تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

چالش تشخیص تصاویر هوش مصنوعی: چگونه می‌توان تفاوت بین تصاویر واقعی و ساخته شده توسط هوش مصنوعی را تشخیص داد؟

هوش مصنوعی یکی از فناوری‌های پرکاربرد و جذاب در دنیای دیجیتال است، که به زندگی افراد خدمات مختلفی ارائه می‌دهد. اما همچنین این فناوری می‌تواند منجر به ایجاد مشکلاتی نیز شود. از این رو، برای تشخیص عکس‌های ساخته شده توسط هوش مصنوعی از عکس‌های واقعی، می‌توان از چند راهکار ساده استفاده کرد.

در این راهکارها به نکاتی مانند ظاهر پلاستیکی تصاویر، تناقضات زیبایی‌شناسی، تناسب بدن، پس‌زمینه عکس‌ها و منبع تصاویر توجه شده است. همچنین برنامه‌های خاص برای بررسی عکس‌های تولید شده توسط هوش مصنوعی نیز وجود دارد. علاوه بر این، هوش مصنوعی ممکن است در خطاها و اشتباهاتی در تصاویر دچار شود که می‌تواند به تشخیص تصاویر واقعی از تصاویر ساخته شده توسط آن کمک کند.

بنابراین، با توجه به نکات مطرح شده، می‌توان به نسبت قابلیت تشخیص تصاویر واقعی از تصاویر ساخته شده توسط هوش مصنوعی را افزایش داد و از این طریق از پتانسیل تاریکی‌های احتمالی مرتبط با استفاده اشتباه از این فناوری جلوگیری کرد.


هوش مصنوعی از جذابیت‌های جدید عصر دیجیتال به شمار می‌رود که به زندگی شخصی افراد هم رسوخ کرده و سبب شده تا در کنار نعمات خود، مشکلاتی را هم پدید آورد.
به گزارش ایرنا، برای شما هم پیش آمده که تصویر یک شخص را در فضای مجازی ببینید و بلافاصله شک کنید که آیا این عکس واقعی اوست یا محصول هوش مصنوعی است.
در حال حاضر هیچ ممنوعیت قانونی برای بهره‌برداری از هوش‌های مصنوعی وجود ندارد و به سادگی می‌توان با این فناوری تصاویر را دستکاری کرد و یا تصویر جدید ساخت کما اینکه چندی پیش تولید تصاویر خصوصی یک چهره مطرح دنیای موسیقی و بازپخش آن در فضای مجازی خبرساز شد.
اما اینکه چگونه می‌توانیم تشخیص دهیم که عکس‌ها واقعی است یا ساخته هوش مصنوعی است؛ چند راهکار ساده دارد که با هم مرور می‌کنیم:
۱. ظاهر «پلاستیکی» تصاویر ساخته شده توسط هوش مصنوعی
تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی یک ظاهر پلاستیکی خاصی دارند.
۲. زوم کنید و دنبال تناقضات زیبایی‌شناسی باشید
در تصاویر ساخته شده نور از زاویه‌های عجیب و غریبی روی سوژه‌ها تابیده می‌شود، شکل‌های ظریف درست به نظر نمی‌رسند و بسیاری از تصاویر ممکن است در لبه‌ها دچار اعوجاج باشند یا اگر امتداد برخی از شکل‌ها را دنبال کنید ممکن است متناسب نباشند.
۳. به تناسب بدن دقت کنید
در تصاویر ساخته شده دقت کنید و ببینید در اکثر این تصاویر اندام‌ها به صورت دقیق طراحی نشده اند.
۴. به پس‌زمینه عکس‌ها دقت کنید
پس زمینه تصاویر می‌توانند نشان دهند که آیا این تصاویر واقعی هستند یا توسط هوش مصنوعی ساخته شده‌اند. در پس‌زمینه تصاویر ممکن است برخی از اجسام، نامتناسب و دفرمه به نظر برسند.
۵. منبع تصاویر را پیدا کنید‌
می‌توانید عکس مورد نظر را در موتور‌های جست‌وجوگر پیدا کنید؛ در این صورت می‌توانید اطمینان یابید که عکس واقعی است یا هوش مصنوعی تولید کرده است.
البته در این زمینه برنامه‌های بررسی تصوی هوش مصنوعی هم تولید شده است که به شما احتمال غیرواقعی بودن عکس را می‌گوید.
لازم است بدانید که هوش مصنوعی هرقدر هم که پیشرفته باشد، باز هم خطا‌هایی در تولید تصاویر دارد که همین موضوع می‌تواند به شما کمک کند که عکس واقعی را از جعلی تشخیص دهید:
۶. دست آدم‌ها را فراموش نکنید
طراحی دست‌ها یکی از سخت‌ترین کار‌ها در کشیدن یک تصویر است؛ این سختی برای هوش مصنوعی هم آسان نیست به همین خاطر در کشیدن دست‌ها اغلب خطا دارد؛ کافی است به دست‌های یک عکس نگاه کنید و بفهمید که عکس تولد هوش مصنوعی تولید شده است.
۷. خطای هوش مصنوعی در خط کشی جاده‌ها
در تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی جزییاتی، چون تابلو‌های داخل تصویر یا خط کشی‌های خیابان دچار خطا می‌شود؛ یا حتی ممکن است روی تابلو‌ها و بنر‌های تبلیغاتی به جای اینکه کلمات تبلیغاتی معنا دار ببینیم، حروف و کلمان عجیب ببینیم که هیچ مفهومی ندارد. در تصاویر مربوط به مناظر شهری این نکته به شما کمک می‌کند تا خلاقیت هوش مصنوعی را کشف کنید.
۸. هیچ چیز ۱۰۰ درصد خوب نیست
یک واقعیت این است که هیچ چیز در جهان ۱۰۰ درصد کامل نیست؛ اگر تصویری که مشاهده کردید همه چیز تمیز، صاف و صیقل خورده باشد و بسیار کمل گرا به نظر برسد، حتما در واقعی بودن آن شک کنید.
یک مثال ساده در باره تصاویر مربوط به چهره هاست؛ هیچ چهره‌ای حتی با بهترین نرم افزار‌های فوتوشاپ هم صاف و شفاف نیست برای همین عکس‌هایی که هوش مصنوعی از چهره‌ها می‌سازد بیشتر شبیه کارتون است تا چهره واقعی.
نکته دیگر اینکه تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی فاقد بافت واقعی پوست هستند و ظاهری پلاستیکی و براق به اشخاص می‌دهند.
همانطور که بالاتر گفتیم، تصاویر تولید شده با هوش مصنوعی اغلب فاقد بافت‌های واقعی هستند و ظاهری براق و پلاستیک مانند دارند.
۹. به پس زمینه تار و مبهم توجه کنید
تصاویری که هوش مصنوعی تولید می‌کند، پس زمینه‌ها بیش از حد تار است تا از خطا‌های احتمالی جلوگیری کند؛ بنابراین اگر یک تصویر پس زمینه تار و مبهم داشت، شک نکنید که هوش مصنوعی آن را تولید کرده است.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!