجه به ویژگی‌ها و قیمت‌های مختلف دستگاه‌های اندروید باکس، انتخاب بهترین مدل برای خانه خود ممکن است چالشی باشد. اما هر یک از این دستگاه‌ها قابلیت‌های منحصر به فردی دارند که می‌توانند تجربه تماشای تلویزیون و استفاده از اپلیکیشن‌ها را بهبود بخشید. به هر صورت، انتخاب بهترین پخش‌کننده اندروید باکس بستگی به نیاز‌ها و سلیقه شما دارد.

فرارو- تعطیلات عید و روز‌های قرنطینه تنها مواقعی هستند که آدم جرات پیدا می‌کند درباره خرید محصولی لوکس مثل اندروید باکس حرف بزند. در تعریف ساده این دستگاه آمده که می‌تواند تلویزیون‌های معمولی و غیرهوشمند را به یک دستگاه باهوش و جذاب تبدیل کند، اما به‌نظر ما الان همه به یکی از این دستگاه‌ها نیاز دارند، چون می‌تواند سینمای خانگی‌تان باشد، می‌تواند تلویزیون‌تان باشد، می‌تواند مسابقات فوتبال نمایش داده شده در اپ‌هایی مثل آیو و آنتن یا فیلم و سریال‌های موجود رو فیلمو و فیلم‌نت و فیلم‌گردی و… را پخش کند و حتی اگر یک دسته بازی بلوتوث بخرید، اندروید باکس می‌تواند متواضعانه در نقش کنسول بازی خانگی ظاهر شود. چی بهتر از این؟ اگر اندروید باکس همیشه یک دستگاه لوکس بوده که خریدش را به آدم‌های پرحوصله و جوان‌تر‌ها توصیه می‌کردیم، این روز‌ها با توجه به اینکه جوان‌تر‌ها بیشتر در خانه هستند، سیاست همیشگی‌مان را کمی تغییر می‌دهیم و پیشنهاد می‌کنیم لطفی به‌سایر اعضای خانواده کنند و با خرید، نصب و راه‌اندازی یک دستگاه اندروید باکس به‌معنای واقعی کلمه تلویزیون خانه را به اختیار خود درآورند. 1- پخش‌کننده هوما مدل A1000
 

 
هوما یک اندروید باکس پیشرفته ایرانی است که می‌تواند با اتصال به اینترنت تمام سرویس‌دهنده‌های ایرانی پخش آنلاین فیلم را پشتیبانی کند. علاوه براین امکان نصب کلی اپلیکیشن اندرویدی را خواهید داشت. این دستگاه از پردازنده RK3328 بهره می‌برد که تلاش کرده‌اند در کنار یک حافظه‌موقت دو گیگابایتی سرعت قابل قبولی داشته باشد. دستگاه حافظه ذخیره‌سازی 16 گیگابایتی دارد که مثل بقیه دستگاه‌های اندرویدی نصف آن توسط سیستم‌عامل اشغال شده، اما می‌توانید با کمک حافظه‌های جانبی از جمله حافظه‌های فلش و هاردیسک‌های اکسترنال براساس میل و نیاز خودتان میزان حافظه را افزایش دهید. هوما با کمک دو درگاه USB، یک شیار کارت حافظه، یک خروجی HDMI، کابل AV و امکان اتصال wifi با دنیا ارتباط برقرار می‌کند. یک اتصال بلوتوث هم برای وصل کردن چیزی مثل کنترل موس یا دسته بازی بدون سیم وجود دارد تا اگر دلتان خواست کنترل دقیق‌تری روی عملکرد‌ها داشته باشید خیال‌تان راحت باشد. از مهم‌ترین نقاط قوت پخش‌کننده هوما باید به پشتیبانی از استاندارد جدید 4K و HDR اشاره کرد. البته که برای استفاده از این امکان لازم است تلویزیون شما هم بتواند فیلم‌هایی با این استاندارد را پخش کند. چیزی که هوما را از بقیه دستگاه‌های پخش‌کننده و حتی نمونه‌های ایرانی متمایز می‌کند سرمایه‌گذاری نسبتا زیادی است که تولیدکننده روی آن انجام داده است. یعنی شرکت همین حالا مشغول توسعه انواع نرم‌افزارهاست تا هوما تنها یک پخش‌کننده تلویزیونی باقی نماند. به‌عنوان مثال آن‌ها یک برنامه سوپرمارکت تدارک دیده‌اند تا صاحب هوما بتواند وسط فیلم دیدن چیپس و ماست و ماءالشعیر هم سفارش دهد. استفاده از سیستم‌عامل اندروید TV به‌جای اندروید معمولی روی این دستگاه تجربه‌کاربری تمیزی نصیب مشتری می‌کند.
 
