تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

تهدید فراگیر مسمومیت‌های قارچی در کشور

هر ساله، با فصل بهار در ایران، موجی از مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های سمی رخ می‌دهد. برخی از روش‌های سنتی برای تشخیص قارچ‌های سمی ممکن است به وفور موجب اشتباهات شود؛ بنابراین تشخیص مواد سمی موجود در قارچ‌ها تنها باید توسط متخصصان و کارشناسان مجرب انجام شود. همچنین، برخی از سموم قارچ مقاوم به فرآیندهای آماده‌سازی غذا مانند پخت، کباب کردن و سرخ کردن هستند و قادر به تخریب کامل آنها نیستند.

توصیه می‌شود از مصرف قارچ‌های خودرو، قارچ‌های جمع‌آوری شده در جای‌های خاص مانند کنار درختان یا از طریق افراد بومی خودداری کرد. همچنین، برای حفظ سلامت خود و خانواده، تنها قارچ‌هایی که از مراکز مجاز خریداری می‌شوند و در بسته‌بندی‌های دارای مجوز عرضه می‌شوند را مصرف کنید. از این‌رو به هر فردی که به تشخیص قارچ‌های سمی علاقه‌مند است توصیه می‌شود که به اطلاعات و توصیه‌های کارشناسان متخصص اعتماد کند.


همه‌ساله در فصل بهار موجی از مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در کشور ایجاد می‌شود.
به گزارش مهر، راضیه کشاورز ملکی، با بیان اینکه همه ساله در فصل بهار موجی از مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در کشور ایجاد می‌شود، گفت: برخی از روش‌ها و معیار‌های سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.
وی افزود: برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیند‌های آماده‌سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیستند.
کشاورز ادامه داد: از مصرف قارچ‌های خودرو مخصوصاً قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان، به ویژه درختان خشک شده می‌رویند یا قارچ‌های جمع‌آوری شده توسط افراد بومی، خودداری شود.
کارشناس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ‌شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است.
کشاورز تاکید کرد: به هر فردی که مدعی تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ می‌باشد نباید توجه کرد ضمن اینکه مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی هرگز نشان‌دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.
وی خاطر نشان کرد: برای حفظ سلامت خود و خانواده‌تان تنها قارچ‌هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته‌بندی‌های دارای مجوز هستند، خریداری و مصرف کنید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!