تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

جدیدترین اپلیکیشن‌های هوشمند پرداخت آنلاین قبض برق

قبض‌های خدماتی از جمله برق، آب، گاز و تلفن هم‌اکنون دیگر به‌صورت کاغذی صادر نمی‌شوند، و قرار است سایر قبوض هم به‌صورت الکترونیکی ارسال شوند. با این تغییر جدید، حدود یک هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی انجام خواهد شد، اما این تغییرات ممکن است برای برخی از مشترکان بیشترین دردسر را ایجاد کند.

برای پرداخت قبوض خدماتی، اپلیکیشن‌های مختلفی وجود دارند که کمک بزرگی به مدیریت و پرداخت قبوض انجام می‌دهند. اپلیکیشن‌هایی مانند قبضینو، سبزپرداز، دیجی‌پی، همراه بانک تجارت و آپ از جمله برنامه‌های معروفی هستند که امکانات متنوعی برای مدیران خدمات عمومی فراهم می‌کنند.

اپلیکیشن قبضینو یک سامانه مبتنی بر وب است که امکان استعلام و پرداخت قبوض مختلف را فراهم می‌کند. همچنین، امکان مدیریت قبوض برق، آب، گاز، تلفن همراه و ثابت را دارد. بر خلاف این، اپلیکیشن سبزپرداز امکانات متنوعی را برای مدیریت و پرداخت قبوض فراهم می‌کند، از جمله امکان مشاهده قبوض غیر‌خدماتی مانند خلافی خودرو.

اپلیکیشن‌های دیجی‌پی و همراه بانک تجارت هم امکانات مشابهی برای مدیریت قبوض ارائه می‌دهند، اما تفاوت‌هایی در ویژگی‌های هر اپلیکیشن وجود دارد که باید مورد بررسی دقیق‌تر قرار گیرد.

با این تغییرات و امکانات الکترونیکی، اکنون مشترکان می‌توانند بدون نیاز به دریافت قبض کاغذی، همه قبوض خود را به راحتی مدیریت و پرداخت کنند. این اپلیکیشن‌ها همچنین امکاناتی برای دریافت پیامک‌های اطلاع‌رسانی درباره قبوض و جلب توجه به پیامک‌های مربوط به قبوض را فراهم می‌کنند.

فرارو- صدور قبض کاغذی برق از اول مهرماه امسال در سراسر کشور متوقف شده است. گفته می‌شود این کار قرار است برای بقیه قبض‌های خدماتی انجام شود و قبض آب در اولویت حذف قرار دارد. همین روز‌ها است که با قبوض آبی رنگ هم خداحافظی کنیم و آن را کنار قبوض زردرنگ برق به کلکسیون خاطراتمان اضافه کنیم. با اجرای کامل طرح حذف قبوض کاغذی، حدود رقم عجیبی در حد هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی اتفاق می‌افتد، اما بالاخره دردسر‌هایی هم برای مشترکان درست می‌شود، چون همین اول کار به‌این روش عادت ندارند. راهنمای ساده زیر کمک می‌کند بهترین روش پرداخت الکترونیکی قبض‌ها را پیدا کنید.
ماموران شرکت برق در هر خانه‌ای که رفتند، یک کاغذ روی در چسباندند و مشترکان را راهنمایی کردند. در این راهنما که به صورت یک اینفوگرافی طراحی شده، سرشماره ۱۰۰۰۱۵۲۱ برای دریافت قبوض برق اعلام شده است. مشترکان برق باید شناسه قبضشان را در قالب «۱*شناسه قبض» به سرشماره اعلام شده پیامک کنند و هر ماه منتظر پیامک شرکت برق بمانند تا به آن‌ها مبلغ قبض، شناسه قبض و شناسه پرداخت اعلام شود و از راه‌های مختلف برای پرداخت قبوض استفاده کنند.
 
