آیا التهاب مفاصل و تغذیه رابطهای دارند؟
نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است که مصرف برخی از غذاهای سالم میتواند با آرتریت و التهاب در ارتباط باشد. این تحقیق حاکی از این است که تریپتوفان، یک اسید آمینه مهم که در بسیاری از مواد غذایی گیاهی و پشتیبانی میشود، میتواند منجر به آرتریت شود. بر اساس یافتههای این تحقیق، تریپتوفان که در غذاهایی مانند گوشت، لبنیات، و آجیلها یافت میشود، میتواند با شرایط ناتوانکنندهای که منجر به درد و التهاب در مفاصل میشود، مرتبط باشد. دانشمندان بر این باورند که مصرف مقدار کمتری از این اسید آمینه، مثل رژیم غذایی مدیترانهای، به سلامتی بهتر کمک کند و بهبود آرتریت را تسریع کند. این تحقیقات تاکنون اولین تلاشهایی بوده است که بیان میکند که مصرف غذاهای خاص میتواند در پیشگیری و درمان آرتریت موثر باشد. به عنوان مثال، رژیم غذایی مدیترانهای با ویژگیهای ضد التهابی میتواند به میکروبیوم روده کمک کند و التهاب را کاهش دهد. این یافتهها ممکن است بهعنوان یک پایه درمانهای آینده برای آرتریت مورد استفاده قرار گیرند. گامهای بعدی این تحقیقها ممکن است بهطور مشخص تر نشان دهند که چگونه میتوان این فرایند را کنترل کرد و به بهبود سلامتی مفید تریپتوفان کمک کرد.
نتایج پژوهش جدید نشان میدهد که آرتریت و التهاب با مصرف برخی از غذاهای سالم مرتبط است.
به گزارش ایسنا، تریپتوفان اسید آمینه ضروری است که در بیشتر گوشتها، لبنیات و آجیلها یافت میشود و نتایج پژوهش کنونی نشان میدهد که این اسید آمینه موجود در غذاهایی که هر روز مصرف میکنیم، میتواند منجر به آرتریت شود.
دانشمندان آمینو اسیدی به نام تریپتوفان را که در گوشت، لبنیات، آجیل و سایر غذاها وجود دارد با شرایط ناتوان کنندهای که باعث درد و التهاب در مفاصل میشود را مرتبط دانستهاند. آنان پیشنهاد کردند که برنامه غذایی با مقدار کمتری از این اسید آمینه مانند رژیم غذایی مدیترانهای، ممکن است برای سلامتی بهتر باشد.
به گفته دانشمندان دانشگاه کلرادو ایالاتمتحده، تریپتوفان به بدن ما کمک میکند تا موادی مانند پروتئینها و مواد شیمیایی که پیامها را از طریق سیستم عصبی ارسال میکنند را بسازد، اما گاهی اوقات، باکتریهای معده ما آن را به ماده شیمیایی التهابی تبدیل میکنند که سیستم ایمنی را برای آرتریت آماده میکند.
این اسید آمینه در غذاهایی مانند گوشت گاو، مرغ، شیر، آجیل، دانهها، غلات کامل و لوبیا یافت میشود. دانشمندان این تحقیق میخواستند بدانند، چگونه ماده غذایی که معمولا برای ما مفید است میتواند منجر به بیماریهایی شود که درد و تورم مانند آرتریت روماتوئید ایجاد کند.
دانشمندان به موشها آنتیبیوتیکهایی برای از بین بردن میکروبیوم آنها دادند سپس متوجه شدند که وقتی تریپتوفان به ایندول که در مدفوع یافت میشود، تجزیه شود، موشها در سلولهای تی خود واکنشی ایجاد میکنند که التهاب بیشتری به همراه خواهد داشت.
کریستی کوهن، دانشیار این دانشگاه اظهار کرد: مشخص شده است که میکروبیوم باکتری موجود در روده ما میتواند تریپتوفان را به موارد جانبی تجزیه کند. برخی از آنها ضد التهابی هستند، اما ما برخی را با علل التهابی آن مرتبط میدانیم.
ما اولین افرادی هستیم که مشخص میکنیم، کدام محصولات در ایجاد التهاب نقش دارند و چگونه این کار را انجام میدهند. محققان امیدوارند که یافتههای آنان که در ماه دسامبر در مجله تحقیقات بالینی منتشر شده است، بتواند کلید درمانهای آتی آرتریت باشد.
دکتر کوهن افزود: اگر تریپتوفان به سلولهای بدن ما برخورد کند، تمایل دارد به محصولات ضدالتهابی تجزیه شود و در مقابل زمانی که به سلولهای باکتریایی برخورد میکند التهاب بیشتری ایجاد خواهد کرد.
تحقیقات آینده ما روشهایی در این مورد خواهد بود که چگونه میتوان این مورد را درمان و تعادل را حفظ کرد تا تریپتوفان به سمت مسیر ضد التهابی حرکت کند.
به نظر میرسد رژیم غذایی غنی از فیبرهای گیاهی و گوشت بدون چربی -رژیم غذایی مدیترانهای – میکروبیوم را به حالت سالمتری سوق میدهد، بهطوریکه شما خواص ضد التهابی تریپتوفان را دریافت کنید. به نظر میرسد رژیم معمولی غربی بیشتر به سمت مسیر التهابی است.
او گفت: ما مرحله در معرض خطر را بررسی کردهایم، جایی که میتوانیم افرادی که احتمالا در چند سال آینده به آرتریت روماتوئید مبتلا شوند را براساس نشانگرهای خون شناسایی کنیم.
کوهن بیان کرد: برخی دادهها وجود دارد که نشان میدهد ما میتوانیم در آن دوره مداخله و از بیماری جلوگیری کنیم، اما هنوز کاملا مطمئن نیستیم که راههای مناسب مداخله چیست.