تجربهی احساسی: بازی دل و جان با کوفته سوملک ترک!
از جذابیت کوفتهها به عنوان یک غذای محبوب و خوشمزه، کمتر کسی بیپناه است. این غذا با ترکیب مواد اصلی چون گوشت چرخ کرده، بلغور گندم ریز، آب، آرد سمولینا، آرد گندم، تخم مرغ، رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه، زیره و نمک تهیه میشود. پس از مخلوط شدن مواد، کوفتهها به شکل دلخواه قالب گرفته و در آب جوش به مدت 6-7 دقیقه پخت میشوند تا نیمپز شوند.
سس کوفته نیز از موادی چون کره، رب گوجه فرنگی، نعناع خشک و نمک تهیه میشود. پس از آماده شدن سس، کوفتهها از آب خارج شده و به سس اضافه میشوند تا به خوبی آن را جذب کنند.
نکته حائز اهمیت در تهیه کوفته، ورز دادن مناسب آن است که به کیفیت و طعم غذا بسیار تاثیر گذار است. در نهایت، با سرو کوفتهها در ظروف موردعلاقه و ریختن مقداری ماست چکیده بر روی آنها، غذای خوشمزه و لذیذی آماده میشود که حتما شما و دیگر افراد خانواده لذت خواهند برد.
تک فان- «چقدر خوشمزهست! آدم از خوردنش سیر نمیشه!»دنیای کوفتهها تنوع زیادی دارد. کوفته در میان ترکها و درواقع اهالی ترکیه هم محبوبیت زیادی دارد و مدلهای مختلفی از آن را تهیه میکنند.به گزارش تک فان، این کوفته سوملک از آن دسته کوفتههای غیروطنی است که مطمئنا با سلیقهی ما ایرانیها به خوبی هماهنگ است و شما هم با درست کردن آن و میل کردنش عاشقش خواهید شد!مواد لازم:ماده غذاییمقدارگوشت چرخ کرده200 گرمبلغور گندم ریز (بلغور کوفته)یک لیوانآب داغ برای خیساندن بلغوریک لیوانآرد سمولینانصف لیوان آرد گندم2 قاشق غذاخوریتخم مرغیک عددرب گوجه فرنگی یا رب چیلییک قاشق چایخورینمکیک قاشق چایخوریفلفل سیاهنصف قاشق چایخوریزیرهنصف قاشق چایخوریمواد لازم برای سس:ماده غذاییمقدارکره2 قاشق غذاخوریرب گوجه فرنگییک قاشق غذاخورینمکیک قاشق چایخورینعناع خشکیک قاشق چایخوریماست چکیدهبرای سروطرز تهیه:در ابتدا بلغور را در کاسهای بریزید و مقداری آب داغ روی آن ریخته و اجازه بدهید 10 دقیقه بماند و خیس بخورد. بعد از اینکه این مدت گذشت در یک ظرف دیگر بلغور آبکش شده را به همراه گوشت چرخکرده، آرد سمولینا، آرد گندم، تخم مرغ، رب گوجه فرنگی یا چیلی، فلفل سیاه، زیره و نمک با هم مخلوط کنید و خوب ورز بدهید. راز وا نرفتن هر کوفته و کبابی در مرحله اول ورز دادن درست و حسابی است پس از این کار چشم پوشی نکنید که کیفیت غذای شما خیلی به آن مرتبط است!از مواد کوفته به اندازه دلخواه بردارید و کوفتهها را به شکلی که دوست دارید دربیاورید و کنار بگذارید.در قابلمه موردنظرتان آب بریزید. میزان آب کم نباشد و در این زمینه کوتاهی نکنید. آب که جوش آمد کوفتهها را دانه دانه و به آرامی داخل آب بریزید و بگذارید تا 6-7 دقیقه بجوشند. با این کار کوفتهها خودشان را میگیرند و از وارفتن آنها جلوگیری خواهد شد ضمن اینکه کمی نیمپز هم خواهند شد.در این مدت که منتظر هستید تا کوفتهها در آب بجوشند در یک تابه کره را ذوب کنید و رب گوجه فرنگی را در آن تفت بدهید. قرار است سس کوفته را درست کنید. پس رب که بوی خامیاش گرفته شد و رنگ باز کرد نعناع خشک و نمک را هم اضافه کنید تا عطر نعناع هم بلند شود. کوفتهها را با یک کفگیر به آرامی از آب خارج کنید و در این سس قرار بدهید. تمام کوفتهها را داخل سس بگذارید و به آرامی هم بزنید تا به مواد آغشته بشوند. کمی که گذشت و طعم سس به بافت کوفتهها نفوذ پیدا کرد کوفته شما حاضر است.برای سرو کوفتهها را در هر ظرفی که دوست دارید قرار بدهید و کمی ماست چکیده روی آنها بریزید و نوش جان کنید! غذای خوشمزه شما حاضر است.