آشنایی والدین با هزینه خرید کنسولهای بازی: اطلاعات اساسی برای والدین در مورد هزینه های خرید کنسولهای بازی
در تابستان و هنگام تعطیلی مدرسهها، فروش کنسولهای بازی و بازیهای ویدئویی افزایش مییابد. این موضوع ممکن است به این دلیل باشد که والدین ترجیح میدهند بچههای خود را با بازیهای ویدئویی سرگرم کنند. اما باید توجه داشت که حتی اگر هزینه کنسولها و بازیها بالا باشد، راههای دیگری نیز برای سرگرمی بچهها وجود دارد. مثلاً میتوان کنسولهای دست دوم یا قدیمیتری مانند آتاری یا سگا را خریداری کرد. همچنین بازیهای هک/کرک شده نیز میتوانند گزینه خوبی برای سرگرمی با هزینه کمتر باشند. به همین ترتیب، اگر نمیخواهید مقدار زیادی پول برای خرید کنسول و بازی صرف کنید، میتوانید به دنبال گزینههای ارزانتر و مناسبتر دیگر بگردید. همچنین توجه به سلیقه و نیاز بچهها و جستجو برای گزینههای متنوع میتواند به انتخاب بهتر و مطمئنتر منجر شود.
فرارو- بازار فروش کنسولهای بازی و بازیهای ویدئویی همزمان با شروع تابستان و تعطیلی مدرسهها رونق میگیرد. لابد، چون کلی پدرومادر ترجیح میدهند عوض وقت گذاشتن برای بچههایشان، او را با یک بازی ویدوئویی جلوی تلویزیون سرگرم کنند. ایده بدی نیست؛ ها؟ از صمیم قلب آرزو میکنم آنچه قرار است در این گزاش بخوانید باعث ترس و وحشت شما شود. عبرت بگیرید و بفهمید بچهها به خانواده و دوستان واقعی بیشتر نیاز دارند. برای شروع باید بدانید سرگرم کردن بچهها با بازیهای ویدئویی ممکن است تا ۱۴ میلیون تومان خرج روی دستتان بگذارد. لابد خیلیهایتان میدانید این هزینه به شرط خرید یک مجموعه کامل شامل خود کنسول پلیاستیشن ۴ سونی، یک جفت دسته کنترلر، عینک واقعیت مجازی، دوربین و حسگرهای حرکتی، بازی و بازیها است و میتوان کار را با بودجه کمتری بست. چیزی در حدود سه، چهار میلیون تومان. حالا که داریم با هم صمیمی میشویم بگذارید بگویم لازم نیست حتما کنسول بهروز و جدیدترین مدل را خرید. علاوه بر گزینه انتخاب مدلهای دستدوم، نمونه آکبند و نو بسیاری از کنسولهای قدیمی را هم میتوان همین حالا در بازار پیدا کرد. فکرش را بکنید! بیش از ۲۰ سال از عمر کنسولهایی مثل میکرو، سگا و آتاری میگذرد و اگر یکی از آنها را برای بچهتان بخرید هم کلی پول صرفهجویی کردهاید، هم بخشی از خاطرههای نوستالژیک خودتان زنده میشود. پلن A؛ بدون مرز و محدودهمحبوبترین کنسول بازی حال حاضر ایران بدون شک Playstation 4 محصول شرکت سونی است. چون بهروز است و به راحتی میتوان برای آن بازی پیدا کرد. البته ارزش دیسکهای اورجینال بازی برای پلیاستیشن ۴ حدود یک میلیون تومان است، اما باید بدانید بازیهای این کنسول را میتوان به شکل هک/کرک شده (واژه مودبانه غیرقانونی از دیدگاه کپیرایت جهانی) تهیه کرد. مثلا به جای پرداخت ۱۰ میلیون تومان برای حدود ۱۰ تا بازی در ایران میتوان ۲۰۰ هزار تومان ناقابل هزینه کرد! پس با این تصور غلط که هزینه بازیهای پلیاستیشن گران است، بچهها و خودتان را از آن محروم نکنید.
