راز پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی با مصرف این دانه شگفتانگیز!
محصولات سویا به دلیل حاوی پروتئین گیاهی، فیبر و فیتواستروژن بودن، میتوانند در کاهش شاخصهای بیماریهای قلبیعروقی و دیابت نوع ۲ مؤثر باشند. اثرات مثبت مصرف سویا در این بیماران شامل کاهش سطح تری گلیسرید، کلسترول تام، لیپوپروتئین کمکالری و پروتیئن واکنشی C است.
مطالعات نشان دادهاند که افزایش مصرف محصولات سویا میتواند به پیشگیری و مدیریت دیابت نوع ۲ کمک کند. همچنین، مصرف مقادیر بالای محصولات سویا میتواند به کاهش قند خون ناشتا در افراد مبتلا به این نوع دیابت منجر شود.
بنابراین، تغذیه مناسب با تأکید بر مصرف محصولات سویا میتواند از پیشرفت بیماریهای قلبیعروقی و دیابت نوع ۲ جلوگیری کرده و برای بهبود وضعیت سلامتی افراد مبتلا به این بیماریها مؤثر باشد. اصلاحات سبک زندگی و تغذیه مناسب از جمله راههای موثر برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی در این افراد میباشد.
مصرف محصولات سویا به طور قابل توجهی سبب کاهش تری گلیسرید و کلسترول تام در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ میشود.
به گزارش ایسنا، دیابت نوع ۲ کنترل نشده با هیپرگلیسمی، التهاب مزمن و دیسلیپیدمی همراه است و با گذر زمان میتواند منجر به عوارض میکروواسکولار مانند نفروپاتی، نوروپاتی و رتینوپاتی شود. همچنین دیابت نوع ۲ دارای عوارض ماکروواسکولار مانند تصلب شرایین و بیماریهای قلبی و عروقی دارد.
«خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی» و «مرگ و میر ناشی از علل قلبی و عروقی» در میان افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به سایر افراد حدود ۲ برابر است. به طور قطع، اصلاح سبک زندگی مانند رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی و پرهیز از سیگار میتواند از دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبیعروقی جلوگیری کند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، سویا سرشار از پروتئین گیاهی، فیبر و فیتواستروژن است. نتایج برخی از مطالعات بیانگر این است که افزایش محصولات سویا بر افزایش مصرف سویا به منظور پیشگیری و مدیریت دیابت نوع ۲ تأکید میکند.
مصرف محصولات سویا مانند پروتئین سویا، لوبیای سویا و شیر سویا به طور قابل توجهی سبب کاهش تری گلیسرید، کلسترول تام، لیپوپروتئین کمکالری و پروتیئن واکنشی C در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ میشود. همچنین مصرف مقادیر بالای سویا (بیش از ۳۰ گرم در روز) میتواند قند خون ناشتا را در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ به طور قابل توجهی کاهش دهد.