قیمت: حدود 700 هزار تومان2- پخش‌کننده شیائومی مدل Mi Box S
 

 
اگر بخواهیم روی بهترین پخش‌کننده موجود در بازار ایران انگشت بگذاریم، احتمالا همین محصول شیائومی را انتخاب می‌کنیم. Mi Box S. شیائومی به‌شرط اینکه نسخه گلوبال آن را خریده باشید از همه‌نظر کامل است. یادتان باشد در بازار نسخه‌های مخصوص چین هم وجود دارد. طراحی و ساخت دستگاه از همه‌نظر چشمگیر است. پردازنده Cortex-A53 بامعماری 64 بیتی تقریبا همانی است که روی بعضی موبایل‌ها وجود دارد. همچنین برای داشتن عملکردی روان‌تر یک حافظه‌موقت دو گیگابایتی داخل دستگاه قرار داده‌اند و، چون قصد داشته‌اند خیال مشتری کاملا راحت باشد از اندروید TV نسخه 8.1 استفاده کرده‌اند. اگر Mi Box S. را به‌عنوان پخش‌کننده فیلم در نظر بگیریم می‌تواند تمام فرمت‌های تصویری موجود در بازار را پشتیبانی کند. وضعیت نصب برنامه‌ها و بازی‌ها نیز کاملا مشخص است. شما قادر هستیدت هر بازی و اپلیکیشنی را مستقیم از خود پلی استور دریافت کنید. همچنین با نصب برنامه کافه‌بازار به کلی اپ ایرانی هم دسترسی خواهید داشت. یکی از مهمترین قابلیت‌های این دستگاه ریموت کنترل ساده و کاربردی آن است که در عین حال ظاهری شیک دارد. اگر میل‌تان کشید می‌توانید ریموت حرفه‌ای‌تر یا حتی دسته بازی هم به دستگاه متصل کنید و از Mi Box S. به‌عنوان یک کنسول سرگرمی برای اجرای بازی‌های موبایلی بهره ببرید. نقطه ضعف بزرگ و غیرقابل چشم‌پوشی این دستگاه به‌جز کمیاب بودن، قیمت بالا و تقریبا غیرمنطقی آن است.
قیمت: حدود یک میلیون تومان3- پخش‌کننده جی پلاس مدل T95S1
 

جی پلاس در ادامه تلاش برای ایجاد یک برند کامل، علاوه بر تلویزیون و یخچال و لباسشویی و… یک دستگاه اندروید باکس هم ساخته است. به‌عنوان یک ایرانی باید چنین اتفاقی را دوست داشته باشیم، اما وقتی قرار است پول خرج کنیم حق بدهید با وسواس دست به‌انتخاب بزنیم. اولین چیزی که توی ذوق می‌زند استفاده از اندروید قدیمی به‌عنوان سیستم عامل است. حداقل فعلا خبری از ارتقا سیستم‌عامل نیست. چیزی که آدم را بیشتر دل‌چرکین می‌کند انتخاب اندروید معمولی به‌جای اندروید TV است. به‌خاطر این سهل‌انگاری موقع اتصال دستگاه به تلویزیون در بعضی اپلیکیشن‌ها شاهد یک صفحه عمودی خواهیم بود. چاره حل این مشکل نصب یک برنامه اضافی است که باعث چرخش صفحه‌نمایش به حالت افقی می‌شود. راه‌حل جدی که توسط خود نمایندگی ارائه شده نصب اندروید TV است. کاری که خودشان می‌توانستند از همان ابتدای کار انجام دهد و باعث شوند پخش‌کننده جی پلاس را بیشتر دوست داشته باشیم. به‌هرحال همین پشتیبانی گلدیران را باید یک امتیاز مثبت در نظر بگیریم. همچنین می‌توان از کنترل‌های پیشرفته ساخت خود جی‌پلاس برای داشتن تجربه‌کاربری بهتر استفاده کرد ضمن اینکه وجود حافظه‌موقت دو گیگابایتی عملکرد سریع دستگاه را تضمین می‌کند. یادتان باشد تنها مدل‌های کمی هستند که با حافظه‌موقت چهار گیگابایتی عرضه می‌شوند و این نمونه‌ها بیش از دو میلیون تومان قیمت دارند. پس دو گیگ حافظه‌موقت برای پخش‌کننده جی‌پلاس کافی است.
 