علاوه بر پیامک می‌توان از از اپلیکیشن‌های کیف پول یا مدیریت قبوض هم استفاده کرد که تعدادشان روز به‌روز در حال افزایش است. می‌توانید همه قبض‌هایتان را در چنین اپلیکیشن‌هایی ثبت کنید و هر موقع قبض جدید رسید، آن را پرداخت کنید. بعضی اپلیکیشن‌ها هم راه دیگری را برای کمک به فرآیند پرداخت قبوض به کار گرفته‌اند. آن‌ها از شما اجازه مطالعه پیامک‌هایتان را می‌گیرند، تا هر موقع پیامک شرکت برق رسید، توجهتان را جلب کنند. با استفاده از این اپلیکیشن‌ها، به محض دریافت پیامک برق، حتی اگر مثل پیامک‌های تبلیغاتی از کنار آن‌ها عبور کنید، اپلیکیشن برای شما اخطار می‌فرستد.قبضینو؛ نمره ۹ از ۱۰اپلیکیشن قبضینو، یکی دیگر از اپلیکیشن‌های تخصصی برای مدیریت قبض است. قبضینو قبل از اینکه یک اپلیکیشن باشد، یک سامانه مبتنی بر وب است که با مراجعه به سایتتان می‌توانید هر کدام از قبوض خدماتی مثل قبض آب، برق، گاز، تلفن همراه، تلفن ثابت و حتی خلافی خودرو را استعلام کنید. همچنین با ایجاد حساب کاربری در سایت قبضینو می‌توانید سابقه پرداخت قبوض و استعلام آن‌ها را در سامانه قبضینو مشاهده کنید.
سامانه قبضینو علاوه بر سایت، اپلیکیشن موبایلی هم برای مدیریت قبوض دارد که روی هر دو سیستم‌عامل اندروید و IOS قابل اجرا است. یکی از مشکلاتی که همان لحظه اول در استفاده از این اپلیکیشن با آن روبرو می‌شوید، پیامک تایید شماره تلفن همراه است. طوری که این پیامک با تاخیر خیلی زیادی برای شما ارسال خواهد شد. یکی دیگر از مشکلات طراحی ظاهری نه چندان مطلوب اپلیکیشن قبضینو است که بر عکس سایت از UI/UX خوبی برخوردار نیست.
 
