طعمی متفاوت از خورش ریحان: طرز تهیه خورش ریحانی و لذت بخش
خورش ریحان یکی از خورشهای بسیار محبوب در فرهنگ غذایی ایران است که از سبزیهای معطری مانند ریحان، گشنیز، جعفری، تره و نعناع استفاده میکند. طعم این خورش بسیار خوشمزه و معطر بوده و برای سلامتی بدن بسیار مفید است. برای تهیه این خورش، ابتدا گوشت گوسفند را تکه تکه کرده و در قابلمهای به همراه پیاز و ادویههای موردنیاز تفت میدهیم، سپس سبزیجات خرد شده را به آن اضافه کرده و همه را به مدت کافی بپزیم. نکتهای که باید به آن دقت کنیم این است که خورش را از روی حرارت ملایم بپزانیم تا گوشت کاملاً پخته شود و طعمهای مختلف سبزیجات به خورش منتقل شود. معمولاً این خورش با برنج سفید یا خورشتی سرو میشود و با یک عدد لیمو ترش پیشنهاد میشود.
بیتوته نوشت؛ خورش ریحان، یک خورش اصیل شمالی با طعمی بی نظیر و عطری دل انگیز است که به دلیل استفاده از سبزی های معطر، محبوبیت زیادی در بین ایرانیان دارد. این خورش خوشمزه را می توان با گوشت گوسفند، مرغ و یا حتی به صورت خورشت سبزیجات بدون گوشت تهیه کرد.خورش ریحان، یک خورش خوشمزه و معطر شمالی است که با طعم و بوی بی نظیر ریحان، طراوت و تازگی بهار را به سفره شما می آورد. این خورش به دلیل پخت آسان و مواد اولیه ساده، محبوبیت زیادی پیدا کرده و می تواند به عنوان یک غذای کامل و مغذی برای وعده های ناهار یا شام سرو شود.مواد لازم خورش ریحان : گوشت گوسفندی 300 گرم پیاز 1 عدد رب نارنج 1 قاشق غذاخوری ریحان 300 گرمگشنیز و جعفری400 گرم تره 100 گرم نعناع 100 گرم برنج4 پیمانه زعفران دم کرده2 قاشق غذاخورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمزردچوبه و روغنبه مقدار لازم طرز تهیه خورش ریحان :برای پخت خورش ریحان خوشمزه ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید و کنار بگذارید. سپس کمی روغن حیوانی در قابلمه بریزید و گوشت های تکه ای را در روغن حیوان تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند. فلفل و زردچوبه و پیاز داغ را به گوشت اضافه کنید و مخلوط کنید.به مقدار کافی آب به قابلمه اضافه کنید و حدود 2-3 ساعت اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد. سبزی خورش ریحان را خرد کنید.تابه را روی حرارت بگذارید تا داغ شود و سپس سبزی ها را تفت دهید تا آب آن ها کشیده شود. کمی روغن به سبزی ها اضافه کرده و آن ها را سرخ کنید.نمک و رب نارنج را اضافه کرده و مخلوط کنید. سبزی را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید خورش جا بیفتد و روغن بیندازد. برنج را که از شب قبل در آب نمک خیسانده اید را در قابلمه ای مناسب با زعفران بپزید و با خورش ریحان میل کنید.نکاتی برای تهیه خورش ریحان :این غذا را می توانید با گوشت مرغ نیز تهیه کنید. به این صورت که از تکه های درشت مرغ استفاده کنید.می توانید از آبغوره یا آب نارنج به جای رب نارنج استفاده کنید.برای عطر و طعم قوی تر، می توانید از کمی پودر سیر و پودر لیمو عمانی در خورش استفاده کنید.اگر خورش خیلی غلیظ شد، می توانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید.