مراقب باشید! ریسک فراموش کردن برنج در ایرانیان
برنج پخته ای که به مدت طولانی در یخچال نگهداری شود، ممکن است خطراتی برای سلامتی انسان داشته باشد. برنج به عنوان یکی از غذاهای اصلی ایرانی ها که در انواع وعده های غذایی مورد استفاده قرار می گیرد، اغلب پس از پخت مصرف نمی شود و در یخچال نگهداری می شود. اما باید توجه داشت که برنج پخته را نباید بیش از یک روز در یخچال نگه داری کرد.
برنج پخته می تواند باکتری باسیلوس سرئوس را حمل کند که می تواند سموم قوی گوارشی تولید کند. اگر برنج پخته حاوی این باکتری باشد، مصرف آن می تواند عوارضی چون اسهال و تهوع به دنبال داشته باشد. بنابراین بهتر است برنج پخته را بلافاصله پس از پخت مصرف کرد و در صورتی که برنج پخته ای مانده دارید، آن را حداکثر در یک روز مصرف نمایید. همچنین برای گرم کردن برنج پخته، تمام قسمت های آن را داغ کنید و بیش از یک بار گرم نکنید. در صورتی که عوارض مسمومیتی طولانی مدت احساس کردید، به پزشک مراجعه کنید.
نمناک نوشت: برنج پخته ای که در مدت طولانی نگهداری شده باشد خطرات بسیار زیادی برای انسان خواهد داشت که بهتر است از قبل بدانید.خوردن برنج مانده در یخچال و باید نباید های آنبرنج یکی از غذاهای اصلی ایرانی ها می باشد که در وعده شام و ناهار با انواع خورش، قیمه، قورمه سبزی، کباب، مرغ و…سرو می شود. برنج را به روش های متنوعی چون بخار پز یا کته، دمپخت، آبکش و…می توانیم بپزیم و مصرف نماییم. یکی از اشتباهات ما در تهیه برنج، این است که بیش از حد برنج می پزیم و هر روز گرم کرده و مصرف می کنیم و نمی دانیم که برنج پختهشده را نباید بیش از یک روز در یخچال نگه داشت و اشتباه بزرگی که اغلب ما ایرانی ها در بحث خوردن برنج مانده داریم، همین بی توجهی به مدت زمانی است که آن در یخچال نگهداری کرده ایم. بررسی ها نشان میدهد که اکثر ما چندین روز برنج پخته شده از قبل را در یخچال نگهداری کرده و به مرور آن را مصرف می کنیم.چرا باید برنج پخته را زود مصرف کنیم؟برنج خام حامل هاگهای خفته باکتری باسیلوس سرئوس (Bacillus cereus) است که سموم قوی گوارشی تولید میکند، این هاگها حتی میتوانند در فرایند پخت هم زنده بمانند، هر چه برنج پس از پخت مدت طولانیتری در دمای اتاق نگهداری شود، احتمال رشد باکتریها در آن افزایش مییابد بنابراین برنج را بلافاصله پس از پخت صرف کنید.برنج پخته را چگونه نگهداری کنیم؟برنج پختهشده را هرچه سریعتر خنک کنید و ظرف یک یا دو ساعت پس از پخت در یخچال قرار دهید.برنج پخته را چگونه گرم کنیم؟هنگام گرم کردن دوباره برنج پختهشده، تمام قسمتهای آن را داغ کنید، دمای 73 درجه سانتیگراد یا بالاتر برای گرم کردن برنج پخته شده مناسب است.برنج پخته را چه زمانی دور بریزیم؟برنج پختهشده را بیش از یک روز در یخچال نگه ندارید و هیچگاه آن را بیش از یک بار گرم نکنید.عوارض خوردن برنج پخته ماندهاگر برنج پختهشدهای که صرف میکنید، حاوی باکتری باسیلوس سرئوس باشد، دچارعوارض خفیفی چون اسهال و تهوع خواهید شد که معمولا حدود 24 ساعت طول می کشد. اگر عوارض و نشانههای مسمومیت احتمالی طولانی شد، به پزشک رجوع کنید.راضیه میرزاحیدری