یکی از نقاط قوت قبضینو پاسخگویی به سوالات کابران در سایت این سامانه است. طوری که در هر کدام از صفحات کاربران می‌توانند مشکلات خود در استفاده از اپلیکیشن را اعلام و منتظر پاسخ اپراتور بمانند. به علاوه اینکه گفتگو بین کاربران و اپراتور سامانه برای عموم قابل مشاهده است و با مطالعه آن‌ها می‌‎توان فهمید که دیگر کاربران چه تجربه‌ای در استفاده از اپلیکیشن و سایت قبضینو دارند. سبزپرداز؛ نمره هشت از ۱۰اپلیکیشن سبزپرداز قبل از شرکت برق برای حذف قبوض کاغذی پیش قدم شده بود. از سال ۹۵ این اپلیکیشن برای مدیریت و پرداخت قبوض به بازار آمد. در این اپلیکیشن می‌توانید با ثبت شماره شناسه قبض، آخرین قبضتان را استعلام و پرداخت کنید. این اپلیکیشن محدود به قبض برق نیست. برای مدیریت و پرداخت قبوض تلفن همراه، تلفن ثابت، آب، گاز و خلافی خودرو هم می‌توانید روی این اپلیکیشن حساب باز کنید.
اپلیکیشن سبز پرداز امکان فعال‌سازی دریافت پیامک برای دیگر قبوض خدماتی را هم دارد. برای مثال با ثبت شماره اشتراک گاز در اپلیکیشن، سر ماه قبض گاز برایتان پیامک می‌شود. خدمات اپلیکیشن سبزپرداز محدود به مدیریت و پرداخت قبوض نیست. این اپلیکیشن می‌تواند کمک زیادی به آپارتمان‌نشین‌ها و به خصوص صاحب‌خانه‌ها بکند. طوری که در این اپلیکیشن می‌توانید به عنوان صاحب‌خانه، اطلاعات واحد‌های مختلف آپارتمان را ثبت کنید. در چنین حالتی قبوض مشترک و شارژ ساختمان ماهانه بین واحد‌ها تقسیم می‌شود و در نهایت می‌توان سهم هر کدام از واحد‌ها از پرداخت قبوش و شارژ ساختمان را در اپلیکیشن مشاهده کرد. با این کار دیگر نیازی نیست هر بار برای دریافت مبلغ قبض به صورت حضوری سراغ مستاجر‌ها بروید. این اپلیکیشن قابلیت اجرا روی هر دو سیستم‌عامل اندروید و iOS را دارد.
تنها مشکل اپلیکیشن سبزپرداز این است که سایت این برنامه صرفا برای معرفی اپلیکیشن طراحی شده و نمی‌توان از خدمات آن به صورت اینترنتی و از طریق سایت استفاده کرد. برای همین نتوانسته از ما نمره کامل بگیرد. دیجی‌پی؛ نمره هفت از ۱۰اپلیکیشن کیف پول دیجی‌پی در بین اپلیکیشن‌های مختلف سرعت بیشتری برای پوشش این خدمت داشت. طوری که همان روز‌های اول کاربران این اپلیکیشن با پیامک دیجی‌پی مواجه شدند که به آن‌ها ارائه خدمت استعلام و پرداخت قبوض بعد از حذف قبوض کاغذی را اطلاع داده بود.
با استفاده از اپلیکیشن دیجی‌پی می‌توان همه قبوض خدماتی از جمله قبض آب، برق، گاز، تلفن همراه، تلفن ثابت یا حتی قبوض مربوط به سازمان امور مالیاتی و جریمه راهنمایی و رانندگی را پرداخت کرد. باید توجه داشته باشید که این اپلیکیشن امکان استعلام قبوض آب، برق و گاز را با ثبت شناسه قبض برای کاربر فراهم کرده است. با توجه به اینکه این اپلیکیشن یک کیف پول به حساب می‌آید، تنها بخشی از خدمات آن به استعلام و پرداخت قبوض اختصاص دارد. همین موضوع باعث شده این اپلیکیشن برای کاربری که صرفا می‌خواهد قبوض خود را مدیریت و پرداخت کند، کمی گیج‌کننده به نظر برسد. برای همین است که در رتبه‌بندی ما بین اپلیکیشن‌های موجود برای مدیریت و پرداخت قبوض نمره کامل کسب نکرده است. همراه بانک تجارت؛ نمره سه از ۱۰بانک تجارت احتمالا اولین بانکی باشد که امکان استعلام و پرداخت قبوض بعد از حذف قبض کاغذی را در اپلیکیشن تلفن همراه خود ایجاد کرده. طوری که با بروزرسانی اپلیکیشن همراه کارت بانک تجارت از منو پرداخت قبوض گزینه جدید ظاهر شده است. کاربران همراه بانک تجارت می‌توانند با دادن اجازه مشاهده پیامک‌ها به این اپلیکیشن، قبوضی که به آن‌ها پیامک شده را مشاهده و پرداخت کنند. طوری که این اپلیکیشن به صورت خودکار بعد از دریافت اجازه از شما، پیامک‌هایتان را مطالعه و پیامک‌های مربوط به قبض را پیدا می‌کند. باید توجه داشته باشید که این اپلیکیشن امکان مدیریت قبوض را ندارد و قبض‌های خانه در آن ذخیره نمی‌شوند. برای همین امتیاز کمی از رتبه‌بندی اپلیکیشن‌ها دریافت کرده است. آپ؛ نمره یک از ۱۰کیف پول آپ دیگر اپلیکیشنی است که در آن امکان پرداخت قبوض غیرکاغذی وجود دارد. البته این را صرفا با مشاهده منو اپلیکیشن می‌توان فهمید. کیف پول آپ انگار که امکان استعلام قبوض برق را فراهم کرده، اما در دسترس کاربران نگذاشته است. چراکه هر بار گزینه پرداخت قبض برق را انتخاب می‌کنیم، با پیغام خطا مواجه می‌شویم. برای همین است که اپلیکیشن آپ کمترین امتیاز را در این گزارش دریافت کرده است.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!