کدام غذا باعث افزایش وزن شما میشود؟ نان یا برنج؟
برنج و نان دو مورد از مهمترین منابع انرژی برای بدن انسان هستند و مصرف آنها در تغذیه روزانه افراد بسیار رایج است. اما در مورد تعداد کالری موجود در هرکدام از این مواد غذایی، نظرات متفاوتی وجود دارد. بر اساس جداول رسمی، میزان کالری برنج با نوع و نحوه پخت آن اختلاف دارد، در حالی که نان سفید و نان سبوسدار از لحاظ کالری تقریبا مشابه هستند.
در حالی که متخصصان تغذیه به مصرف متعادل این دو ماده غذایی توصیه میکنند، دکتر هاشمی بر این باور است که چاقی نباید به نان و برنج انتساب داده شود، بلکه مهم است که چقدر از آنها مصرف شود. او بر این باور است که واحدهای مصرف نشده از این مواد غذایی میتواند تاثیر بسزایی در کنترل وزن داشته باشد.
بنابراین، برای حفظ سلامتی و کنترل وزن، مهم است که مصرف نان و برنج به میزان مناسب و در چارچوب یک رژیم غذایی سالم صورت گیرد.
آنچه که درباره میزان کالری برنج و نان وجود دارد، شاید پاسخ مهمی برای این سؤال باشد.
به گزارش خبرآنلاین، مثلا طبق جدول کالری مواد غذایی سازمان کشاورزی آمریکا (USDA) مقدار کالری انواع برنجها به شرح زیر است:
۱۰۰ گرم برنج سفید پخته شده ۱۳۰ کیلوکالری انرژی دارد.
۱۰۰ گرم برنج سفید بخاپز ۱۲۹ کیلو کالری انرژی دارد.
۱۰۰ گرم برنج قهوهای پخته شده ۱۱۱ کیلوکالری انرژی دارد.
کالری ۱۰۰ گرم نان سفید ۲۶۵ کیلوکالری و کالری ۱۰۰ گرم نان سبوسدار ۲۵۲ کیلوکالری است.
اما دکتر محمد هاشمی، دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران نظر متفاوتی دارد.
او با تاکید براینکه در طبقهبندی مواد غذایی واحدها هستند که تعیین کننده میزان چاق کنندگی مواد غذایی هستند، میگوید: بر ابن اساس هر ٥ قاشق برنج معادل یک کف دست نان کالری دارد، پس ما نمیتوانیم انگشت اتهام را برای اضافه وزن به سمت نان یا برنح معطوف کنیم.
او ادامه میدهد: بلکه بستگی به این دارد که از آن ماده غذایی به چه میزان استفاده کنیم و در واقع واحدهای آن ماده غذایی بیان کننده میزان کالری دریافتی بدن ما هستند.