موضوع بعدی میتواند قیمت خود کنسول باشد. ارزانترین نمونه آکبند حال حاضر سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان فروخته میشود. با این پول به شما کنسول پلیاستیشن ۴ مدل اسلیم با حافظه ۵۰۰ گیگابایتی میفروشند. همین کنسول با حافظه یک ترابایتی، حدود ۴۰۰ هزار تومان گرانتر است. حالا یک مدل قویتر به اسم پلیاستیشن Pro داریم با حافظه یک ترابایت که دستکم پنج میلیون تومان خرج روی دستتان میگذارد. برای اینکه مجموعه کامل شود و بتوانید با آن در خانه دو نفری سرگرم شوید باید یک دسته کنترل هم بخرید. قیمت آن ۵۰۰، ۶۰۰ هزار تومان میشود و در نهایت هم ۲۰۰ هزار تومان بدهید و ۱۰ تا بازی هک شده روی کنسول نصب کنید و لذتش را ببرید. خرج شما چقدر شد؟ در کمترین حالت چهار میلیون و ۴۰۰ هزار تومان! بعضیها آن را عدد زیادی میدانند، اما هنوز میخواهند کنسولی به روز داشته باشند. این گروه میتوانند به سراغ ایکس باکس One ساخت مایکروسافت بروند. قیمت ارزانترین نمونه این کنسول دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است و اگر برایش یک دسته کنترل اضافی با بهای ۵۰۰ هزار تومان بخرید، میتوانید با هزینه ۲۰۰ هزار تومانی پرداختی برای بازیهای هک شده، شادی بچهها را در تابستان با سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تامین کنید.پلن B؛ پدر و مادرهای حساسبگذارید با هم صادق باشیم. وقتی پای خرید کنسول بازی وسط بیاید در خیلی مواقع مسئله تنها پول و محدودیت سقف بودجه نیست. پدرومادرهای زیادی نمیخواهند بچههایشان را در جهانی ناشناخته و ناایمن با هیولاهای ترسناک و بازیهای خشن تنها بگذارند. برای رفع این دسته نگرانیها، روی همان کنسولهای پلی استیشن و ایکس باکس میتوان بازیهای مناسب هر گروه سنی را تهیه کرد. همچنین دستهای از تولیدکنندگان، سخت سرگرم تولید کنسولهایی متناسب با سن و سال نوجوانها هستند که پرچمدارشان نینتندو. این شرکت محصولی به اسم Switch عرضه میکند. روی این کنسول میتوان سوپر ماریو (قارچخور) یا سونیک بازی کرد. شرط میبندم همهشان برای بچهها پر از جذابیت و هیجان است. به کسی نگویید اگر خودتان روزی هوس تجربه بازیهای متناسب با گروه سنی خودتان را کرد، میتوانید آنها را روی همین کنسول تجربه کنید. حالا وقتش رسیده درباره قیمت Switch حرف بزنیم. چهار میلیون پول وسط بگذارید.پلن C؛ نمیخواهم خیلی پول بدهمترکیبی از انگیزهها میتواند شما را به خواندن این بخش از گزارش بکشاند. مثلا انگیزه مالی، احساس مسئولیت تربیتی و دست آخر خاطرهبازی (نوستالژی). امسال دو تا از تولیدکنندههای قدیمی محصولات سابقشان را در قالبی جدید عرضه کردهاند. سونی Play Station Classic را دارد و نینتندو کنسول «نینتندو کلاسیک مینی» را. هر دوتایشان بازیهای خاطرهانگیز قدیمی را دوباره مهمان خانههایمان میکنند و برای این کار خرج زیادی روی دستمان نمیگذارند. مثلا اگر نینتندو کلاسیک بخرید، ۲۱ بازی به شکل پیشفرض رویش نصب شده است. کل این مجموعه حدود ۸۰۰ هزار تومان خرج روی دستتان میگذارد. قطعا یک مجموعه عالی برای نوجوانها و به طور خاص دخترها خواهد بود.
وضع پلیاستیشن کلاسیک به مراتب بهتر است. برای این کنسول باید ۶۰۰، ۷۰۰ هزار تومان پول بدهید. ۲۰ تا بازی هم روی حافظه آن نصب کردهاند. خدا خیرشان بدهد!پلن D؛ گزینههایی باز هم ارزانتربه کسی نگویید، اما کنسولهای قدیمیتر، کمخطرتر و ارزانتر را میتوان در بازار پیدا کرد. بعضیهایشان از نظر ظاهری شباهت زیادی به سگا Mega Drive دارند. حتی میتوان کارتریجهایشان را خرید و بازیهای بیشتری تجربه کرد. این کنسولها را به شکل آکبند و نو بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان میفروشند.
همچنین اگر سری به بازار دستدومها بزنیم میتوان چیزهایی هیجانانگیزتر پیدا کرد. مثلا ما روی دیوار تعدادی کنسول آتاری پیدا کردیم. فروشندهها میگویند نو نیستند، اما کاملا تمیز و قابل استفاده باقی ماندهاند. قیمتشان حدود ۱۰۰ هزار تومان است. حتی میتوان دستههای خاطرهانگیز خلبانی و گوشتکوبی آتاری را پیدا کرد. میکرو و سگا تا دلتان بخواهد در بازار دستدومها فراوان است. اگر چه بعضیهایشان متعلق به افرادی است که آنها را در قالب لوازم آنتیک و عتیقه قیمتگذاری کردهاند، اما در نهایت میتوان با ۴۰۰، ۵۰۰ هزار تومان صاحبشان شد. عشق است دیگر؛ کسی جلودارش نیست.