راز تهیه حلوا اوماج گرگانی؛ به سبک سنتی و شیک
حلوا اوماج گرگانی یکی از حلواهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که طعم منحصر به فرد و طرز تهیه خاصی دارد. این حلوا از مواد اصلی زردچوبه استفاده میکند که به آن طعم و رنگ خاصی میدهد. همچنین میتوانید از محلول زعفران نیز برای تهیه شهد استفاده کنید.
برای تهیه این حلوا، ابتدا شهد را تهیه کرده و سپس مواد خشک را با هم ترکیب کرده و بهصورت گلولههای ریز درآورده و خشک میکنید. سپس این مخلوط را بهصورت مرحله به مرحله با روغن گرم میپزید. پس از پخت این حلوا را با خلال بادام یا پسته تزیین کرده و برش میدهید.
برای بهتر شدن طعم و قوام حلوا، میتوانید از مقدار کمی شیره انگور یا شیره خرما بهجای شکر استفاده کنید. همچنین برای بهتر شدن طعم میتوانید از روغن مایع بهجای روغن حیوانی یا کره استفاده کنید.
حلوا اوماج گرگانی یک خوراک خوشمزه و مقوی است که با دنیای طعم و رنگ خودش شما را شگفتزده خواهد کرد. امیدوارم با دنبال کردن این روش مرحله به مرحله، بتوانید این حلوا را بهخوبی درست کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید.
حلوا اوماج گرگانی یکی از قدیمیترین و سنتیترین حلواهایی است که طرز تهیه متفاوتی نسبت به سایر حلواها دارد. در دستور اصلی این حلوا از زردچوبه استفاده میشود؛ اما برخی آن را با محلول زعفران جایگزین میکنند.ما امروز در این بخش از تک فانبلاگ طرز تهیه حلوا اوماج گرگانی با زردچوبه را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.طرز تهیه حلوا اوماج گرگانیمدت زمان آماده سازی تهیه این حلوا ۹۰-۱۲۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است.درجه سختی تهیه این حلوا در دستهبندی متوسط قرار دارد. مواد لازم جهت تهیه حلوا اوماج گرگانی:آرد۱ پیمانهشیر۱/۲ پیمانهزردچوبه۱ قاشق غذاخوریروغن مایع۱/۲ پیمانهشکر۱ پیمانهآب۱ پیمانهگلاب۱/۲ پیمانهزعفران۱ قاشق غذاخوریمرحله اول: آماده سازی شهددر اولین مرحله برای تهیه این حلوا بسیار خوشمزه از شهد شروع میکنیم.باید شکر را درون قابلمه مناسبی بریزید. آب را به آن اضافه کنید و قابله را روی حرارت متوسط قرار دهید تا دانههای شکر کاملاً در آب حل شوند.مرحله دوم: افزودن گلاب و زعفراندر دومین مرحله برای تهیه شهد باید محلول زعفران را به گلاب اضافه کنید و ترکیب را به خوبی به هم زنید.حال ترکیب معطر و خوشرنگ حاصل شده را به قابلمه شکر و آب اضافه کنید و مواد را در حد مخلوطشدن به هم زنید.۵-۷ دقیقه ای زمان دهید تا شهد روی حرارت بماند و کمی غلیظ شود سپس حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار گذارید.مرحله سوم: ترکیب آرد سفید و زردچوبهدر مرحله سوم به سراغ مواد خشکتان روید.باید آرد سفید و زردچوبه را درون ظرف مناسبی با هم ترکیب کنید.مرحله چهارم: افزودن شیردر چهارمین مرحله شیر به دمای محیط رسیده را کمکم به ترکیب آرد و زردچوبه اضافه کنید و مدام به هم زنید تا ترکیب آرد و زردچوبه به شکل گلوله درآید.مواد را بین دو دستتان بگیرید و دستانتان را به هم ماساژ دهید تا به گلوله به گلولههای کوچکتری تبدیل شوند و مواد حالت خرده نان به خود گیرد.مواد فوق را از غربال رد کنید، گلولههایی که از الک رد شدهاند را کنار گذارید و مجدد دانههای باقیمانده را الک کنید.باید کل محتوای آردی شکل را به ۳ دسته تقسیم کنید. دانههای آرد بسیار ریز، متوسط و درشت.هر دسته را جداگانه درون ظرف مناسبی بریزید و سینیها را در دمای محیط ۲-۳ روز قرار دهید تا آرد به خوبی خشک شود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا زرده به روش اصیل همدانیمرحله پنجم: گرم کردن روغندر مرحله پنجم درون تابه مناسبی روغن را بریزید و تابه را روی حرارت کم قرار دهید.ابتدا آردهای درشت را به روغن اضافه کنید و ۵ دقیقه تفت دهید تا آردها کمی رنگ گیرند، سپس آرد دانه متوسط را اضافه کنید و مجدد ۵ دقیقه به تفت دادن ادامه دهید تا آرد درجه متوسط نیز کمی رنگ گیرد.در آخر آرد دانه ریز را به ترکیب فوق اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر همه آردها را با هم روی شعله گاز حرارت دهید.مرحله ششم: افزودن شهددر ششمین مرحله شهدی را که آماده کردهاید به ترکیب درون تابه اضافه کنید و مدام به هم زنید تا شهد با آردهای درون تابه به خوبی ترکیب شود.مواد را کاملاً به هم زنید تا حلوا منسجم شود و شکل گیرد.مرحله هفتم: پخت حلوا اوماجدر هفتمین مرحله دمکنی یا پارچه تمیز آشپزخانهای روی درب تابه گذارید و درب تابه را ببندید.۶۰-۹۰ دقیقه زمان دهید تا حلولا با حرارت کم بپزد.پس از گذشت زمان اعلام شده حلوا را در ظرف سرو بریزید و روی آن را به خوبی صاف کنید.حال حلوا را با خلال بادام یا پسته به دلخواه تزیین کنید و با کمک چاقوی تیزی به ابعاد دلخواهتان برش زنید.این حلوا بسیار خوشمزه و مقوی است، اگر به دنبال چشیدن طعمهای جدید و متفاوت هستید از امتحان کردن طعم این حلوا غافل نشوید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا ایرمیک ترکیهایفوت و فنهای تهیه حلوا اوماج گرگانیدر ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه حلوا اوماج گرگانی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.میتوانید مقداری شیره انگور یا شیره خرما را با شکر درون دستور جایگزین کنید.روغن حیوانی یا کره را میتوانید با روغن مایع درون دستور جایگزین کنید.برای خوشمزه تر شدن حلوا بهتر است آن را در تابه یا قابلمه مسی بپزید.پیشنهاد میکنیم که حتما این حلوای خوشمزه را طبق روشی که در این مطلب از مجله آشپزی تک فانبرایتان شرح دادیم، تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.