طعم لذت بخش برنجوش پلو با ماهی؛ راز آشپزی سنتی بوشهری
برنجوش پلو با ماهی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که اصل و جذابیت خاص خود را دارد. این غذا از استان بوشهر به ما رسیده و امروزه با تغییرات کوچکی دارای ویژگیهای منحصر به فردی است. با آموزش تهیه این غذا، میتوانید خودتان نیز به شیوه سنتی و شیرین آن را در خانه تهیه کنید.
برنجوش پلو با ماهی دارای طعمی گرم و ارزش غذایی بالایی است که معمولا در فصول سرد سال میل میشود. این غذا میتواند منبع انرژی ویژهای برای بدن شما باشد و با ترکیب برنج، شیره خرما و ماهی، همه اجزای لازم یک غذای سنتی و معتاد سلامتی را در اختیار شما قرار میدهد.
با اموزشهای ارائه شده در این مطلب میتوانید به راحتی و با لذت کشتی آشپزی خود را به این غذای خوشمزه اختصاص دهید. من سمانه به عنوان یک طراح و طرفدار شیرینیپزی، از دوست داران آشپزی به شمار میرود و با افتخار آموزشهای آشپزی را با شما به اشتراک میگذارم. امیدوارم این آموزش برای شما مفید و لذتبخش باشد و بتوانید طعمی فراموشنشدنی به میز خانوادهتان بیاورید.
برنجوش پلو با ماهی یکی از غذاهای سنتی و بسیار قدیمی است که اصالت آن به استان بوشهر برمیگردد. این غذا با دستورهای متنوعی تهیه میشود. در دستور اصلی و سنتی، گذشتگان در طبخ این غذا از رشتههای دستساز محلی استفاده میکردند. با گذشت زمان و کمی تغییرات در مواد اولیه و وفور برنج امروزه برنجوش پلو را با برنج درست میشود.برنج نحوه پخت این غذا را بسیار راحت و سریعتر کرده است. این غذا دارای طبعی گرم و ارزش غذایی بالایی است و معمولا آن را در فصول سرد سال میل میکند تا سوخت و ساز بدن را بالا ببرند.ما امروز در این بخش از مجله اینترنتی تک فانبلاگ کاملترین و خوشمزهترین طرز تهیه برنجوش پلو را به صورت مرحله به مرحله همراه با ذکر تمام نکاتی که در تهیه این غذای سنتی باید بدانید را به شما آموزش خواهیم داد پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.طرز تهیه برنجوش پلو با ماهیمدت زمان آماده سازی و تهیه این غذا ۴۰-۶۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده میتوانید مقدار آن را افزایش دهید و در حجمهای بیشتری این غذای سنتی را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دستهبندی متوسط قرار دارد.مواد لازم جهت تهیه برنجوش پلو با ماهی:برنج۲ پیمانهشیره خرما۲ قاشق غذاخوریفیله ماهی شوریده ۲-۴ تکهفلفل قرمز، نمک و زردچوبه به مقدار دلخواهروغنبه مقدار لازممرحله اول: آماده سازی برنجقابلمه مناسبی را تا نیمه آب کنید و مقداری نمک درون آب بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و منتظر بمانید تا آب درون آن به نقطه جوش رسد.حال برنجهای خیسانده شده را درون قابلمه بریزید و ۳-۴ دقیقه زمان دهید تا دانههای برنج شما نیمپز شود.توجه داشته باشید که مدیریت این مرحله با شماست زیرا میزان جذب آب در برنجهای مختلف با هم متفاوت است. ممکن است زمان کمتر یا بیشتری نیاز باشد که برنج شما در آب بجوشد. پس از زمان اعلام شده برنج را آبکشی کنید و کمی زمان دهید تا برنج خنک شود. توجه داشته باشید که برای پخت این غذا باید دانه برنج را کمی زندهتر (سفتتر) آبکشی کنید تا پس از ترکیب کردن با شیره خرما دانههای برنجتان له نشوند.مرحله دوم: افزودن شیره خرمادر این مرحله برنجهای آبکشی شده را درون کاسه مناسبی بریزید. شیره خرما را به آن اضافه کنید و به آرامی به هم زنید تا شیره خرما به تمام قسمتهای برنج شما نفوذ کند.افزودن شیره خرما کاملاً سلیقهای است و شما میتوانید متناسب با ذائقهتان مقدار کمتر یا بیشتری اضافه کنید.مرحله سوم: پخت برنجته قابلمه مناسبی کمی روغن بریزید. با مقداری نان یا سیبزمینی حلقهحلقه شده ته قابلمه را بپوشانید.حال از ترکیب برنج و شیره خرما در قابلمه بریزید. برنجها را از دیوارههای قابلمه فاصله دهید.حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید. زمان دهید تا برنج به مدت ۳۵-۴۵ دقیقه کاملاً بپزد و اصطلاحاً دم بکشد.مرحله چهارم: آماده سازی ماهیپس از شستن ماهیها آنها را کاملاً خشک کنید تا هیچ آبی نداشته باشند.حال مقداری نمک، فلفل قرمز و زردچوبه به ماهی زنید و به خوبی با دست گوشت ماهی را ماساژ دهید تا تمام قسمتهای گوشت ماهی با ادویهها طعمدار شود.ماهیهای طعمدار شده را ۱۰-۱۵ دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا استراحت کنند.مرحله پنجم: سرخ کردن ماهیتابه مناسبی را روی حرارت متوسط قرار دهید.درون تابه مقداری روغن بریزید و دو طرف ماهیها را در تابه با حرارت متوسط سرخ کنید.پس از سرخ شدن ماهیها را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافهشان گرفته شود.به همین راحتی و با طی کردن ۵ مرحله بسیار ساده برنجوش پلو با ماهی شما آماده سرو است.برای زیباتر سرو کردن غذا میتوانید مقداری از برنج را درون کاسه یا ظرف کوچک مناسبی بریزید و آن را به صورت قالبی در ظرف سرو برگردانید.ماهیهای سرخ شده را نیز در کنار آن قرار دهید. این غذا بسیار مقوی است و در زمان کوتاهی به راحتی آماده میشود.اگر به دنبال امتحان کردن طعمهای جدید هستید به شما توصیه میکنیم که از میل کردن این غذای جذاب غافل نشوید. امیدواریم که شما نیز طبق روش فوق این غذای بسیار خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.