تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

گیاهی با اندازه شیر گاو که غنی از پروتئین است

بررسی‌ها نشان داده است که حدود 68 درصد جمعیت جهان حساسیت به مصرف لاکتوز دارند، در حالی که تولید صنایع لبنی از بزرگترین عوامل انتشار گازهای گلخانه‌ای است که بر تغییرات آب و هوایی تأثیر می‌گذارد. بنابراین، دانشمندان به دنبال جایگزین‌های گیاهی برای لبنیات استوار هستند و به تازگی به جستجوی آنها پرداخته‌اند.

در این راستا، بامبو به عنوان یک جایگزین موثر برای شیر گاو مطرح شده است. بامبو به عنوان یک گیاه قدیمی و سریع‌رشد، پتانسیل زیادی برای ارائه منبع غذایی پایدار و مغذی دارد و می‌تواند به تأمین نیازهای غذایی جمعیت رو به افزایش جهان کمک کند.

بامبو دارای پروتئین بالا، اسیدهای آمینه ضروری، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است که برای سلامتی بسیار مفید است. همچنین، خواص ضد اکسیدانی آن می‌تواند از رادیکال‌های آزاد و بسیاری از بیماری‌های مزمن جلوگیری کند.

در نهایت، بامبو به عنوان منبع خوبی از ترکیبات زمینه‌ای برای تولید محصولات غذایی مانند ترشی، تخمیر، یخچالی و غذاهای تخصصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه می‌تواند نقش مهمی در تقویت اقتصاد محلی و ارائه غذاهای پایدار برای جامعه ایفا کند.


در حالی که تقریباً ۶۸ درصد از جمعیت کره زمین به لاکتوز حساسیت دارند، صنایع لبنی یکی از بزرگترین عوامل انتشار گاز‌های گلخانه‌ای نیز هستند، چیزی که به طور قابل توجهی بر تغییرات آب و هوایی تأثیر می‌گذارد.
به گزارش ایسنا، این موضوع، دانشمندان در سراسر جهان را بر آن داشته است تا خارج از چارچوب فکر کنند و به دنبال جایگزین‌های گیاهی برای لبنیات به خصوص شیری باشند که شبیه به شیر گاو است. اکنون پژوهشگران با وجود در دسترس قرار داشتن شیر‌های گیاهی جایگزین مانند شیر بادام، شیر جو دوسر، شیر بادام هندی، شیر سویا و شیر فندق، به منبعی ناشناخته یعنی بامبو رسیده‌اند.
بامبو قدیمی‌ترین و سریع‌رشدترین گیاه روی زمین است. پژوهشگران می‌گویند بامبو پتانسیل زیادی دارد و نقشی کلیدی در ارائه یک منبع غذایی پایدار و مغذی برای جمعیت رو به رشد جهان ایفا می‌کند.
پروتئین مشابه با شیر گاو
به نظر می‌رسد شاخه‌های بامبو فواید زیادی برای سلامتی دارند. آن‌ها سرشار از پروتئین بالا مشابه شیر گاو هستند.
یک مطالعه جدید که در مجله معتبر Trends in Food Science & Technology منتشر شده است، نشان می‌دهد که پروتئین آن در مقایسه با بسیاری از غلات از نظر حجم بالاتر است.
این مطالعه در چین به رهبری وو لیانگرو، نویسنده مسئول این مقاله و پژوهشگر مرکز تحقیقات ملی بامبو چین انجام شده است.
در این مطالعه آمده است که بامبو، یک منبع طبیعی دست کم گرفته شده است که در آینده می‌تواند یک غذای اصلی بالقوه باشد.
نویسندگان این مطالعه می‌گویند: بامبو پتانسیل منابع غذایی پایدار را ارائه می‌دهد و فرصت‌هایی را برای تجارت و صادرات ایجاد می‌کند که می‌تواند به رشد اقتصاد‌های محلی کمک کند.
این مطالعه نشان داد که بامبو علاوه بر کمک به پیشگیری از بیماری‌هایی مانند چاقی، دیابت و سرطان، مزایای سلامتی قابل توجهی دارد، زیرا آنتی اکسیدان‌ها و فواید ضد میکروبی ارائه می‌کند.
به گفته پژوهشگران، شاخه‌های بامبو دارای هفت اسید آمینه از ۹ اسید آمینه ضروری مورد نیاز انسان هستند.
اسید آمینه بالا و آهن
در کمال تعجب، شاخه‌های بامبو حاوی مقادیر بیشتری از آمینو اسید نسبت به سایر سبزیجات مانند هویج، کرفس و کلم هستند. ضمن اینکه میزان آهن آن نیز بیشتر از اسفناج و کدو تنبل است.
علاوه بر این، این مطالعه اشاره کرد که بامبو منبع خوبی از کربوهیدرات‌ها مانند فیبر‌های غذایی است، چربی کمی دارد و منبع خوبی از ویتامین‌های مختلف است.
دانشمندان می‌گویند که این غذا حاوی ترکیباتی است که رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد. رادیکال‌های آزاد سلول‌هایی هستند که منجر به آسیب سلولی می‌شوند که اغلب با پیری نیز مرتبط است.
در این مقاله آمده است: فعالیت آنتی اکسیدانی یکی از مهم‌ترین عملکرد‌های شاخه‌های بامبو است.
لیانگرو می‌گوید: شاخه‌های بامبو سرشار از پروتئین، فیبر غذایی، مواد معدنی، ویتامین‌ها و انواع مواد فعال زیستی هستند.
به گفته دانشمندان، این گیاه را می‌توان به روش‌های مختلفی از جمله ترشی انداختن با نمک، تخمیر، خشک کردن، کنسرو کردن یا تازه پختن مصرف کرد. حتی می‌توان آن را منجمد یا آبگیری کرد.
همچنین بامبو را می‌توان به اجزای مختلفی تبدیل کرد تا «مواد غذایی کاربردی» مانند فیبر رژیمی ساخت که به غذا‌هایی مانند محصولات پخته شده و ماست‌ها اضافه شود تا تقویت شوند.
بامبو به طور گسترده در کشور تایلند استفاده می‌شود و یکی از غذا‌های معروف با آن، کاری قرمز تایلندی با مرغ و شاخه‌های بامبو است.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!