قیمت: حدود 520 هزار تومان4- پخش‌کننده تسکو مدل TAB-100
 

 
تسکو مجموعه‌ای از لوازم جانبی کامپیوتر و موبایل تولید می‌کند. آن وسط چندتایی پخش‌کننده صوتی و تصویری هم در منوی خود دارد که این وسط TAB-100 چشم ما را گرفته است. پخش‌کننده تسکو این کار را با استفاده از اندروید 9 انجام می‌دهد. اگر از این چیز‌ها سردربیاورید می‌دانید داشتن یک اندروید تازه چقدر لذت‌بخش است. منتها مشکلات کلافه‌کننده با تسکو TAB-100 از لحظه‌ای شروع می‌شود که پولش را پرداخت کرده باشید، آن را از جعبه بیرون بیاورید و با زدن آدابتور برق دستگاه را به‌تلویزیون متصل کنید. همان اول کار کیفیت ساخت بدنه ناامیدکننده به‌نظر می‌رسد. همین کیفیت پایین در ساخت کنترل دستگاه هم وجود دارد طوری که مثلا برای متوقف کردن فیلم تقریبا باید التماس کنید و کنترل را دقیقا سمت چشمی روی دستگاه بگیرید. بعضی نمونه‌های موجود در بازار توسط خود تسکو با یک موس بی‌سیم عرضه شده است. آن‌هایی که این بسته را خریداری کرده‌اند می‌گوید خوشحالی‌شان دوام چندانی نداشته، چون کیفیت این موس پایین است. با این‌حال ما پیشنهاد می‌کنیم خرید این بسته را به‌دلایل اقتصادی کنار نگذارید، چون تسکو این موس را واقعا به‌عنوان هدیه داخل جعبه گذاشته و قیمت محصول تفاوتی با نمونه‌های بدون موس که قبلا ساخته شده‌اند ندارد. عوض چنین وسواس‌هایی پیشنهاد می‌دهیم یک ایرموس بخرید تا از شر کنترل بی‌کیفیت خلاص شوید. از نظر فنی پخش‌کننده تسکو کاملا مشابه بقیه دستگاه‌های دیگر است. یعنی پردازنده Cortex 53 دارد و عملکرد آن با استفاده از دو گیگابایت حافظه‌موقت تقویت شده است. خریداران دو تا پورت USB، یک خروجی HDMI و امکان اتصال بلوثوثی با کمک دانگل مخصوص را هم دارند. به‌عنوان نقطه ضعف می‌خواهیم به‌شکایت کاربران در مورد ضعف اتصال wifi اشاره کنیم. همین افراد گفته‌اند با برقراری اتصال به‌صورت LAN توانسته‌اند بخشی از مشکل را حل کنند، ولی درنهایت به‌نظر ما با توجه به موضوع قیمت، پخش‌کننده تسکو از بقیه رقبا شکست می‌خورد و نمی‌تواند به دل خریداران راه پیدا کند.
 
قیمت: حدود 700 هزار تومان5- پخش‌کننده سینماتیو مدل Prime
 

 
سخت‌افزار پخش‌کننده سینماتیو شباهت زیادی به بقیه رقبا دارد. دو گیگابایت حافظه‌موقت برای تضمین سرعت عملکرد و 16 گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی که در عمل نصف آن در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. از نظر نرم‌افزاری هم پخش‌کننده سینماتیو به اندروید نسخه 9 مجهز است که قبلا مشابهش را در بقیه محصول تسکو دیده بودیم. راستش این ظاهر قضیه است و اگر دقیق شویم، می‌توانیم چیز‌های بهتری درباره Prime پیدا کنیم. مثلا پردازنده Cortex H6 چهار هسته‌ای از نظر فنی عملکرد بهتری نسبت به پردازنده دیگر دستگاه‌ها دارد. این اتفاق باعث شده ما پخش‌کننده Prime سینماتیو را برخلاف میل‌مان داخل فهرست‌مان جا دهیم. بزرگترین مشکل این دستگاه ظاهر نسبتا زمخت آن است. لبه‌های کاملا تیز و چهارگوش ساخته شده‌اند و حتی به‌نظر م‌رسد لوگوی دستگاه را به‌زور روی بدنه چسباند‌ه‌اند. کنترل دستگاه واقعا روی اعصاب است. اگر بتوانید با التماس کنترل پخش‌کننده تسکو را راضی به‌کار کردن کنید، این یکی به‌هیچ صراطی مستقیم نیست. حتی شاید از شدت خشم مجبور شوید آن را سمت دیوار پرت کنید و مطمئن باشید خرید یک ایرموس تنها راه خلاصی از شر آن است.
 
قیمت: حدود 700 هزار تومان

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!