تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

سرنوشتی شاد با سالونه مرغ: طریقه‌ی بازیابی آسمانی فراموش شده

در این مطلب به یک روش خاص برای طبخ مرغ به نام سالونه مرغ پرداخته شد. این روش یک غذای سنتی و قدیمی است که در طول زمان به یادگاری فراموش شده بوده است. مواد لازم برای تهیه این غذا سینه مرغ، پیاز، گردو، رب گوجه فرنگی، تمر هندی، زعفران دم کرده غلیظ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه و روغن هستند.

در این روش ابتدا پیاز و سینه مرغ را تفت داده و سپس با اضافه کردن تمر هندی، رب گوجه فرنگی، و مغز گردو، مرغ را به مدت زمان طولانی با حرارت کم پخته و در نهایت زعفران دم کرده را نیز به غذا اضافه می‌کنیم.

در انتها تهیه شده به شما معرکه ایاست که می‌توانید آن را با کته زعفرانی سرو کنید. تمر هندی که یک میوه از مناطق استوایی است، موجب افزودن طعم و مزه خوبی به غذا می‌شود. در نهایت می‌توان گفت که مرغ تازه برای تهیه این غذا توصیه می‌شود. این روش تهیه مرغ به شما این امکان را می‌دهد که یک مزه متفاوت از مرغ در خانه خود تجربه کنید و این غذا را برای خانواده‌تان آماده کنید.


فراروـ  به نظر من به تعداد آشپز‌های دنیا روش‌های پخت مرغ وجود دارد که هرکس به روش خودش آن را طبخ می‌کند. مرغ را اگر خوشمزه بپزید، می‌تواند از هر نوع غذای گوشتی خوشمزه‌تر هم باشد. اگر از درست کردن مرغ‌های تکراری خسته شده‌اید و دوست دارید مرغ را با یک روش جدید برای خودتان و خانواده تهیه کنید، حتما این مطلب را دنبال کنید، چون می‌خواهیم یک مدل طبخ مرغ را به شما آموزش بدهیم که از خوردن آن حتما شگفت‌زده خواهید شد. سالونه مرغ یک غذای سنتی و قدیمی است که دستور پخت آن با گذشت زمان به دست فراموشی سپرده شده است. در این روش مرغ با پیاز، مغز گردو و تمر هندی پخته می‌شود و بسیار لذیذ و خوشمزه است و پیشنهاد می‌کنیم حتما یکبار این مرغ ویژه را امتحان کنید. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و خاص را به راحتی برای در منزل برای اعضای خانواده تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
سینه مرغ: ۲ عددپیاز درشت: ۱ عددگردو: ۶ عددرب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوریتمر هندی: ۱ قاشق غذاخوری سرپرزعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازمروغن: ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا سینه مرغ را به صورت تکه‌های بزرگ خرد کنید. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید یا رنده بزنید و همراه با دو قاشق غذاخوری روغن داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز کم کم نرم و طلایی شود. در مرحله بعد تکه‌های مرغ را همراه با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه با هم تفت بدهید. رب گوجه فرنگی را وسط ماهی تابه بریزید و خوب هم بزنید تا با پیاز و مرغ کمی تفت بخورد. در مرحله بعد تخم‌های تمر هندی را خارج کنید و تمر هندی را همراه با نصف لیوان آب جوش حل کنید. حالا مغزگردوی خرد شده را همراه با تمر هندی به مرغ اضافه کنید و هم بزنید. درب ماهی تابه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود ۴۰ دقیقه زمان بدهید تا مرغ با حرارت کم بپزد. در آخر پخت ۲ قاشق زعفران دم کرده را به غذا اضافه کنید. سالونه مرغ خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که می‌توانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
نکات مهم۱ ـ تمر هندی (خرمای هندی) گیاهی از مناطق استوایی قاره آفریقا است که میوه آن شبیه لوبیایی درشت، قهوه‌ای، ترش مزه و سرشار از قند است. تمر هندی دارای کربوهیدرات، فیبر، پروتئین، انواع ویتامین، آهن، کلسیم، منیزم، فسفر و پتاسیم است. یک تمر هندی مرغوب باید تازه و ترش مزه باشد. هنگام خرید تمر هندی به مارک و اصل بودن آن توجه کنید. تمر هندی‌های غیر استاندارد معمولا با روش‌های غیر بهداشتی تهیه و بسته‌بندی شده‌اند که در این صورت ممکن است دارای حشرات ریز یا انگل‌های میکروبی باشند؛ بنابراین سعی کنید تمر هندی را از فروشگاه‌های معتبر مواد غذایی تهیه کنید.
۲ ـ وقتی می‌خواهید مرغ بخرید، حتماً جا‌هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت‌ها زود‌تر مشخص می‌شود. اگر این قسمت‌ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ‌هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ‌های بسته‌بندی استفاده می‌کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون‌آبه نداشته باشد. به طور کلی برای تهیه این غذا مرغ تازه مناسب‌تر است.
۳ ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد‌ها از آن استفاده کرد. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!